Hoe Google-dia's met notities af te drukken

Inhoudsopgave:

Hoe Google-dia's met notities af te drukken
Hoe Google-dia's met notities af te drukken
Anonim

Wat te weten

  • Open een presentatie en selecteer Bestand > Afdrukinstellingen en voorbeeld. Open het vervolgkeuzemenu en kies 1 dia met notities.
  • Sla je presentatie op als pdf of druk hem af.
  • Als u notities aan dia's wilt toevoegen, opent u een presentatie en selecteert u Klik om sprekernotities toe te voegen.

Als je een papieren versie van een Google Presentaties-presentatie wilt voor jou en andere deelnemers, druk deze dan af met sprekernotities of zonder. Hier leest u hoe u dit doet en hoe u sprekernotities toevoegt. Deze instructies zijn van toepassing op de desktopversie van Google Presentaties op een Mac- of Windows-computer. U kunt Google Presentaties afdrukken vanuit een Android- of iOS-app, maar u kunt geen dia's met notities afdrukken of meerdere dia's per pagina afdrukken.

Hoe Google-presentaties af te drukken

Je kunt Google-presentaties afdrukken met sprekernotities, één op een pagina, zodat je ze vanaf een computer kunt lezen. Een andere reden om dia's af te drukken is het verstrekken van hand-outs bij een evenement. U kunt maximaal negen dia's per pagina plaatsen om papier te besparen. Deze opties staan in de afdruk- en voorbeeldinstellingen in Google Presentaties. Ga als volgt te werk om Google Presentaties af te drukken met sprekernotities.

  1. Ga naar slides.google.com en open een presentatie.
  2. Klik op Bestand.

    Image
    Image
  3. Scroll naar de onderkant van het menu.

    Image
    Image
  4. Select Afdrukinstellingen en voorbeeld.

    Image
    Image
  5. Klik op de pijl omlaag naast 1 dia met notities om het vervolgkeuzemenu te openen. Selecteer 1 dia met notities. (Deze optie drukt één dia per pagina af met uw aantekeningen.)

    Andere opties zijn onder meer het verbergen van de achtergrond (om inkt te besparen) en het opnemen van overgeslagen dia's (die je leeg hebt gelaten.)

    Image
    Image
  6. Om uw presentatie als PDF-bestand op te slaan, klikt u op Download as PDF.

    Image
    Image
  7. Klik anders op Print. Kies de pagina's die u wilt afdrukken (zo niet alle), hoeveel exemplaren u wilt en de kleurinstellingen. U kunt ook dubbelzijdig afdrukken en indien nodig het papierformaat wijzigen.

    Image
    Image
  8. Klik opnieuw op Print.

    Image
    Image

Notities toevoegen aan Google Presentaties

Notities toevoegen aan Google Presentaties is een goede manier om al uw dia's samen te vatten om te voorkomen dat ze te veel tekst bevatten en om deelnemers betrokken te houden. Het is gemakkelijk om notities toe te voegen en te verwijderen in Google Presentaties.

  1. Ga naar slides.google.com en open een presentatie.
  2. Selecteer onder aan een dia Klik om sprekernotities toe te voegen.

    Image
    Image
  3. Typ je notities en klik ergens anders in de presentatie om ze op te slaan.

    Om de notities te verwijderen, markeert u ze en drukt u op de toets Delete of klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Delete op een Windows-computer.

    Image
    Image

Aanbevolen: