10 Gemeenschappelijke slaapzaal technische problemen & Hoe ze op te lossen

Inhoudsopgave:

10 Gemeenschappelijke slaapzaal technische problemen & Hoe ze op te lossen
10 Gemeenschappelijke slaapzaal technische problemen & Hoe ze op te lossen
Anonim

School is op zichzelf al moeilijk genoeg, en problemen met technologie maken het alleen maar erger. Als je sterk afhankelijk bent van je smartphone of computer (wat je waarschijnlijk op school doet), is de kans groot dat je af en toe een probleem tegenkomt.

Hoewel je zeker technische ondersteuning kunt inroepen om te helpen met dingen die door de school zijn gesanctioneerd, zul je misschien niet veel hulp krijgen van de IT-afdeling als het probleem te maken heeft met je eigen persoonlijke hardware of software. Bovendien is bellen of e-mailen voor hulp, wachten op een reactie en het overhandigen van uw technologie misschien niet iets waar u op wilt wachten.

Bekijk hoeveel van deze veelvoorkomende problemen je zelf kunt oplossen voordat je om hulp vraagt. Je zou jezelf kunnen verrassen.

Spotty Wi-Fi-verbindingen

Image
Image

Niet alle universiteitscampussen hebben de meest betrouwbare wifi-verbindingen, wat erg moeilijk kan zijn als draadloze toegang je enige manier is om online te gaan.

Als je geen solide internetverbinding hebt op school, werken je telefoon, laptop, gameconsole en andere apparaten waarschijnlijk niet zo goed als ze zouden kunnen of zouden moeten.

De gemakkelijkste manier om betere wifi te krijgen in een slaapzaal, in ieder geval voor je laptop, is door een USB wifi-adapter aan te sluiten op een van de open USB-poorten. Als de adapter antenne-add-ons ondersteunt, kunt u een grote antenne op de adapter aansluiten en deze direct op het dichtstbijzijnde toegangspunt richten.

Als dat de wifi-verbinding niet verbetert, is een andere optie om je eigen router te installeren, zodat het netwerk daar in je slaapzaal ontstaat. Steek de netwerkkabel van de muur in de router om uw eigen netwerk te creëren voor al uw draadloze apparaten.

Sommige universiteiten hebben regels die je verbieden routers aan het bestaande netwerk toe te voegen, dus neem eerst contact met hen op voor goedkeuring. Ook kunnen sommige scholen slechts één IP-adres per slaapzaal toestaan, wat betekent dat een draadloze router slechts voor één apparaat tegelijk nuttig zou zijn.

Maar zelfs met je eigen router is het, gezien hoe dicht de kamers in een slaapzaal zijn, geen verrassing om nog steeds wifi-verbindingsproblemen te ondervinden. Je hebt misschien altijd een geweldige router op slechts enkele meters van je vandaan, wat anders prima zou zijn, maar als je buren ook wifi gebruiken en beide routers zijn ingesteld op hetzelfde frequentiebereik, zul je waarschijnlijk merken enkele problemen.

Misschien blijft je telefoon verbinding maken met internet en wordt de verbinding met internet verbroken, of Netflix-streams blijven bufferen en spelen niet soepel af, of je kunt je wifi-netwerk niet eens zien in de lijst op je telefoon.

Een oplossing is om als beheerder in te loggen op uw router en het wifi-kanaal te wijzigen zodat uw router een ander frequentiebereik gebruikt, een bereik dat niet hetzelfde is als dat van naburige routers. Als het je lukt om dat te veranderen, is het minder waarschijnlijk dat de routers met elkaar zullen vechten om een verbinding te leveren, wat hopelijk betekent dat de jouwe duidelijk groen licht krijgt om zonder onderbrekingen te werken.

Een andere "oplossing" is om wifi helemaal te laten vallen en bekabeld te gaan, ofwel door de Ethernet-kabel rechtstreeks vanuit de muur op je laptop aan te sluiten, of beter nog, een schakelaar zodat meerdere bekabelde apparaten dezelfde verbinding kunnen gebruiken. Dit zou de noodzaak elimineren om routerwijzigingen aan te brengen, of zelfs helemaal geen wifi-router of -adapter nodig te hebben. Dit is echter natuurlijk niet ideaal als u uw telefoon of tablet via wifi wilt gebruiken of uw laptop buiten de muur met internet wilt verbinden.

Lage internetsnelheden

Image
Image

Sommige hogescholen hebben duizenden of meer apparaten die tegelijkertijd hetzelfde internet gebruiken, wat een van de grootste redenen is voor trage verbindingen. Afgezien van Wi-Fi-interferentie en zwakke verbindingen, wordt de snelheid van elk netwerk het meest bepaald door de beschikbare bandbreedte.

Als video's traag laden, het downloaden van bestanden een eeuwigheid duurt en webpagina's in delen worden geladen, heb je waarschijnlijk last van een lage bandbreedte. Helaas kun je niets in je slaapzaal installeren of upgraden om meer bandbreedte van de school te krijgen.

Je kunt er echter een gewoonte van maken om slechts een of twee dingen tegelijk te doen om een deel van die congestie te verlichten. Als je bijvoorbeeld een video voor de les moet streamen, kijk dan niet tegelijkertijd Netflix; door beide tegelijk te doen, wordt het voor beide veel moeilijker om heel goed te werken. Wanneer u bijlagen aan een e-mail toevoegt, moet u ook geen bestanden downloaden of YouTube streamen. Het basisidee hier is om te stoppen met proberen alles tegelijk te doen; hoe meer je het netwerk op een bepaald moment gebruikt, hoe minder bandbreedte er beschikbaar is voor andere dingen en voor andere mensen.

Een andere manier om hogere internetsnelheden in je studentenhuis te krijgen, is door je telefoon als hotspot te gebruiken om internet te leveren aan sommige van je wifi-apparaten. Als je bijvoorbeeld videogames speelt in je studentenhuis, maar je laptop ook moet gebruiken om bestanden te downloaden, sluit je laptop dan aan op je telefoon zodat deze de beschikbare bandbreedte van je mobiele provider kan gebruiken in plaats van de school.

Tenzij uw telefoonabonnement onbeperkt datagebruik omvat, moet u zeer voorzichtig zijn wanneer u uw telefoon als hotspot gebruikt. Het kan heel gemakkelijk zijn om overboord te gaan en alle gegevens in uw data-abonnement op te gebruiken.

Programma's draaien niet op uw computer

Image
Image

Het is gebruikelijk dat klassen specifieke software toewijzen die studenten kunnen gebruiken, of op zijn minst een website die ze kunnen bezoeken om inleverdata, aantekeningen voor colleges, enz. te zien. Om die software te installeren of die website te bekijken, moet je echter om ervoor te zorgen dat uw computer volledig is bijgewerkt en dat enkele kerncomponenten zijn geïnstalleerd.

Misschien moet u bijvoorbeeld een CAD-programma installeren voor uw technische klas, maar het werkt alleen op Windows. Als je toevallig alleen een Mac hebt, kun je in plaats van een nieuwe pc te kopen gewoon virtualisatiesoftware op je Mac installeren om het Windows-besturingssysteem te emuleren. Het is niet de beste configuratie als je al een trage computer hebt, maar het werkt wel als je het nodig hebt, en het bespaart je veel geld in plaats van een gloednieuwe computer te kopen.

Op dezelfde manier kunnen sommige websites die je bezoekt voor de les dingen als Java nodig hebben om correct te werken. Je kunt ze gratis installeren om de meeste problemen op te lossen met componenten die niet laden op bepaalde websites, zoals video's of interactieve online tools.

Een ander belangrijk ding om te onthouden met softwarecompatibiliteit is ervoor te zorgen dat uw webbrowser en besturingssysteem volledig up-to-date zijn met de nieuwste functies en patches. Het is gemakkelijk om Firefox, Chrome, Opera, enz. bij te werken en hetzelfde geldt voor uw Mac- of Windows-computer.

Lees, voordat u uw Windows-computer bijwerkt, Wat is Windows Update? om te leren hoe u deze kunt openen en gebruiken. Leer hoe je je Mac kunt updaten als dat is wat je hebt.

Kan geen verbinding maken met de printer

Image
Image

Als je printer niet meteen werkt, kan dat heel frustrerend zijn, vooral als je tot de laatste paar minuten hebt gewacht om af te drukken wat je nodig hebt! Gelukkig richten de meeste printerproblemen zich op ontbrekende of onjuiste printerstuurprogramma's.

Een computer die geen printer ziet die u erop hebt aangesloten, of een printer die geen afdruktaken in de wachtrij plaatst, is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een probleem met het stuurprogramma. De eenvoudigste manier om dit specifieke probleem op te lossen, is door simpelweg het juiste stuurprogramma te downloaden.

Je kunt het juiste stuurprogramma krijgen van de website van de printerfabrikant, maar in een mum van tijd is de eenvoudigste manier om het te downloaden en te installeren zonder dat je de website van de printermaker hoeft te kennen en hoe je de download kunt vinden, met een gratis stuurprogramma updater-tool.

Als de printer die je wilt gebruiken er een is die door de universiteit is geleverd (zoals een draadloze printer in een nabijgelegen kamer), is de kans groot dat je met de IT-afdeling kunt praten om alles weer werkend te krijgen. Als u echter uw eigen lokale printer in uw slaapzaal heeft, moet u deze waarschijnlijk zelf onderhouden.

Je telefoon gaat altijd dood

Image
Image

Als je telefoon niet alleen je telefoon is, maar ook je herinnering, agenda, rekenmachine en meer, is het duidelijk belangrijk genoeg voor je dat je hem altijd aan moet hebben - voor, tijdens en na elke klasse.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je telefoon up-to-date te houden. Veel mensen gebruiken nu draadloze Qi-oplaadpads, maar zelfs die vereisen een plug-in om de pad zelf op de stroom aan te sluiten.

Voordat u overweegt een extra batterij of draagbare oplader te kopen, moet u er rekening mee houden dat de vliegtuigmodus in uw telefoon een van de beste manieren is om de batterij te sparen. Wanneer je het inschakelt, worden de radio's volledig uitgeschakeld, waardoor je telefoon in de offline modus moet werken, wat veel batterijvermogen bespaart.

In de vliegtuigmodus kun je niet bellen, sms'en of e-mailen, maar je wordt nog steeds gewaarschuwd voor agenda-afspraken en herinneringen, en elke offline app werkt prima.

Misschien ben je er echter sterk van afhankelijk dat je telefoon altijd volledig werkt. Als dat zo is, is de volgende beste optie om een draagbare oplader aan te schaffen. Deze zijn meestal klein genoeg om er een in uw tas of op uw bureau te bewaren en toch uw telefoon te gebruiken terwijl deze wordt opgeladen.

Ze werken net als een gewoon stopcontact waar je je telefoon rechtstreeks op het apparaat aansluit om het op te laden, maar ze hebben natuurlijk helemaal geen muur nodig (behalve bij het opladen van de oplader zelf).

Mensen stelen je wifi

Image
Image

Een ander probleem dat u met wifi kunt tegenkomen, is dat mensen uw internet stelen. Dit is alleen van toepassing op iemand die zijn eigen wifi-router of -hotspot gebruikt, en alleen als het wachtwoord te gemakkelijk te raden is of als er helemaal geen wachtwoord is. Open netwerken zijn voor iedereen heel gemakkelijk om verbinding mee te maken, vooral in een slaapzaal waar iedereen zo dicht bij elkaar woont.

Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je wifi-netwerk te vergrendelen, zodat niet zomaar iedereen het kan gebruiken. De meest voor de hand liggende manier om te voorkomen dat mensen in een slaapzaal je wifi stelen, is door een wachtwoord te maken dat ze niet kunnen raden, wat inhoudt dat je een sterk wachtwoord kiest dat je nog steeds gemakkelijk kunt onthouden.

Zwakke mobiele telefoonontvangst

Image
Image

Sommige gebouwen zijn gewoon niet geschikt voor mobiele telefoons. Misschien ontvangt uw telefoon teksten veel later dan ze zijn verzonden, of worden afbeeldingen niet via tekst verzonden, of gaan inkomende telefoontjes rechtstreeks naar de voicemail. Als je telefoon buiten goed werkt, maar binnen vlekkerig is, is de kans groot dat je een slechte mobiele telefoonontvangst hebt.

Als je vanuit je slaapzaal geen betrouwbare service kunt krijgen, zijn er verschillende manieren om je telefoon toch te gebruiken om contact op te nemen met de buitenwereld. Gebruik bijvoorbeeld wifi om online sms'jes te verzenden of te bellen via internet, of gebruik de ingebouwde wifi-belfunctie van je telefoon in plaats van te vertrouwen op je provider om je sms'jes en oproepen af te leveren.

Een andere manier om een betere ontvangst in je slaapzaal te krijgen, zolang je daar expliciete toestemming voor hebt gekregen, is door een signaalversterker voor mobiele telefoons te installeren. Met een grotere en betere antenne om mee te werken, kun je misschien het zwakke signaal versterken tot een groter signaal voor een betere ontvangst binnenin.

Videogames werken niet

Image
Image

Als je thuis videogames speelt, is het meestal geen probleem om de console aan te zetten en een paar minuten later te beginnen met spelen. Als je spelapparaat echter niet werkt in je slaapzaal, of het nu een Wii, PlayStation, Xbox, enz. is, kun je waarschijnlijk niets zelf doen om het te laten werken.

In plaats daarvan laten de meeste scholen je het apparaat registreren zodat ze het kunnen goedkeuren voor gebruik op het netwerk. Sommige hogescholen laten je dit doen via een website zoals MyResnet, maar niet alle scholen werken op dezelfde manier, dus praten met de IT-afdeling is de juiste keuze.

Als online games die via een webbrowser worden gespeeld niet werken, is het minder een probleem met apparaatregistratie en meer een kwestie van inhoudsbeperkingen. Zie de sectie hieronder voor meer informatie hierover.

Websites zijn geblokkeerd

Image
Image

Sommige scholen blokkeren voor iedereen de toegang tot bepaalde websites, zoals websites met inhoud voor volwassenen, torrents, sites voor het streamen van illegale films en meer. Ze kunnen echter ook meer "gewone" websites blokkeren, zoals videostreamingservices en gamingwebsites. De eenvoudigste manier om dit type inhoudsbeperking te omzeilen, is door een VPN-service te gebruiken.

Je kunt een VPN gebruiken met bijna elk apparaat, of het nu je telefoon, tablet of laptop is. Zodra het is ingeschakeld, wordt al je internetverkeer via één verbinding naar de VPN-server gestuurd, waarna je toegang hebt tot elke gewenste website zonder dat de school weet wat je doet. Omdat ze uw internetverkeer niet kunnen volgen, kunnen ze ook niet blokkeren wat u doet.

Je kunt ook site-specifieke trucs proberen om een website te deblokkeren, zoals het door een webproxy laten lopen.

Er zijn meestal legitieme redenen voor hogescholen om sommige websites te blokkeren. Het is bijvoorbeeld bekend dat ze malware afleveren, dus als je VPN-server je dat zonder enige beperking toestaat, zou je heel goed je computer kunnen infecteren en misschien zelfs andere netwerkapparaten op school.

Als je geen VPN aan het werk kunt krijgen in je slaapzaal, is de kans groot dat de IT-afdeling een blokkade heeft, in welk geval je er weinig aan kunt doen, behalve je eigen internet gebruiken verbinding, zoals vanaf uw telefoon.

Uw technologie is zichtbaar

Image
Image

Er kunnen veel mensen komen en gaan in je studentenhuis, mensen die je misschien niet volledig vertrouwt rond je dure en belangrijke technische producten. Er zijn enkele dingen die u kunt doen om uw computer fysiek te vergrendelen en uw gegevens digitaal te verbergen om ervoor te zorgen dat uw bestanden veilig blijven.

Overweeg aan de fysieke kant zoiets als de Kensington-desktopcomputer en de vergrendelingskit voor randapparatuur. Dit is niet zozeer een probleem als je geen kamergenoot hebt, maar als je dat wel hebt, en de deur op slot doen is niet iets waar je altijd volledige controle over hebt, is de volgende beste manier om je pc fysiek te beveiligen (behalve dat je het verbergt of altijd meeneemt) is om het aan een vast object te ketenen, zoals een bureau.

Als je schoolmateriaal en andere belangrijke bestanden op je computer zijn opgeslagen, zorg er dan eerst voor dat er een wachtwoord voor je gebruikersaccount is en doe dan ook een of beide dingen: maak online een back-up van je bestanden of versleutel ze.

Er zijn veel betaalde en gratis online back-upoplossingen die uitstekend werk leveren door kopieën van uw bestanden te maken voor het geval uw computer wordt gestolen of kapot gaat, en bestandsversleutelingssoftware kan voorkomen dat uw gegevens worden aangetast als iemand erin slaagt om toegang tot uw bestanden.

Aanbevolen: