Hoe een nummer op Samsung Galaxy-telefoons te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe een nummer op Samsung Galaxy-telefoons te blokkeren
Hoe een nummer op Samsung Galaxy-telefoons te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Galaxy S7-S10: Ga naar Telefoon > Recent. Selecteer het telefoonnummer. Kies Details > Block. Indien niet zichtbaar, kies Menu > Block.
  • Galaxy S6: Selecteer in de app Telefoon Menu > Instellingen > Blokkeernummers of Blokkeer lijst. Voer het nummer in en kies + > Save.

Android-apparaten bevatten verschillende opties voor het blokkeren van oproepen. Voor Galaxy-telefoons biedt Samsung zijn eigen reeks oplossingen, waaronder de mogelijkheid om snel telefoonnummers toe te voegen aan een lijst voor automatisch weigeren of blokkeren, hoewel de details afhangen van welke Galaxy-telefoon je gebruikt. Leer hoe u nummers blokkeert met Samsung Galaxy S10-, S9-, S8-, S7-, S6- en S5-apparaten.

Een nummer blokkeren op Galaxy S10, S9, S8 en S7

U kunt oproepen rechtstreeks blokkeren via het menu Telefoon in plaats van eerst naar de blokkeerlijst te gaan. Deze instructies zijn van toepassing op Android OS versie 11 en hoger.

  1. Open de app Telefoon en kies Recent.
  2. Houd uw vinger op het nummer dat u wilt blokkeren totdat er een menu verschijnt.
  3. Tik op Block. Tik vervolgens nogmaals op Block om te bevestigen.

    Image
    Image

    Op bepaalde recente Galaxy-telefoons kun je ervoor kiezen om een nummer te weigeren Altijd of Eenmalig. Sommige recente modellen voorkomen ook dat een geblokkeerd nummer zowel per sms als per telefoon contact met u opneemt.

  4. Tik in de app Telefoon op Menu > Instellingen > Bloknummers of Blokkeerlijst.

    Image
    Image
  5. Tik op Voeg een nummer toe en voer het nummer in dat je wilt blokkeren.

    Om een beller te deblokkeren, tikt u op Verwijderen of Minus (-) naast het nummer.

  6. Selecteer Block.

    Image
    Image

    Om alle onbekende bellers te blokkeren en deblokkeren, schakelt u de Unknown schakelaar in.

Een nummer blokkeren op Galaxy S5

Om een nummer op de AT&T-editie van de Galaxy S5 te blokkeren, moet je een telefoonnummer uit je lijst met automatisch weigeren verwijderen. Hier is hoe:

  1. Ga vanuit de app Telefoon naar Menu > Instellingen > Bellen >Oproepweigering > Automatische weigerlijst.
  2. Tik op Verwijderen.
  3. Tik op het selectievakje naast het gewenste telefoonnummer.

  4. Tik opnieuw op Verwijderen.

Consistentie evolueert

Over het algemeen zijn oproepblokkeringsfuncties op Galaxy-telefoons in de loop der jaren geëvolueerd om hun elegantie, flexibiliteit en compatibiliteit met oproepblokkeringsfuncties op andere Galaxy- en niet-Galaxy-modellen te verbeteren. Standaardisatie van deze functies voor alle Galaxy-telefoonmodellen, van alle providers, is echter nog niet helemaal gebeurd.

Bepaalde functies verschijnen op sommige Galaxy-telefoons, maar niet op alle. U kunt ook variaties tegenkomen in de terminologie en pictogrammen die in menu's verschijnen. Wat ooit bekend stond als de automatische afwijzingslijst op Galaxy-telefoons, wordt nu bijvoorbeeld de blokkeerlijst genoemd. Onbekende bellers kunnen in plaats daarvan worden aangeduid als Anonieme bellers of Contacten zonder nummers.

Redenen voor de verschillen

De versie van Android die op je telefoon is geïnstalleerd, dicteert gedeeltelijk de mogelijkheden voor het blokkeren van oproepen. Van de Galaxy S5 naar de S9 alleen, Samsung is overgestapt van Android 4.4 KitKat naar Android 8.0 Oreo, waarbij draadloze providers deze versies in hun respectievelijke tempo overnamen.

In zijn online documentatie voor de Galaxy S6 beschrijft T-Mobile bijvoorbeeld twee verschillende technieken voor het blokkeren van telefoonnummers; één methode is voor een Galaxy S6 met Android 5.0 Lollipop, terwijl de andere voor Android 6.0 Marshmallow is. Als je een ouder Galaxy-model hebt geüpdatet naar een recentere versie van Android, zijn je oproepblokkeringsfuncties mogelijk ook gewijzigd.

Wat de zaken nog ingewikkelder maakt, is hoe draadloze providers hun telefoons differentiëren door de functiesets die ze aanbieden. Ondanks dat het dezelfde telefoon is, kan een T-Mobile Galaxy S9 verschillen van een Galaxy S9 die wordt verkocht door Verizon of AT&T.

Wat kun je nog meer doen?

Als deze methoden en hun variaties niet voor u werken, zoekt u online naar producthandleidingen van vervoerders voor hun edities van verschillende Galaxy-series. U kunt ook contact opnemen met uw provider voor informatie over het blokkeren van telefoonnummers op uw specifieke Galaxy-telefoonmodel.

Er zijn ook tal van apps voor het blokkeren van oproepen van derden beschikbaar.

Aanbevolen: