Hoe Node JS op Windows te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Node JS op Windows te installeren
Hoe Node JS op Windows te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Download Node JS en voer het installatieprogramma uit. Kies een map en welke componenten u wilt installeren en selecteer vervolgens Next.
  • Als er wordt gevraagd om tools voor Node JS te installeren, vink dan het vakje aan voor Automatisch de benodigde tools installeren.
  • Om een Node-consolevenster te openen, gaat u naar het Start-menu > Node.js.

Dit artikel legt uit hoe je Node JS installeert op Windows 11, 10 en 8.

Hoe Node JS op Windows-pc's te installeren

Hoewel Node JS, net als veel andere webtalen, gemakkelijker is om mee te werken op Mac en Linux, betekent dat niet dat Windows-gebruikers zonder zitten. U kunt Node JS nog steeds gemakkelijk op uw Windows-pc laten draaien.

  1. Open je browser en ga dan naar de Node JS-downloadpagina.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Windows Installer en begin met downloaden.
  3. Als de download is voltooid, voert u het installatieprogramma uit.
  4. De installatiewizard zal openen en u begroeten. Selecteer Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Vervolgens wordt u gevraagd om de Node JS-licentie te accepteren. Lees en accepteer de licentie en selecteer Next om verder te gaan.

    Image
    Image
  6. Het volgende scherm zal u vragen om een installatiemap voor Node JS te kiezen. De standaardoptie in uw map Program Files werkt in de meeste gevallen, maar als u iets aangepast wilt hebben, selecteert u Change en navigeert u naar de gewenste locatie. Als u klaar bent, selecteert u Volgende

    Image
    Image
  7. Je hebt dan de mogelijkheid om de Node JS-setup te wijzigen en te kiezen welke componenten je installeert. Tenzij je iets op maat nodig hebt, laat dit met rust en selecteer vervolgens Next.

    Image
    Image
  8. Het installatieprogramma zal dan vragen of je de tools wilt installeren om modules voor Node JS te bouwen. Selecteer het vakje voor De benodigde tools automatisch installeren en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image

    Omdat Node over het algemeen niet bedoeld is om op Windows te draaien, is het een goed idee om deze modules nu te installeren voor de absoluut best mogelijke compatibiliteit, in plaats van later terug te moeten gaan en hiaten op te vullen.

  9. Nadat de installatie is voltooid, krijgt u de optie te zien om met de installatie te beginnen. Selecteer Install om te starten.

    Image
    Image
  10. De installatie wordt uitgevoerd. Het duurt maar een paar seconden om door te lopen. Als het klaar is, ziet u een succesbericht dat u laat weten dat Node JS is geïnstalleerd. Selecteer Finish om de installatie te voltooien.

    Image
    Image
  11. Er verschijnt nu een opdrachtregelvenster waarin u wordt gevraagd de extra modules te installeren. Druk op een willekeurige toets om te starten.
  12. Er wordt een PowerShell-venster geopend om de installatie te starten. Bevestig alles wat het vraagt. Dit proces installeert verschillende componenten en modules vanaf meerdere locaties, dus het kan even duren.

    Image
    Image
  13. Ten slotte wordt de installatie voltooid en wordt het PowerShell-venster gesloten. Je bent officieel klaar om met Node te werken.
  14. Open het Startmenu, blader en selecteer de map Node.js om het item uit te vouwen en selecteer vervolgens Node.js.

    Image
    Image
  15. Er wordt een Node-consolevenster geopend. Hier kunt u Node testen. U kunt elke JavaScript-code in de console typen en Node voert deze uit. Het is het eenvoudigst om te testen met:

    console.log(“iets”);

    Image
    Image
  16. Dat is het! U bent klaar om te beginnen met ontwikkelen met Node JS op uw Windows-pc.

Wat is Node JS

Node JS is een ongelooflijk populaire webtechnologie waarmee je JavaScript, dat al de standaardtaal van het web is, aan de achterkant van je website kunt uitvoeren. Node JS is krachtig en werkt sneller dan andere populaire server-side scripttalen. Het stelt ontwikkelaars ook in staat om één taal te gebruiken voor zowel de front-end als de back-end van hun sites.

Aanbevolen: