Hoe bedrade luidsprekers draadloos te maken

Inhoudsopgave:

Hoe bedrade luidsprekers draadloos te maken
Hoe bedrade luidsprekers draadloos te maken
Anonim

Het lijkt erop dat er steeds meer luidsprekers beschikbaar zijn met draadloze connectiviteit, maar toch zijn veel oudere apparaten bedraad. Het goede nieuws is dat er verschillende manieren zijn om bedrade luidsprekers om te zetten in draadloze, van Bluetooth-ontvangers tot draadloze conversiekits.

Verander bedrade luidsprekers in Bluetooth-luidsprekers

Stuur draadloos muziek naar je bedrade luidsprekers met de toevoeging van Bluetooth-adapters in combinatie met een versterker.

Image
Image
  • Als je een Android of iPhone hebt, gebruik deze dan om muziek naar een Bluetooth-ontvanger te sturen die is aangesloten op een traditionele versterker, stereo-installatie of thuisbioscoopontvanger, die op zijn beurt verbinding maakt met je bedrade luidsprekers.
  • Sluit een tv, cd/dvd/Blu-ray-speler, audiocassettedeck of videorecorder aan op een Bluetooth-zender die het audiosignaal naar een Bluetooth-ontvanger stuurt die op zijn beurt verbinding maakt met een versterker en uw bedrade luidsprekers.

U kunt AV/lip-sync-problemen ondervinden wanneer u Bluetooth gebruikt om een hoofdtelefoon op een tv of een andere videobron aan te sluiten.

Gebruik in plaats van een Bluetooth-ontvanger die is aangesloten op een externe versterker, een versterker, stereo of thuisbioscoopontvanger met ingebouwde Bluetooth-ondersteuning. Met deze opstelling kan het rechtstreeks signalen van uw smartphone ontvangen of van een bron die is aangesloten op een Bluetooth-zender. Sluit uw bedrade luidsprekers aan op de luidsprekeraansluitingen op de Bluetooth-versterker

Image
Image

Als je naast Bluetooth een iPhone hebt, kun je met AirPlay ook muziek streamen via een Apple Airport Express naar een versterker, stereo-installatie of thuisbioscoopontvanger die is aangesloten op bedrade luidsprekers. Ook hebben sommige thuisbioscoopontvangers Airplay-ondersteuning ingebouwd.

Bekabelde luidsprekers toevoegen aan Chromecast for Audio en Echo-apparaten selecteren

Gebruik een audiokabel om een Chromecast voor audio of Echo Dot, Echo Input, Echo Link en Echo Plus aan te sluiten op een versterker, stereo-installatie of thuisbioscoopontvanger die mogelijk niet is uitgerust met internetstreamingmogelijkheden. De Echo Link Amp kan ook rechtstreeks worden aangesloten op bedrade luidsprekers.

Hiermee kun je naar muziek luisteren die draadloos naar de Google Chromecast for Audio wordt gestreamd via je smartphone of een Google Home met behulp van de bedrade luidsprekers die zijn aangesloten op een versterker.

Met compatibele Echo-apparaten kun je muziek streamen vanaf je smartphone of rechtstreeks van Amazon Music en andere geselecteerde streaming-apps en ook luisteren met je bedrade luidsprekers.

Image
Image

Voeg bedrade luidsprekers toe aan een gevestigd draadloos audiosysteem

Gebruik je bedrade luidsprekers met speciale draadloze audiosystemen, zoals Sonos, Yamaha MusicCast, Denon HEOS en DTS Play-Fi.

Alle vier platforms bieden "streaming-versterkers" die draadloos audiosignalen ontvangen van internet, Android- of iOS-apparaten en een thuisnetwerk naast traditionele bronnen die zijn aangesloten op een compatibele draadloze zender of rechtstreeks op de versterker. De bonus is dat ze verbindingsterminals bieden voor traditioneel bedrade luidsprekers.

Image
Image

Met deze platforms kunt u draadloze en bedrade luidsprekers combineren in hetzelfde draadloze multiroom-audiosysteem met behulp van Wi-Fi.

Voorbeelden van draadloze streamingversterkers die compatibel zijn met specifieke draadloze audioplatforms zijn:

  • Sonos Amp draadloos streamen
  • Yamaha's WXA-50 MusicCast-streamingversterker
  • Denon's HEOS AMP
  • DTS Play-Fi: Polk Audio Omni A1, Klipsch PowerGate
  • Bose slimme luidsprekers voor thuis

Maak bedrade luidsprekers draadloos voor traditionele bronnen

Met bronnen zoals een tv, cd/dvd/Blu-ray-speler, audiocassettedeck, videorecorder of compatibele audio-uitgang op een stereo- of thuisbioscoopontvanger, kunt u bedrade luidsprekers draadloos maken met een draadloze luidsprekerconversie kit (ook wel draadloze luidsprekerkit of draadloze luidsprekeradapter genoemd). Deze kit bevat een zender en ontvanger.

Image
Image

Sluit de audio-uitgang van je bron (zoals de tv) aan op de audio-ingangen op de draadloze zender. De zender stuurt de signalen draadloos van de aangesloten bron naar de draadloze ontvanger.

Hier zijn de stappen die nodig zijn om uw bedrade luidsprekers te laten werken met een draadloze luidsprekerconversiekit. Deze stappen zijn van toepassing op de hierboven besproken bronnen en luidsprekers die worden gebruikt in Single of Mono, Stereo, Surround of Zone 2 opstellingen.

  1. Verbind de audio-uitgangen van een bronapparaat met de audio-ingangen van de draadloze zender.

    Image
    Image

    De meeste draadloze zenders bieden RCA of 3,5 mm analoge audio-ingangen, en sommige kunnen luidsprekerkabelverbindingen hebben. Toch kunt u er een tegenkomen die ook een digitale optische ingang biedt.

  2. Sluit de bedrade luidsprekers aan op de draadloze ontvanger (indien versterkt) met standaard luidsprekerkabel.

    Als uw draadloze ontvanger geen ingebouwde versterker heeft, sluit u de draadloze ontvanger aan op een externe versterker, stereo of thuisbioscoopontvanger met behulp van compatibele audio-aansluitingen (meestal RCA-aansluitingen met analoge audio-aansluitingen) die op hun beurt, maak fysiek verbinding met de luidsprekers met behulp van luidsprekerkabel.

    Image
    Image
  3. Steek de draadloze zender en draadloze ontvanger (en eventuele extra versterker indien gebruikt) aan op de netstroom en schakel ze en uw audiobroncomponent in. U kunt nu naar muziek, tv of filmgeluid luisteren.

Maak een subwoofer draadloos

Als je een subwoofer in je thuisbioscoopopstelling hebt, maak deze dan draadloos met een draadloze luidsprekerconversiekit met een subwooferingang op de zender en een subwooferuitgang op de draadloze ontvanger.

Dit is gemakkelijk te doen als je een actieve subwoofer hebt (het meest voorkomende type). Actieve subwoofers hebben ingebouwde versterkers en kunnen worden aangesloten op wisselstroom.

Er zijn twee stappen om draadloze connectiviteit toe te voegen aan een subwoofer: Sluit eerst de subwoofer-uitgang van een stereo- of thuisbioscoopontvanger aan op de draadloze zender met behulp van een korte RCA-kabel. Sluit vervolgens een korte RCA-kabel van de draadloze ontvanger aan op de RCA-stereo- of LFE-ingangen van de subwoofer.

Image
Image

Als je een passieve subwoofer hebt die je draadloos wilt maken, plaats dan een externe versterker tussen de draadloze ontvanger en de subwoofer, tenzij de draadloze ontvanger een ingebouwde versterker heeft met voldoende uitgangsvermogen voor de subwoofer.

Het verschil tussen bedrade en draadloze luidsprekers

Alle luidsprekers, of ze nu bedraad of draadloos zijn, hebben drie dingen nodig om te werken: een audiosignaal, voeding en versterking. Versterkers, draden en kabels voldoen aan die vereisten voor traditioneel bedrade luidsprekers.

Draadloze luidsprekers worden aangesloten op het lichtnet, hebben ingebouwde versterkers en in plaats van koperdraad of kabel worden de audiosignalen draadloos naar hen verzonden via IR (infrarood licht), RF (radiofrequentie), Wi-Fi of Bluetooth. Traditioneel bedrade luidsprekers hebben geen ingebouwde versterker en kunnen geen audiosignalen draadloos ontvangen. Toch kun je ze "draadloos" maken met behulp van extra apparaten.

De voordelen van het draadloos maken van bedrade luidsprekers

Het toevoegen van bedrade luidsprekers aan een draadloze opstelling biedt een aantal geweldige voordelen:

  • Gebruik bedrade luidsprekers met je smartphone en Bluetooth.
  • Gebruik bedrade luidsprekers met Chromecast voor audio- en echo-apparaten.
  • Blaas nieuw leven in bedrade luidsprekers als onderdeel van een gevestigd draadloos audiosysteem.
  • Verminder de warboel van kabels met traditionele bronnen.

Ongeacht de gebruikte draadloze audiobron, signa altransmissie of ontvangstmethode, moet u echter nog steeds een fysieke kabel- of draadverbinding met de luidsprekers maken om ze te laten werken. Je moet ook stroom leveren aan je bronnen en draadloos-naar-bedraad conversie-apparaten.

Draadloze luidsprekersets en aanverwante producten worden gemaakt door verschillende fabrikanten en zijn verkrijgbaar bij elektronicawinkels en online retailers. De kosten variëren afhankelijk van of het merk en model van zender en ontvanger samen als kit zijn verpakt of afzonderlijk worden verkocht en of u een extra versterker nodig heeft om uw installatie te voltooien.

FAQ

    Kan ik een Bluetooth-luidspreker omzetten in een bedrade luidspreker?

    Het hangt ervan af. Sommige Bluetooth-luidsprekers hebben een lijningang voor het aansluiten van een audiokabel. Controleer bij het kopen van Bluetooth-luidsprekers of ze zowel bekabelde als draadloze opties bieden.

    Hoe sluit ik twee bedrade luidsprekers aan op mijn pc?

    Je hebt misschien een externe versterker nodig. Sluit hem aan op de computer en sluit vervolgens de luidsprekers aan op de versterker.

    Hoe gebruik ik Alexa als Bluetooth-luidspreker?

    Gebruik spraakopdrachten om muziek op Alexa vanaf internet te streamen, of je kunt je Alexa koppelen met een ander apparaat om muziek vanaf je telefoon of pc te streamen.

    Wat is het verschil tussen een draadloze luidspreker en een Bluetooth-luidspreker?

    Technisch gezien moeten draadloze luidsprekers verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk en hebben ze meestal hun eigen netsnoer. Bluetooth-luidsprekers hebben geen wifi nodig en werken meestal op batterijen.

Aanbevolen: