Hoe u Siri tekst kunt laten lezen op iOS en macOS

Inhoudsopgave:

Hoe u Siri tekst kunt laten lezen op iOS en macOS
Hoe u Siri tekst kunt laten lezen op iOS en macOS
Anonim

Wat te weten

  • Ga op een iPhone naar Instellingen > Toegankelijkheid > Gesproken inhoud om Spreekselectie in te schakelenen Spraakscherm.
  • Ga op een Mac naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Gesproken inhoud om Spreekselectie. in te schakelen
  • Zeg Spreek scherm op een iPhone en gebruik de Option + Esc toetsen om macOS las de geselecteerde tekst.

Tekst-naar-spraak op de iPhone en de Mac is een toegankelijkheidsfunctie voor slechtzienden. Ze kunnen ook productiviteitsverhogers zijn als u liever luistert dan leest. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Siri tekst op uw iPhone en Mac kunt laten lezen.

Hoe Siri tekst op iPhone te laten lezen

Siri kan de meeste tekst op het scherm lezen. De persoonlijke stemassistent werkt op bijna alle apps terwijl je vrije handen aan andere dingen kunnen werken. Om de iPhone tekst te laten lezen, gaat u naar de Toegankelijkheidsinstellingen en stelt u eerst de functie in.

  1. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheidy > Gesproken inhoud.
  2. Schakel Speak Selection in om een Speak-knop weer te geven bovenop een geselecteerde tekst.
  3. Schakel Speak Screen in om het hele scherm te horen door met twee vingers van boven naar beneden op het scherm te vegen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Speech Controller en schakel de Show Controller schakelknop in. De Speak Controller geeft je snel toegang tot de Speak Screen en Speak on Touch-functies met behulp van een overlay op het scherm.

    Image
    Image
  5. Met de andere instellingen op het scherm Gesproken inhoud kunt u Voices selecteren en de Spreeksnelheid aanpassen Uitspraken gebruiken om moeilijke woorden aan een lijst toe te voegen en ze nauwkeurig te laten uitspreken. Feedback typen is een andere toegankelijkheidsfunctie die gesproken feedback geeft, aangezien het elk teken, hele woorden, automatische correcties, automatische hoofdletters en typevoorspellingen spelt. Schakel dit alleen in als dat nodig is.
  6. Om Siri te gebruiken, houdt u de knop aan de rechterkant lang ingedrukt of activeert u deze met de spraakopdracht "Hey Siri". Zeg iets als "Spreekscherm" om Siri tekst op het scherm te laten lezen. U kunt ook de tekst selecteren die u Siri wilt laten lezen en vervolgens tikken op Spreken.

Inschakelen van Inhoud markeren in de Gesproken inhoud instellingen helpt je de woorden te volgen terwijl Siri ze voorleest. Wijzig de markeringskleuren als u niet van het standaardblauw houdt. Het is een handige functie om documenten op de telefoon te bekijken.

Hoe Siri tekst te laten lezen op macOS

Gesproken inhoud werkt een beetje anders op macOS. Het is opnieuw een toegankelijkheidsfunctie die tekst-naar-spraak gebruikt om te lezen wat er op het scherm staat. Op macOS wordt het geactiveerd door een sneltoets in plaats van een direct Siri-commando.

  1. Select Apple-menu > Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Select Toegankelijkheid > Gesproken inhoud. Vink het vakje Spreekselectie aan.

    Image
    Image
  3. Selecteer Options om indien nodig de sneltoets te wijzigen.

    Image
    Image
  4. Laat de andere opties op hun standaardwaarden staan of wijzig ze zodat woorden, zinnen of beide worden gemarkeerd terwijl je Mac spreekt. Onderstreepte of gemarkeerde zinnen markeren de gesproken zinnen zodat uw ogen ze kunnen volgen. Selecteer het pop-upmenu voor Markeer inhoud en kies Nooit om gemarkeerde tekst uit te schakelen.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Show controller pop-upmenu om het gedrag van de controller te kiezen. Standaard verschijnt de controller met de gesproken inhoud en kun je de snelheid instellen. Gebruik de knoppen om de vertelling af te spelen, te pauzeren, vooruit of achteruit te springen of te stoppen. Het turtle pictogram aan de linkerkant vertraagt de spreeksnelheid, terwijl de rabbit het verhoogt.

    Image
    Image
  6. Gebruik de sneltoets Option + Esc om macOS de geselecteerde tekst te laten lezen.

macOS kan alles op het scherm lezen zonder een selectie. Maar u kunt de ervaring verbeteren door de tekst te selecteren die u door de stem wilt laten voorlezen. Om uw lezen productiever te maken met Siri, gebruikt u de Reader View in browsers zoals Safari en Firefox om de rommel op te ruimen voordat u op de sneltoets voor gesproken inhoud drukt. In Chrome kan macOS geen tekst lezen, tenzij je het selecteert.

FAQ

    Hoe zorg ik ervoor dat Siri mijn sms-berichten leest?

    Om Siri je sms-berichten te laten voorlezen, activeer je Siri door op de Home-knop te drukken (als je iPhone er een heeft) of door de ingedrukt te houden Side-knop (voor apparaten met Face ID en geen Home-knop). Zeg iets als: "Controleer mijn berichten", "Heb ik berichten?" of 'Lees mijn berichten'. Je kunt ook zeggen: "Lees mijn laatste bericht" om je meest recente bericht te horen.

    Hoe zorg ik ervoor dat Siri mijn sms-berichten automatisch voorleest wanneer ik ze ontvang?

    Om Siri uw sms-berichten automatisch te laten lezen, moet u een AirPods-, AirPods Pro-, Powerbeats Pro- of Beats Solo Pro-hoofdtelefoon van de tweede generatie dragen. Om de functie in te stellen, gaat u naar de instellingen van uw iPhone, tikt u op Meldingen en schakelt u Berichten aankondigen met Siri in Wanneer u een nieuw bericht ontvangt, zal een geluid maken, lees dan van wie het bericht afkomstig is en wat de inhoud van het bericht is.

Aanbevolen: