Hoe Subwoofer Humeur te verhelpen of te elimineren

Inhoudsopgave:

Hoe Subwoofer Humeur te verhelpen of te elimineren
Hoe Subwoofer Humeur te verhelpen of te elimineren
Anonim

Je hebt een nieuwe luidspreker aangesloten op je geluidssysteem, de subwoofer gepositioneerd voor optimale prestaties en de audio-equalizer aangepast zodat alles perfect klinkt in je oren. Je gaat zitten om te ontspannen en te luisteren, maar je merkt dat er iets niet klopt. Een opvallende, aanhoudende brom komt uit de subwoofer, en het vertoont geen tekenen van verdwijnen. In dit artikel laten we u zien hoe u dit kunt oplossen.

Image
Image

Oorzaken van Subwoofer Brom

Subwoofer brom of zoem is een laag niveau geluid dat aanwezig kan zijn wanneer een passieve of actieve subwoofer is ingeschakeld, of deze nu speelt of niet. Deze brom van 60 hertz is het resultaat van een stekker in een stopcontact.

Soms is het gezoem merkbaar; soms is er wat gericht luisteren nodig om het op te merken. Hoe dan ook, u kunt de situatie corrigeren zonder toevlucht te nemen tot het wegfilteren van de ruis, waardoor ook audiosignalen worden verwijderd. Gewoonlijk is het enige dat nodig is een verandering in de manier waarop de subwoofer op de voeding wordt aangesloten.

Zoemgeluid van subwoofer oplossen

Je kunt verschillende manieren gebruiken om van het vervelende gezoem af te komen. Als de eerste suggestie niet werkt, probeer dan een van de andere.

  1. Verander de polariteit van de subwooferaansluiting Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudige oplossing om te proberen, omdat het alleen maar gaat om het omkeren van de richting van de stekker. Soms is de ene tand breder dan de andere, wat de omkering kan voorkomen. Gebruik in dergelijke situaties een AC-aardingsadapter om de polariteit om te keren. De meeste van deze adapters hebben pinnen van uniforme grootte en zijn verkrijgbaar bij plaatselijke bouwmarkten.

  2. Andere stekkers omdraaien Wanneer componenten dezelfde bron delen, zoals een stekkerdoos of overspanningsbeveiliging, is de subwoofer mogelijk niet de boosdoener. Het kan een andere tweepolige AC-stekker zijn. Keer de oriëntatie van de andere pluggen één voor één om om te zien of dit een verschil maakt.
  3. Scheid de kabels van elkaar Wanneer u stroom- of audiokabels in bundels bundelt, lopen signalen over en veroorzaken ze ruis vanwege hun nabijheid. Plaats kabels uit elkaar zodat de elektrische velden die door stroom worden gecreëerd, elkaar niet storen. Als je ze niet op voldoende afstand kunt scheiden, upgrade dan de audiokabels naar kabels met een effectievere afscherming.
  4. Schakel van stopcontacten Soms wordt het gezoem van de subwoofer veroorzaakt door een aardlus, die optreedt wanneer hij vecht met een tweede apparaat om bezit van de grond. Als u een ander apparaat met drie pinnen heeft dat hetzelfde stopcontact, dezelfde stekkerdoos of overspanningsbeveiliging deelt als de subwoofer, verplaatst u de subwoofer naar een ander AC-circuit in de kamer. Het kan nodig zijn om een verlengsnoer te gebruiken om een stopcontact te bereiken dat gescheiden is van de rest van het stereosysteem.

  5. Gebruik een audio-isolatietransformator Als de vorige aardingstechnieken niet hebben gewerkt, overweeg dan om een audio-isolatietransformator aan te schaffen en te installeren. Velen zijn ontworpen voor actieve subwoofers en worden in lijn met de kabels aangesloten. Ze lossen aardlussen onmiddellijk op.

Aanbevolen: