Muziek kopiëren van je iPod naar een Mac

Inhoudsopgave:

Muziek kopiëren van je iPod naar een Mac
Muziek kopiëren van je iPod naar een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Open iTunes 7 of hoger op je Mac. Schakel het synchronisatieproces uit.
  • Kies Account > Autorisaties > Autoriseer deze computer. Selecteer Authorize.
  • Sluit de iPod aan op de Mac met de iPod-kabel en selecteer uw apparaat. Selecteer Aankopen overdragen.

Dit artikel legt uit hoe je muziek van je iPod naar je Mac kunt overbrengen met iTunes. Het is alleen van toepassing op oudere iPods, inclusief de iPod Classic, Nano of Shuffle, niet op de iPod touch of iPhone. Als u macOS Catalina of hoger gebruikt, opent u uw iTunes-bibliotheek via Apple Music.

Breng iPod-muziek over naar een Mac met iTunes 7 of hoger

Hoewel Apple is gestopt met het maken van alle iPods behalve de iPod touch, zijn er nog tal van oudere iPods in gebruik of tweedehands verkrijgbaar, zoals de iPod Classic, Nano en Shuffle. Als u op een nieuwe Mac van uw iPod-muziek wilt genieten, zet dan uw legaal gekochte iTunes-materiaal over.

Voordat je je iPod op je Mac aansluit, is het belangrijk om te voorkomen dat iTunes je muziek wist tijdens het synchroniseren (zie de instructies verderop in dit artikel). Nadat u het synchronisatieproces hebt voorkomen, werkt de overdracht als volgt op Macs met iTunes 7 of hoger.

  1. Open iTunes op je Mac.
  2. Select Account > Autorisaties > Deze computer machtigen.
  3. Selecteer Authorize. Uw computer is nu gemachtigd om overschrijvingen te accepteren.
  4. Sluit uw iPod aan op uw Mac met behulp van de synchronisatiekabel en selecteer vervolgens uw apparaat.

    Als uw iPod-station leeg lijkt, onthult u de verborgen bestanden en mappen op uw computer. Houd op je Mac de Cmd+ Shift+ Period-toetsen ingedrukt om verborgen mappen in of uit te schakelen.

  5. In het venster dat verschijnt, selecteer Aankopen overdragen. Als u Aankopen overdragen niet ziet, selecteert u Bestand > Apparaten > Overdracht Aankopen van [apparaat].
  6. Je muziek wordt automatisch overgezet van de iPod naar je Mac.

Hoe te voorkomen dat iTunes synchroniseert met uw iPod

Voordat u uw iPod op uw Mac aansluit, moet u ervoor zorgen dat iTunes uw muziek niet wist tijdens het synchroniseren. Als u het apparaat aansluit zonder dit te doen, overschrijft iTunes uw iPod-muziekbibliotheek met de inhoud van uw iTunes-bibliotheek. Schakel deze functie uit.

Voor Macs met iTunes: voordat u uw iPod synchroniseert, opent u iTunes en gaat u naar iTunes > Voorkeuren Selecteer de Apparaten en vink het vakje aan met Voorkomen dat iPods, iPhones en iPads automatisch synchroniseren Selecteer OK en sluit iTunes.

Voor Macs met macOS Catalina en nieuwer: open het apparaat in Finder en schakel het vinkje uit Automatisch synchroniseren wanneer deze iPhone is aangesloten.

Voor oudere versies van iTunes

Als je een pre-7-versie van iTunes gebruikt, is het proces iets gecompliceerder en omvat het drie fasen: synchronisatie uitschakelen, je muziek zoeken en kopiëren en de herstelde muziek weer toevoegen aan iTunes.

Synchronisatie uitschakelen in oude iTunes-versies

Om synchronisatie uit te schakelen, houdt u de Command+ Option toetsen ingedrukt terwijl u uw iPod op uw computer aansluit. Laat deze toetsen pas los als u uw iPod-display in iTunes ziet. Dit voorkomt dat iTunes automatisch synchroniseert wanneer het de iPod detecteert.

Zoek en kopieer je muziek

De Music map op je iPod bevat je muziek-, film- en videobestanden. De mappen vertegenwoordigen uw verschillende afspeellijsten en de bestanden in elke map zijn de mediabestanden, muziek, audioboeken, podcasts of video's die bij die specifieke afspeellijst horen.

De bestandsnamen zijn niet intuïtief, maar de interne ID3-tags zijn allemaal intact, zodat iTunes ze kan lezen.

  1. Sluit uw iPod aan op uw Mac en dubbelklik op het iPod-pictogram op uw bureaublad, of selecteer de naam van de iPod in de zijbalk van het Finder-venster.
  2. Open de iPod Control map.
  3. Open de Music map. De map Music bevat uw muziek-, film- en videobestanden.
  4. Gebruik Finder om de bestanden naar een geschikte locatie te slepen en neer te zetten, zoals een nieuwe map op uw bureaublad genaamd iPod Recovered, bijvoorbeeld.
  5. Sleep de Music map van je iPod naar de nieuw aangemaakte map op je Mac.
  6. Het kopieerproces begint. Het kan even duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens op uw iPod.

Voeg de herstelde muziek terug toe aan iTunes

Nadat je bestanden naar de nieuwe map zijn gekopieerd, voeg je ze weer toe aan iTunes op de Mac.

  1. Selecteer Voorkeuren in het iTunes-menu.
  2. Selecteer de Advanced tab.
  3. Plaats een vinkje naast Houd de map iTunes Music georganiseerd.
  4. Plaats een vinkje naast Kopieer bestanden naar iTunes Music-map bij toevoegen aan bibliotheek.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK.
  6. Selecteer in het iTunes File menu Add to Library.
  7. Blader naar de map die uw herstelde iPod-muziek bevat.
  8. Selecteer Open. iTunes kopieert de bestanden naar zijn bibliotheek en leest de ID3-tags om de naam, artiest en albumgenre van elk nummer in te stellen.

Aanbevolen: