Algemene Google Home-problemen & Hoe ze op te lossen

Inhoudsopgave:

Algemene Google Home-problemen & Hoe ze op te lossen
Algemene Google Home-problemen & Hoe ze op te lossen
Anonim

Smart-apparaten van Google Home zijn meestal behoorlijk slim, maar dat voelt misschien niet zo waar als het ondermaats presteert. Soms is het een wifi-probleem, een microfoon die je niet hoort, luidsprekers die geen helder geluid leveren of aangesloten apparaten die niet communiceren met de Google Home.

Ongeacht hoe Google Home niet werkt, is er hoogstwaarschijnlijk een vrij eenvoudige uitleg en een gemakkelijke oplossing om dingen weer werkend te krijgen.

Dit artikel is van toepassing op zowel Google Home- als Google Nest-speakers.

Start Google Home opnieuw

Het maakt niet uit welk probleem je hebt, het eerste dat je moet proberen, is het opnieuw opstarten. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat herstarten veel computerproblemen lijkt op te lossen, en hetzelfde advies geldt hier ook.

Zo start je opnieuw op vanuit de Google Home-app:

  1. Download Google Home.
  2. Open het tabblad Thuis door op het pictogram van een huis in de linkerbenedenhoek van de app te tikken.
  3. Selecteer het Google Home-apparaat dat je opnieuw wilt opstarten.
  4. Tik op het instellingen/tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  5. Selecteer het drieregelige menu rechtsboven op de volgende pagina.

  6. Kies Reboot en bevestig met OK.

    Image
    Image

Als opnieuw opstarten op deze manier het probleem dat u ondervindt niet oplost, koppelt u het netsnoer los van de achterkant van de Google Home en laat u het zo, losgekoppeld, 60 seconden zitten. Sluit het snoer weer aan en wacht nog een minuut totdat het volledig is ingeschakeld en controleer vervolgens of het probleem verdwijnt.

Verbindingsproblemen

De Google Home werkt alleen goed als deze een geldige netwerkverbinding heeft. Problemen met het verbinden met Wi-Fi en Bluetooth kunnen veel problemen veroorzaken, zoals vlekkerige internetverbindingen, buffering, muziek die plotseling uit het niets stopt, en meer. Lees wat je moet doen als de Google Home geen verbinding maakt met wifi.

Vergelijkbaar met een Google Home-verbindingsprobleem is het geval waarbij gasten die niet op je wifi zitten geen verbinding kunnen maken met het apparaat. Je kunt dit oplossen door de gastmodus in te stellen op Google Home.

Niet reageren

De meest waarschijnlijke reden waarom Google Home niet reageert als je ermee praat, is omdat je niet hard genoeg praat. Ga er dichter bij staan of plaats het permanent ergens waar het je gemakkelijker kan horen.

Als het naast een ventilatierooster, computer, tv, magnetron, radio, vaatwasser of een ander apparaat staat dat ruis of interferentie uitschakelt, moet je natuurlijk veel luider spreken dan je normaal zou doen dat hij het verschil kent tussen die geluiden en jouw stem.

Als je dit hebt gedaan en Google Home nog steeds niet reageert, controleer dan het volumeniveau; het is mogelijk dat het je prima hoort, maar je kunt het niet horen! U kunt het volume hoger zetten door te zeggen "Ok Google, zet het hoger" of door met de klok mee over de bovenkant te vegen, op de rechterkant van de Mini te tikken, naar rechts op de voorkant van uw Google Home Max te schuiven of op te drukken de bovenste volumeknop aan de achterkant van de Google Nest Hub.

Als je nog steeds niets kunt horen, is de microfoon mogelijk volledig uitgeschakeld. Er is een aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de luidspreker die bepa alt of de microfoon is ingeschakeld of uitgeschakeld. Je zou een geel of oranje lampje moeten zien als het is uitgeschakeld.

Staat de microfoon aan maar hoor je ruis? Probeer de fabrieksinstellingen van Google Home te herstellen om alle instellingen terug te zetten naar hoe ze waren toen je het voor het eerst kocht.

Als de resultaten die je krijgt niet specifiek voor jou zijn, zoals als hij je telefoon niet kan vinden of dingen kan herinneren die je hem hebt verteld om te onthouden, moet je de Voice Match-instellingen resetten.

Willekeurige reacties

In een tegenovergestelde situatie spreekt Google Home misschien te vaak! Je kunt hier niet veel aan doen, omdat de oorzaak misschien een simpele verkeerde interpretatie is van wat het van jou, de tv, een radio, enz. hoort.

De triggerzin om het te laten luisteren kan "Ok Google" of "Hey Google" zijn, dus zoiets zeggen in een gesprek kan voldoende zijn om het op te starten. Je kunt de gevoeligheid aanpassen waarmee het deze zinnen hoort via de Google Home-app.

In sommige gevallen kun je het activeren wanneer het wordt verplaatst, dus het zou kunnen helpen om het op een stevige, vlakke ondergrond te houden.

Muziek speelt niet

Een ander veelvoorkomend Google Home-probleem is het slecht afspelen van muziek, en er zijn meerdere redenen waarom dit kan gebeuren.

Wat je zou kunnen zien als er problemen zijn met muziek, zijn nummers die beginnen maar af en toe stoppen, of zelfs op hetzelfde punt tijdens hetzelfde nummer. Andere problemen zijn onder meer muziek die een eeuwigheid duurt om te laden nadat je Google Home hebt gevraagd deze af te spelen of muziek die uren later zonder duidelijke reden stopt met spelen. Lees wat je moet doen als de Google Home stopt met het afspelen van muziek.

Onjuiste locatie-informatie

Als Google Home de verkeerde locatie heeft ingesteld, krijg je zeker vreemde resultaten als je naar de huidige weersomstandigheden vraagt, verkeersupdates aanvraagt, afstandsinformatie wilt van waar je bent, enz.

Gelukkig is dit een gemakkelijke oplossing:

  1. Op hetzelfde netwerk als je Google Home, open je de Google Home-app.
  2. Zorg ervoor dat u de juiste naam van het huis bovenaan ziet staan (wijzig deze indien nodig) en tik vervolgens op Instellingen.
  3. Kies Thuisinformatie en vervolgens Set adres (als je een nieuwe invoert) of Thuisadres (om een bestaande te bewerken).
  4. Selecteer Voeg thuisadres toe om een adres in te voeren, of Bewerk als u het wijzigt.

    Image
    Image

Als je de locatie voor je werk wilt wijzigen, kun je dat ook via de app doen:

  1. Tik op het accountpictogram in de rechterbovenhoek van de app.
  2. Zorg ervoor dat het account dat u bovenaan ziet, hetzelfde account is dat is gekoppeld aan uw Google Home. Als dit niet het geval is, tikt u op om het te wijzigen.
  3. Kies Assistent-instellingen.
  4. Tik op Jouw plaatsen en vervolgens op Werk.

    Image
    Image
  5. Voer het juiste adres in en tik vervolgens op OK om op te slaan.

Meer hulp nodig?

Elk ander probleem op dit punt moet worden gericht aan Google. U kunt contact opnemen met het ondersteuningsteam van Google Home om u te laten bellen, of chatten met een Google-ondersteuningsspecialist om een chatbericht te sturen of iemand van het ondersteuningsteam te e-mailen.

Voordat u contact opneemt met de technische ondersteuning, wilt u misschien onze tips volgen voor optimale belresultaten.

Als je er net overheen bent met Google Home, zijn er andere slimme luidsprekers die misschien beter bij je passen. Misschien is het tijd om een van hen eens te proberen.

FAQ

    Hoe los ik de fout 'Kan niet communiceren met je Google Home Mini' op?

    Als Google zegt 'Kan niet communiceren met je Google Home Mini', update dan de Google Home-app, controleer je wifi, schakel Bluetooth in en controleer de minimale vereisten van je apparaat. Plaats uw Google Home Mini dichter bij uw router en plaats andere draadloze apparaten verder weg van uw Google Home Mini. Als je nog steeds problemen hebt, probeer dan een fabrieksreset.

    Hoe verbind ik mijn Google Home met Bluetooth-speakers?

    Om je Google Home te verbinden met Bluetooth-speakers, zet je de speakers aan en open je de Google Home-app. Ga in de app naar Instellingen > Audio > Standaard muziekluidspreker Zet de luidsprekers in de koppelingsmodus, selecteer Bluetooth-luidspreker koppelen en kies de luidspreker.

    Hoe repareer ik mijn Google Assistent?

    Als de Google Assistent niet werkt, controleer dan je internetverbinding, controleer of het apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Google Assistent en zorg ervoor dat de microfoon is ingeschakeld. Als u nog steeds problemen ondervindt, start u het Google smart home-apparaat opnieuw op en controleert u of de Google Assistent is geactiveerd.

    Waarom werkt mijn Google Home niet met speakergroepen?

    Als uw Google Home-speakergroep niet werkt, start u uw apparaten opnieuw op, controleert u of ze op hetzelfde netwerk zijn aangesloten en controleert u uw wifi-verbinding. Controleer of de groep correct is geconfigureerd in de Google Home-app.

Aanbevolen: