SnapGrip lost eindelijk het vasthouden van je iPhone op voor foto's

Inhoudsopgave:

SnapGrip lost eindelijk het vasthouden van je iPhone op voor foto's
SnapGrip lost eindelijk het vasthouden van je iPhone op voor foto's
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • ShiftCam's SnapGrip is een door MagSafe te bevestigen cameragreep voor de iPhone.
  • Het is waarschijnlijk de gemakkelijkst te bevestigen cameragreep ooit.
  • Maar misschien vind je het toch makkelijker om een speciale camera mee te nemen.
Image
Image

Add-on cameragrepen voor de iPhone verschenen zodra de camera van de iPhone het waard was om te gebruiken. Maar tot nu toe waren ze allemaal meer gedoe dan alleen een aparte camera mee te nemen.

De camera's van de iPhone zijn geweldig, maar de iPhone zelf ontbreekt ergonomisch als het gaat om het maken van foto's. Het vastpakken is lastig, op het scherm tikken om de sluiter te activeren, betekent dat je je aandacht van het onderwerp afwendt, en hoewel je de volumeknoppen als sluiterknoppen kunt gebruiken, zul je de helft van de tijd waarschijnlijk gewoon per ongeluk op de slaapknop drukken. ShiftCam's SnapGrip lost dat allemaal op, en het doet het met MagSafe. Maar kan het echt van een telefoon een slagcamera maken?

"Ik kan niet, zoveel als ik heb geprobeerd, een smartphone als camera gebruiken. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een point & shoot boven een smartphone. Ik betwijfel ten zeerste of een grip dat zou veranderen, " fotograaf en fotojournalist Hamish Gill vertelde Lifewire via een direct bericht.

Snap

Er zijn in de loop der jaren veel iPhone-cameragrepen geweest en ik heb mijn deel ervan beoordeeld. Sommige maken deel uit van een behuizing, andere klemmen zich vast en bieden niets meer dan iets om vast te houden, terwijl andere een hardwarematige ontspanknop hebben, zodat ze aanvoelen als een echte camera.

ShiftCam's SnapGrip neemt de MagSafe-connector van Apple en wordt gek. Het apparaat is een combinatie van een batterijpakket en een cameragreep. Het klikt op de achterkant van de iPhone en lijnt zichzelf uit met behulp van de MagSafe-magneten, maakt de telefoon gemakkelijker vast te houden en voegt een bekende ontspanknop toe. Het batterijpakket laadt de telefoon op, maar daar houdt het niet op.

Een van de trucs van MagSafe is om een soort serieschakeling van accessoires op laag niveau toe te staan. Je kunt bijvoorbeeld een MagSafe-hoesje toevoegen en toch een MagSafe-oplaadpuck aan de achterkant plakken. In het geval van de SnapGrip kun je extra fotoaccessoires op de ShiftCam plakken. Bij de lancering is er een LED-lampje (kantelbaar voor hete selfie-actie) en een statiefbevestiging / selfiestick. Bovendien is er een ShiftCam-hoes, die onder al die andere accessoires kan worden gebruikt.

Ergonomie

Het ontwerp van filmcamera's is ontstaan uit een combinatie van ergonomie en noodzaak. Het diafragma werd geregeld door een ring rond de lens, want daar zit het diafragma. Idem de scherpstelkraag. Dit had als neveneffect dat deze instellingen gemakkelijk konden worden aangepast zonder erover na te denken. De sluiterknop bewoog van de voorkant naar de bovenkant van de camera, de belichtingscompensatieknop werd op de filmsnelheidsknop (ISO) meegelift omdat ze in wezen hetzelfde afstelden, enzovoort.

Image
Image

Digitale camera's bootsen deze bedieningslay-outs uit gewoonte na of combineren vrij toewijsbare wijzerplaten en touchscreenbedieningen. Maar hoe ze ook werken, digitale camera's zijn speciaal gebouwd en zijn altijd gemakkelijker vast te houden en te gebruiken dan een iPhone.

"Het eerste waar ik aan denk als ik dit zie, is dat het cameratelefoons toegankelijker maakt", vertelde fotograaf en modestylist Nuria Gregori aan Lifewire in een persoonlijk interview. "Mensen die bijvoorbeeld door hun leeftijd moeite hebben een telefoon vast te houden, kunnen gemakkelijker foto's maken."

Bulk

Een van de grootste nadelen van deze extra handvatten is dat ze je iPhone zo omvangrijk maken als een camera. Een iPhone is een geweldige camera, deels omdat je hem uit je zak kunt halen en binnen een seconde klaar bent voor gebruik.

Image
Image

De SnapGrip is waarschijnlijk de snelst inzetbare accessoiregreep die we hebben gezien, maar het is nog steeds onwaarschijnlijk dat je hem op zijn plaats vastklikt om een enkele foto te maken. Dus de vraag blijft, als je weet dat je veel foto's gaat maken en je bereid bent een groter apparaat mee te nemen om het te doen, waarom zou je dan niet gewoon een speciale camera gebruiken? U krijgt om te beginnen betere resultaten met de grotere sensor en liefhebberlens, plus uitgebreide mogelijkheden bij weinig licht, enzovoort.

De SnapGrip staat momenteel op Kickstarter, maar ShiftCam maakt al iPhone-camerakoffers, -grepen, lenzen en andere accessoires, dus de Kickstarter lijkt meer op een publiciteitsgreep dan een financieringscampagne, vooral omdat er geen lanceringsdatum of prijs is omdat nog. Maar als je weet dat je grip wilt, ziet dit er echt uit als degene die je moet krijgen.

Aanbevolen: