Hoe een PS4-controller op de iPhone aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een PS4-controller op de iPhone aan te sluiten
Hoe een PS4-controller op de iPhone aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Schakel Bluetooth in op je iPhone.
  • Houd op de PS 4-controller de PS-knop en de Share-knop tegelijkertijd ingedrukt totdat de lichtbalk knippert.
  • Ga op de iPhone naar Instellingen > Bluetooth en selecteer de naam van de PS4-controller uit de Overige Apparaten lijst.

Dit artikel legt uit hoe je een PS4-controller aansluit op een iPhone. Het bevat informatie over het spelen van PlayStation 4-games op de iPhone. Deze informatie is van toepassing op iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten met iOS 13 of hoger.

Een PS4-controller koppelen met een iPhone

De iPhone ondersteunt officieel de Sony DualShock 4-controllers. U kunt ook PS4-controllers van derden gebruiken, maar deze werken mogelijk niet zoals verwacht. Een DualShock 4 koppelen met uw iOS-apparaat:

  1. Schakel Bluetooth in op je iPhone als deze niet is ingeschakeld.
  2. Houd op de PS4-controller de PS-knop (die met het PlayStation-logo erop) en de Share-knop ingedrukt tegelijkertijd totdat de lichtbalk op de controller knippert.

    Image
    Image
  3. Je controller is klaar om te koppelen. Er is een nieuw item op het Bluetooth-instellingenscherm van de iPhone, te vinden in de sectie Other Devices. Als je een standaard PS4-controller gebruikt, tik je op DUALSHOCK 4 Wireless Controller.
  4. Als het koppelen is gelukt, verschijnt de PS4-controller onder het gedeelte Mijn apparaten, vergezeld van het woord Connected. De PS4-controller is verbonden met de iPhone en kan worden gebruikt met iOS-apps die dit ondersteunen.

    Image
    Image

Bottom Line

Het aantal iOS App Store-titels dat compatibel is met een PS4-controller is beperkt. Deze lijst kan echter groeien naarmate de tijd verstrijkt.

Hoe speel je PS4-games op je iPhone

Nadat je een DualShock 4-controller op je iOS-apparaat hebt aangesloten, kun je PS4-games spelen met behulp van een speciale app:

Grafisch-intensieve games kunnen vertraging oplopen bij het draadloos streamen van PS4-games naar een iPhone.

  1. Schakel de PS4 in en controleer of deze is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je iPhone.
  2. Download en installeer PS4 Remote Play vanuit de App Store.
  3. Start PS4 Remote Play op je iPhone en tik op Start.
  4. Voer het e-mailadres en wachtwoord in dat aan je PlayStation-account is gekoppeld.

    Image
    Image
  5. Tik op Aanmelden.

  6. De app probeert de PS4 te lokaliseren. Dit proces kan enkele minuten duren. Eenmaal gevonden, registreert de app zich en maakt vervolgens verbinding met de console. Als het wifi-signaal zwak is of de verbindingssnelheid niet snel genoeg is voor Remote Play, wordt het proces stopgezet en ontvang je een foutmelding.

    Er zijn verschillende methoden voor probleemoplossing die je kunt proberen als je PS4 geen verbinding met wifi kan maken.

    Image
    Image
  7. Nadat je je iPhone met succes op de console hebt aangesloten, krijg je de standaard PS4-interface in split-view-modus te zien, vergezeld van een touchscreen-controller. Selecteer een game zoals je normaal zou doen op de PS4 met behulp van de fysieke controller om te navigeren.

    Raadpleeg Sony's officiële DualShock 4 Wireless Controller-handleiding voor meer informatie over het gebruik van de PS4-controller.

  8. Als de game start, draai je je iPhone horizontaal naar de liggende modus, zodat de meeste knoppen op het scherm verdwijnen. Op deze manier wordt het grootste deel van het iPhone-scherm gebruikt voor het spel.

    Er is geen manier om de knoppen op het scherm volledig te verwijderen.

    Image
    Image

Aanbevolen: