Hoe de tabletmodus te gebruiken in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe de tabletmodus te gebruiken in Windows 11
Hoe de tabletmodus te gebruiken in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Microsoft heeft de tabletmodus verwijderd uit Windows 11; de functionaliteit van de tabletmodus blijft voor Windows 2-in-1s.
  • De tabletfuncties worden automatisch in- of uitgeschakeld wanneer u schakelt tussen de tablet- en laptopstand van een 2-in-1.

Als je een Windows-laptop of 2-in-1 hebt die je als tablet wilt gebruiken, moet je de tabletmodus gebruiken. Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft werkt echter niet zoals de vorige versie. Dit artikel leert u hoe u de tabelmodus gebruikt in Windows 11.

De tabletmodus gebruiken in Windows 11

Tabletmodus is gewijzigd in Windows 11. In tegenstelling tot eerdere versies van Windows, die een handmatige schakelaar boden, maakt Windows 11 de tabletmodus een volledig (en enige) automatische functie.

Je kunt de tabletmodus inschakelen door je Windows 2-in-1 fysiek om te zetten in een tablet. Als uw apparaat een afneembaar toetsenbord heeft, verwijdert u dit. Als het een 360-graden vouwscharnier gebruikt, duwt u het scherm helemaal naar achteren. De tabletmodus wordt automatisch ingeschakeld wanneer de sensoren in uw apparaat detecteren dat u het als tablet wilt gebruiken.

Image
Image
Een Microsoft Surface Pro met Windows 11 schakelt over naar tabletmodus wanneer het toetsenbord wordt verwijderd.

Microsoft

Wilt u de tabletmodus uitschakelen? Zet de tablet fysiek weer om in een laptop door het toetsenbord opnieuw te bevestigen of het scherm terug te draaien in een clamshell-laptopstand.

Je hebt ook een touchscreen nodig op je apparaat. Deze functie zou standaard aanwezig moeten zijn op compatibele Windows 11 2-in-1's, maar u kunt uw touchscreen handmatig inschakelen als het niet werkt.

Heeft Windows 11 tabletmodus?

Technisch gezien heeft Windows 11 geen tabletmodus. Microsoft heeft alle vermeldingen van tabletmodus in de documentatie verwijderd en de modus staat op de lijst met afgeschreven of verwijderde functies van Windows 11.

Windows 11 heeft echter nog steeds een modus die alleen werkt wanneer een apparaat in tablet-oriëntatie staat, en deze modus werkt zoals in Windows 10. Vreemd genoeg heeft deze reeks functies geen naam in Windows 11, dus de meeste gebruikers noemen het nog steeds tabletmodus.

Deze modus maximaliseert actieve vensters en verandert de vorm van sommige interface-elementen om de touchscreen-ervaring te verbeteren. Het enige significante verschil is dat gebruikers geen handmatige bediening meer hebben.

Waarom heeft Windows 11 de tabletmodus verwijderd?

Microsoft heeft geen officiële verklaring gegeven voor zijn beslissing om alle vermeldingen van de tabletmodus te schrappen en de functionaliteit ervan een automatische functie te maken die is gebundeld in de Windows 11-interface in plaats van een functie die de gebruiker kan bedienen.

Het bedrijf denkt misschien dat het verwijderen van de tabletmodus de gebruikerservaring vereenvoudigt. Handmatige bediening van de tabletmodus in eerdere versies van Windows had zijn voordelen, maar het kon gebruikers verwarren die de modus per ongeluk in- of uitschakelden.

Het is ook het vermelden waard dat er maar weinig pure Windows-tablets bestaan. De meeste apparaten zijn 2-in-1's die kunnen worden gebruikt in verschillende modi die technisch gezien geen tablet zijn. De tentmodus, waarbij een aangesloten toetsenbord als standaard wordt gebruikt om het touchscreen dichter bij de gebruiker te plaatsen, is een populair voorbeeld.

FAQ

    Kan ik de tabletmodus forceren in Windows 11?

    Het is niet mogelijk om de tabletmodus handmatig te activeren of te forceren in de instellingen van Windows 11. Er bestaat momenteel geen direct beschikbare hack of tool om deze functie opnieuw in te schakelen.

    Hoe schakel ik de tabletmodus in Windows 10 uit?

    Windows 10 heeft instellingen voor tabletmodus in het Action Center. Klik op het pictogram spraakballon in de rechterbenedenhoek van het bureaublad en selecteer vervolgens Tabletmodus om de functie in te schakelen.

Aanbevolen: