Hoe AirPods op PS4 aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe AirPods op PS4 aan te sluiten
Hoe AirPods op PS4 aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Als je een Bluetooth-adapter van derden op je PS4 aansluit, kun je AirPods gebruiken.
  • De PS4 ondersteunt standaard geen Bluetooth-audio of hoofdtelefoon, dus je kunt AirPods (of andere Bluetooth-koptelefoons) niet zonder accessoires aansluiten.
  • Zelfs als je AirPods met PS4 gebruikt, kun je geen dingen doen zoals chatten met andere spelers.

Dit artikel legt uit hoe je elk model AirPods op de PS4 kunt aansluiten, inclusief welke accessoires je moet kopen en welke functies niet worden ondersteund.

Wat je nodig hebt om AirPods op PS4 aan te sluiten

Geloof het of niet, maar de PS4 ondersteunt standaard geen Bluetooth-audio. Dat betekent dat je er geen AirPods - of een ander soort Bluetooth-koptelefoon - op kunt aansluiten zonder accessoires te kopen. Als je AirPods probeert aan te sluiten op PS4 zonder adapter, kan de PS4 ze detecteren en doorloop je alle koppelingsstappen om te zien dat het proces in de allerlaatste fase mislukt. Vervelend!

Om dit te omzeilen, heb je een PS4 Bluetooth-adapter nodig die Bluetooth-audio ondersteunt die je op de console kunt aansluiten.

Voor dit artikel hebben we de Twelve South AirFly Duo gebruikt, maar elke Bluetooth-adapter die audio ondersteunt en kan worden aangesloten op een PS4 (bijvoorbeeld via USB of de hoofdtelefoonaansluiting) kan werken.

De instructies van dit artikel zijn van toepassing op alle AirPods-modellen: AirPods van de eerste generatie, AirPods met draadloze oplaadcase en AirPods Pro.

Hoe AirPods op PS4 aan te sluiten

Volg deze stappen om een Bluetooth-adapter te gebruiken om AirPods met PS4 te verbinden:

  1. Zorg ervoor dat je je AirPods hebt opgeladen. Hetzelfde als uw Bluetooth-adapter een batterij gebruikt. (De AirFly Duo wordt bijvoorbeeld aangesloten op de hoofdtelefoonaansluiting op de PS4-controller, dus hij heeft batterijvoeding nodig. Andere Bluetooth-adapters worden aangesloten op de USB-poorten op de PS4 zelf en hebben geen batterijvoeding nodig.)
  2. Sluit de Bluetooth-adapter aan op je PS4.
  3. Zet de Bluetooth-adapter in de koppelingsmodus. De exacte manier waarop u dit doet, hangt af van uw apparaat, dus controleer de meegeleverde instructies.
  4. Met je AirPods in hun oplaadcase, open je de case en houd je de synchronisatieknop ingedrukt.
  5. Houd de knop ingedrukt totdat de lampjes op de Bluetooth-adapter stoppen met knipperen. Dit betekent dat de AirPods aan de adapter zijn gekoppeld.

    Synchroniseren uw AirPods om de een of andere reden niet? We hebben ideeën voor wat te doen als AirPods geen verbinding maken.

  6. Bevestig dat je PS4 naar je AirPods wordt gestuurd door de instellingen op de PS4 te controleren. Ga naar Instellingen > Devices > Audio Devices.

    Image
    Image
  7. Er zijn twee belangrijke instellingen om te veranderen op de Audio Devices schermen:

    • Uitvoerapparaat: Instellen op Hoofdtelefoon aangesloten op controller (of het juiste menu voor uw Bluetooth-adapter).
    • Uitvoer naar hoofdtelefoon: Instellen op Alle audio.

    Je kunt ook het volume regelen van de audio die van de PS4 naar je AirPods wordt gestuurd in het Volumeregeling (hoofdtelefoon) menu.

    Image
    Image
  8. Als dat klaar is, komt alle audio van de PS4 naar je AirPods en ben je klaar om te spelen!

Hoewel dit artikel specifiek gaat over het aansluiten van AirPods op PS4, kun je, als je eenmaal een Bluetooth-adapter hebt, ook elk ander soort Bluetooth-apparaat op PS4 aansluiten, niet alleen AirPods.

Kun je AirPods gebruiken om met andere gamers op PS4 te chatten?

Hoewel in dit artikel wordt uitgelegd hoe je AirPods op PS4 kunt aansluiten, is er één beperking van deze aanpak: je kunt niet chatten met andere gamers waarmee je speelt, ook al hebben AirPods een microfoon (zoals iedereen die ze heeft gebruikt) voor telefoontjes weet). Dat komt omdat de meeste Bluetooth-adapters alleen audio van de PS4 naar je koptelefoon sturen, en niet andersom. Daarvoor heb je een koptelefoon nodig die speciaal is gemaakt voor de PS4 (of andere gameconsoles).

Toch, als je alleen audio wilt horen zonder iemand anders lastig te vallen, is een Bluetooth-adapter een geweldige optie.

FAQ

    Hoe verbind je AirPods met een iPhone?

    Om je AirPods met een iPhone te verbinden, moet je eerst zorgen dat Bluetooth is geactiveerd op je iPhone. Houd uw AirPods dicht bij de telefoon in hun oplaadcassette en zorg ervoor dat het deksel open is. Tik op Verbinden en volg de instructies op het scherm.

    Hoe verbind je AirPods met een Mac?

    Om uw AirPods op uw Mac aan te sluiten, zet u eerst de Bluetooth van de computer aan. Houd de setup-knop op de AirPods-behuizing ingedrukt totdat het statuslampje knippert wit. Wanneer de AirPods in het Bluetooth-voorkeurenvenster op de Mac verschijnen, klikt u op Connect

    Hoe verbind je AirPods met een Android-apparaat?

    Om AirPods te verbinden met een Android, open Settings op het apparaat en tik of schakel in Bluetooth Open de AirPods-oplaadcassette en houd deze ingedrukt de setup-knop totdat het statuslampje wit knippert. Tik op uw Android-apparaat op AirPods in de lijst met beschikbare apparaten.

Aanbevolen: