Windows Media Player gebruiken om muziek van cd's te kopiëren

Inhoudsopgave:

Windows Media Player gebruiken om muziek van cd's te kopiëren
Windows Media Player gebruiken om muziek van cd's te kopiëren
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste methode: Windows Media Player > Mappen > selecteer schijf > Rip CD.
  • Instellingen wijzigen: Windows Media Player > Mappen > selecteer schijf > Rip-instellingen.
  • Selecteer Format, Audio Quality of More Options voordat u gaat rippen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u muziek van een schijf naar uw computer kunt kopiëren of rippen met Windows Media Player 12 op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Een cd rippen met Windows Media Player

Voor Windows-gebruikers die Windows Media Player hebben ingebouwd, is het kopiëren van muziek naar uw computer eenvoudig. Als u de cd die u wilt kopiëren gereed heeft, zal Windows Media Player het meeste werk voor u doen.

  1. Plaats de schijf in uw schijfstation. Als een autoplay-optie verschijnt, negeer deze dan of sluit deze af.
  2. Open Windows Media Player. Zoek ernaar vanuit het menu Start of voer de opdracht wmplayer in het dialoogvenster Uitvoeren in.

    Image
    Image
  3. Ga naar de Mappen lijst en selecteer de muziekschijf.

    De cd kan Onbekend album of iets anders heten, maar hoe dan ook wordt hij weergegeven door een klein schijfpictogram.

    Image
    Image
  4. Selecteer Rip CD om Windows Media Player de cd met standaardinstellingen te laten rippen, of selecteer Rip-instellingen om het formaat, de kwaliteit, en locatie-instellingen.

    Image
    Image

    In oudere versies van Windows Media Player, klik je met de rechtermuisknop op de cd en selecteer je Rip CD to library

  5. Selecteer Rip-instellingen > Format om een audioformaat te kiezen. De eerste verschillende opties zijn Windows Media Audio-indelingen, gevolgd door MP3 en WAV. Selecteer het formaat voor de gekopieerde muziek.

    Image
    Image
  6. Selecteer Rip-instellingen > Audiokwaliteit om de geluidskwaliteit te selecteren. De opties variëren van computer tot computer, maar kunnen variëren van 48 Kbps (waardoor bestanden met de kleinste grootte worden gemaakt) tot wel 192 Kbps (dit is de beste kwaliteit maar produceert de grootste bestandsgroottes).

    Image
    Image
  7. Select Rip-instellingen > More options om andere instellingen aan te passen, zoals het automatisch rippen van cd's, het uitwerpen van de schijf na het rippen van de cd, wijzigen waar de muziek naar de computer wordt gekopieerd en de details kiezen die in bestandsnamen moeten worden opgenomen.

    Voordat u de cd-rip start, moet u Windows Media Player handmatig instellen om albuminformatie automatisch online te vinden. Ga naar het linkerdeelvenster, klik met de rechtermuisknop op de schijf en kies Albuminfo zoeken.

    Image
    Image
  8. Als je klaar bent voor Windows Media Player om de muziek naar je computer te kopiëren, selecteer je Rip CD.

    Image
    Image
  9. De knop verandert in Stop rip In de Rip Status kolom, zal de track die gekopieerd wordt Ripping zeggen, en de overige tracks zullen zeggen Pending totdat ze zijn gekopieerd, waarna de status verandert in Ripped to library To monitor de rip-status van elk nummer, bekijk de voortgangsbalk.

    Image
    Image
  10. Als elk nummer klaar is met rippen, sluit u Windows Media Player af, werpt u de cd uit en gebruikt u de muziek die nu op uw computer is opgeslagen.

    Als u niet weet naar welke map Windows Media Player de muziek heeft gekopieerd, selecteert u Rip-instellingen > Meer opties. Je vindt de locatie in de Rip muziek naar deze locatie sectie.

  11. Als de muziek niet de juiste indeling heeft voor uw behoeften, moet u de nummers niet opnieuw rippen. Voer in plaats daarvan de bestanden uit die moeten worden geconverteerd via een gratis audiobestandsconverter.

Windows 11 heeft een nieuwe versie van Windows Media Player genaamd Media Player voor Windows 11, met een verbeterde muziekbibliotheek, afspeellijstbeheer, speciale afspeelweergavefuncties en meer.

FAQ

    Waarom speelt mijn dvd niet af op Windows Media Player?

    Windows Media Player ondersteunt het afspelen van films niet in Windows 10, maar gegevens-dvd's worden wel ondersteund. Als u een film-dvd wilt bekijken, moet u een dvd-decodertoepassing van derden downloaden.

    Hoe roteer ik video in Windows Media Player?

    Om video in Windows Media Player te draaien, heb je een mediaspelertool van derden nodig, zoals VLC. Open in VLC de tool Video Effects, kies Geometry > Transform en selecteer de gewenste rotatie.

    Hoeveel nummers kan Windows Media Player aan?

    Er zijn geen limieten aan het aantal nummers dat Windows Media Player kan branden. Als uw muziekbibliotheek echter extreem groot is, zullen de snelheid en het vermogen van uw pc de prestaties van Windows Media Player beïnvloeden. Te veel nummers kunnen een negatieve prestatie veroorzaken als uw pc de eisen niet aankan.

Aanbevolen: