RAF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

RAF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
RAF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een RAF-bestand is een onbewerkt Fuji-beeldbestand.
  • Open er een met Able RAWer of Photoshop.
  • Converteren naar DNG, JPG, enz., met dezelfde programma's of DNG Converter.

Dit artikel behandelt wat een RAF-bestand is en welke programma's het bestand kunnen openen of converteren.

RAF is ook een afkorting voor random access file, record address file en resourcetoewijzingsframe, maar die termen hebben niets te maken met de bestandsindelingen die op deze pagina worden beschreven.

Wat is een RAF-bestand?

Een bestand met de RAF-bestandsextensie is een onbewerkt Fuji-beeldbestand. Dit formaat slaat een onbewerkte afbeelding op die is gemaakt met een digitale camera van Fuji. Een-j.webp

Image
Image

Deze bestandsextensie wordt ook gebruikt voor Riot Archive-bestanden met de League of Legends-videogame en wordt naast RAF. DAT-bestanden gezien. Het DAT-bestand slaat de feitelijke gegevens op, maar het RAF-bestand beschrijft waar de inhoud moet worden uitgepakt.

Hoe een RAF-bestand te openen

Fuji-afbeeldingen kunnen worden geopend met Able RAWer, Adobe Photoshop, XnView en waarschijnlijk ook enkele andere populaire foto- en grafische hulpmiddelen. De gratis RAF Viewer kan deze ook openen en vergroten/verkleinen.

RAF-bestanden die worden gebruikt met Riot Games' League of Legends kunnen worden geopend met Total Commander, zolang u ook de RAF Packer-plug-in installeert. Misschien heb je ook geluk met RAFExtractor.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe u het standaardprogramma voor een specifiek bestand kunt wijzigen extensie in Windows.

Een RAF-bestand converteren

Het hierboven genoemde RAF Viewer-programma kan dit formaat converteren naar JPG, GIF, TIFF, BMP en PNG. U kunt er mogelijk ook een converteren als u deze opent in Photoshop of Able RAWer en vervolgens de menu-opties van het programma gebruikt om op te slaan als een ander formaat.

Adobe DNG Converter is een gratis bestandsconverter voor Windows en macOS waarmee een RAF-bestand (van sommige Fuji-camera's) kan worden opgeslagen in het DNG-formaat.

Zamzar is een andere RAF-bestandsconverter die het bestand in een aantal verschillende afbeeldingsindelingen kan opslaan. Omdat Zamar een website is, hoef je de converter niet te downloaden om hem te gebruiken, dus hij werkt even goed op alle besturingssystemen.

Het is hoogstwaarschijnlijk niet nodig om een Riot Archive-bestand naar een ander archiefformaat te converteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Andere bestandsindelingen hebben bestandsextensies die erg op RAF lijken, maar dat betekent niet dat ze met dezelfde programma's kunnen worden geopend. Als je bestand niet werkt met de bovenstaande suggesties, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest en niet-gerelateerde formaten met elkaar verwart.

Enkele voorbeelden van vergelijkbare bestandsextensies zijn RAR, RAM (Real Audio Metadata), RAS (Remedy Archive System) en ARF.

Als je een van die bestanden hebt of iets heel anders, onderzoek dan die specifieke bestandsextensie voor informatie over het openen/converteren van dat formaat.

Aanbevolen: