Hoe Steam-netwerkverbindingsfouten te elimineren

Inhoudsopgave:

Hoe Steam-netwerkverbindingsfouten te elimineren
Hoe Steam-netwerkverbindingsfouten te elimineren
Anonim

Als je geen verbinding kunt maken met Steam en je krijgt vervelende netwerkfouten, dan zijn er verschillende stappen voor probleemoplossing die je kunt proberen. Bekijk hieronder enkele tips en trucs om weer online te gaan en je favoriete Steam-games te spelen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows Vista, Windows 8 en Windows 7.

Oorzaken van Steam-netwerkfouten

Als je de onderstaande foutmelding ziet, heb je waarschijnlijk te maken met een netwerk- of softwareprobleem. Het kan van alles zijn, van een Steam-update tot een netwerkstoring, tot zelfs corrupte Winsock-vermeldingen.

Image
Image

Een slecht wachtwoord is de minst waarschijnlijke oorzaak van het niet kunnen verbinden met Steam. De Steam-applicatie geeft een andere foutmelding voor een onjuist wachtwoord, zoals hieronder weergegeven:

Image
Image

Hoe u verbindingsfouten met Steam-netwerken kunt oplossen

De meeste netwerkproblemen zijn universeel. Of je nu Windows 10, Windows Vista, Windows 8 of Windows 7 gebruikt, veel van deze trucs zouden van toepassing moeten zijn.

  1. Herstart je Steam-verbinding Als je de netwerkverbindingsfout krijgt, moet je Steam mogelijk opnieuw opstarten. Selecteer hiervoor Steam > Online gaan > Verbinding maken met internet > Herstart Steam Wanneer u de foutmelding Can't connect to Steam ontvangt, heeft u de optie om Retry Connection ofStart in Offline Mode Als je ervoor kiest om Start in Offline Mode te selecteren, kun je je Steam-interface zien en eventuele instellingen controleren voordat je opnieuw verbinding probeert te maken.
  2. Controleer de Steam-serverstatus. Steam biedt klanten een handige website die het serververkeer in de gaten houdt. Door de Steam Status-pagina te controleren, kun je zien of Steam netwerk- of serverstoringen heeft.
  3. Problemen met uw internetverbinding oplossen. Een van de eerste dingen waar u naar kunt kijken, is uw internetverbinding. Windows biedt een snel beeld als u geen verbinding met het netwerk heeft. De snelste manier om de verbindingsstatus te controleren, is door in uw taakbalk te zoeken naar een losgekoppeld netwerksymbool of een bericht dat de netwerkkabel is losgekoppeld. Het symbool ziet er iets anders uit, afhankelijk van uw versie van Windows, maar hetzelfde basisidee toont een waarschuwing, uitroepteken of zelfs een rode cirkel met een doorgetrokken lijn. Al deze geven aan dat u niet verbonden bent met internet. Helaas biedt het niet veel meer informatie dan dat, dus u moet verdere stappen voor netwerkprobleemoplossing bekijken om het op te lossen.

  4. Start uw pc opnieuw op. Hoewel het misschien een onwaarschijnlijke oplossing lijkt, kan het opnieuw opstarten van uw pc eventuele problemen met stuurprogramma's, softwarecrashes of vastgelopen applicaties oplossen. Het is ook een eenvoudige manier om je netwerkinstellingen te resetten.
  5. Achtergrond-apps sluiten of uitschakelen Volgens Steam kunnen sommige toepassingen, zoals antivirus-, antispyware-, P2P-apps en zelfs sommige VPN-toepassingen uw netwerkverbinding verstoren. Om deze mogelijkheid te testen, schakelt u Windows Defender en andere beveiligingstoepassingen tijdelijk uit en probeert u opnieuw verbinding te maken met Steam.
  6. Voer Steam uit als beheerder. Uitvoeren als beheerder klinkt misschien als een vreemde oplossing, maar in veel gevallen heeft een toepassing verhoogde bevoegdheden nodig om goed te kunnen werken. Hoewel je Steam misschien al honderden keren eerder normaal hebt gebruikt, zeggen veel gebruikers dat deze eenvoudige oplossing hun netwerkfouten heeft verholpen.

  7. Problemen met uw router en modem oplossen. We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat onze internetservice uitviel of gewoon niet werkte. Router- of modemproblemen, of deze nu gewoon zijn vastgelopen of de DHCP-lease niet hebben vernieuwd, kunnen snel worden opgelost door de router en modem opnieuw op te starten.
  8. Schakel uw Windows Firewall uit. Hoewel het een geweldige manier is om uw pc en netwerk te beschermen tegen malware en potentiële hackers, kan Windows Firewall de boosdoener zijn van uw Steam-verbindingsfout. Het doel is om te voorkomen dat eventuele bedreigingen uw systeem bereiken. Het is echter niet slim genoeg om goed verkeer versus slecht verkeer te detecteren. De firewall blokkeert mogelijk de poort waarop Steam moet draaien.
  9. Controleer de fysieke netwerkverbinding. Een snelle en gemakkelijke stap voor het oplossen van problemen met Steam-netwerken is het controleren van de fysieke Ethernet-verbinding. Zorg ervoor dat het goed is aangesloten op uw pc en uw modem (of router).

  10. Controleer uw ISP. Een andere factor die verband houdt met uw internet, is of uw ISP (Internet Service Provider) technische problemen ondervindt. De meeste providers hebben een statuspagina op hun website die u op uw smartphone kunt controleren.
  11. Download een nieuw stuurprogramma. Updates en patches zijn een feit van het leven. Dit geldt ook voor uw netwerkkaart. Als je Steam-verbindingsfouten ervaart, moet je mogelijk het stuurprogramma van je netwerkkaart bijwerken. De meeste fabrikanten bieden bijgewerkte stuurprogramma's op hun websites.

    Als er geen bijgewerkt stuurprogramma is, moet u mogelijk het huidige stuurprogramma opnieuw installeren.

  12. Update de Steam-client Een andere veelvoorkomende oorzaak en oplossing voor netwerkverbindingsfouten is het updaten van uw Steam-client. Normaal gesproken controleert Steam op updates na het inloggen, maar als dit niet het geval is, is handmatig bijwerken snel en eenvoudig. U kunt dit doen door Steam > Check for Steam Client Updates te selecteren

    Image
    Image
  13. Probeer een ander protocol Steam werkt meestal via het User Datagram Protocol (UDP). Voor het oplossen van problemen kun je in plaats daarvan de Steam-client omschakelen naar het gebruik van TCP. Het is een geweldige manier om problemen met protocollen te elimineren. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de Steam-snelkoppeling op uw bureaublad en selecteert u Properties Voeg in het veld Target - tcp toe naar het einde van het pad en selecteer OK of Apply Deze vlag dwingt Steam om in plaats daarvan TCP te gebruiken.

    Het gebruik van TCP kan enkele latentieproblemen veroorzaken in Steam.

    Image
    Image
  14. Fix Winsock.dll. Winsock geeft software toegang tot het netwerk. Als je merkt dat Steam niet goed verbinding maakt, heb je mogelijk een corrupte Winsock. U kunt een aantal apps van derden proberen om het op te lossen of een aantal andere stappen voor probleemoplossing doorlopen om Winsock.dll. te repareren
  15. Reset je TCP/IP-stack. Als het opnieuw instellen van uw Winsock-instellingen niet helpt, wilt u misschien ook uw TCP/IP-stack opnieuw instellen. Vaak kan het resetten van beide eventuele netwerkproblemen oplossen.
  16. Controleer de vereiste poorten voor Steam. Steam vereist meerdere poorten op je router en/of firewall. Controleer of de poorten open zijn. Als dat niet het geval is, opent u de netwerkpoorten en start u de app opnieuw.
  17. Steam opnieuw installeren Als al het andere fa alt, kan het opnieuw installeren van de Steam-app helpen bij het herstellen van beschadigde bestanden die verhinderen dat je verbinding kunt maken. Het is belangrijk op te merken dat alle games die in de map Steamapps zijn geïnstalleerd, ook worden verwijderd. Dus als je je games en voortgang niet wilt verliezen, moet je de map Steamapps ergens anders heen verplaatsen. Je kunt deze map vinden in C:\Program Files\Steam Kopieer de map naar een andere locatie, verwijder de Steam-toepassing en installeer deze opnieuw.

Aangepaste instellingen worden ook verwijderd tijdens het verwijderen. Zorg ervoor dat u een back-up maakt.

FAQ

    Waarom v alt mijn Steam-verbinding uit bij het installeren van een game?

    Als je een Connection Time Out-fout ziet, zijn de Steam-servers waarschijnlijk niet beschikbaar of overbelast. U kunt proberen de bandbreedte-instellingen aan te passen door naar Settings > Downloads > Bandbreedtelimiet. te gaan

    Kan ik een Steam-game starten zonder dat Steam actief is?

    Nee. Je moet inloggen op Steam. Offline games spelen is mogelijk, maar je moet nog steeds je Steam-wachtwoord opgeven.

    Hoe los ik de schrijffout van de Steam-schijf op?

    Om de schrijffout van de Steam-schijf te herstellen, verwijdert u de schrijfbeveiliging van de schijf en de Steam-map, wist u de Steam-downloadcache, schakelt u antivirus- of firewallprogramma's uit en controleert u de schijf op fouten. Je kunt Steam ook als beheerder proberen.

    Hoe los ik het op als Steam Broadcast niet werkt?

    Als Steam Broadcast niet werkt, zet u de statusindicator van de uitzending aan, wijzigt u de streaming-instellingen en start u uw computer opnieuw op. Als u nog steeds problemen ondervindt, zet u de modem en router uit en weer aan of gebruikt u een bekabelde Ethernet-verbinding.

Aanbevolen: