Een muziek-cd naar iTunes kopiëren

Inhoudsopgave:

Een muziek-cd naar iTunes kopiëren
Een muziek-cd naar iTunes kopiëren
Anonim

Wat te weten

  • Om een cd te rippen, plaatst u een audio-cd in het cd- of dvd-station van de computer, selecteert u Yes > Import CD, kiest u de importeer instellingen en selecteer OK.
  • Als u een cd automatisch wilt kopiëren, gaat u naar iTunes > Voorkeuren > Algemeen > Wanneer een cd is geplaatst > Cd importeren.
  • Selecteer voor foutcorrectie iTunes > Preferences > General > Instellingen importeren > Gebruik foutcorrectie bij het lezen van audio-cd's.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een muziek-cd naar iTunes kopieert met een computer met een optisch station of een extern station. Aanvullende informatie behandelt hoe u iTunes kunt instrueren om cd's automatisch te kopiëren en hoe u foutcorrectie instelt.

Een cd rippen naar digitale bestanden

De snelste manier om uw digitale muziekbibliotheek op te bouwen, is door uw cd-verzameling naar iTunes te importeren. Nadat u uw cd-collectie in digitale muziekbestanden hebt omgezet, synchroniseert u ze met uw iPhone, iPad, iPod of een andere compatibele draagbare muziekspeler. U hebt een computer nodig met een optisch station of een extern station.

Als je iTunes voor Mac of iTunes niet op pc hebt geïnstalleerd, kun je de nieuwste versie het beste downloaden van de Apple-website.

Het duurt ongeveer 30 minuten om een volledige cd met muziek naar je iTunes-muziekbibliotheek te rippen.

  1. Plaats een audio-cd in het cd- of dvd-station van de computer of in een extern station dat op uw computer is aangesloten.
  2. Wacht een paar seconden totdat je een lijst met nummers ziet. Je hebt een internetverbinding nodig om alle songtitels en albumhoezen voor de cd op te halen. Als u de informatie voor de cd niet ziet, klikt u op de cd-knop boven in het iTunes-venster.

    Image
    Image
  3. Klik op Yes om alle nummers op de cd te importeren. Klik op No om slechts een deel van de muziek op de cd te kopiëren en verwijder het vinkje naast de nummers die u niet wilt kopiëren. (Als u geen selectievakjes ziet, klikt u op iTunes > Preferences > General en selecteert u Lijstweergave selectievakjes)

    Image
    Image
  4. Klik Cd importeren.

    Image
    Image
  5. Selecteer de importinstellingen (ACC is de standaard) en klik op OK.

    Image
    Image
  6. Wanneer de nummers klaar zijn met importeren naar uw computer, klikt u op de Eject knop bovenaan het iTunes-venster.

    Image
    Image
  7. Selecteer in iTunes Music > Library om de geïmporteerde cd-inhoud te bekijken.

Een cd automatisch kopiëren

Er zijn opties waaruit u kunt kiezen wanneer u een audio-cd in uw computer plaatst.

  1. Click iTunes > Voorkeuren > Algemeen.

    Image
    Image
  2. Klik op het Wanneer een CD wordt geplaatst vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Cd importeren. iTunes importeert de cd automatisch. Als u meerdere cd's wilt importeren, selecteert u de optie Import CD and Eject.

    Image
    Image

Foutcorrectie voor audioproblemen

Als je ontdekt dat de muziek die je naar je computer hebt gekopieerd ploppende of klikkende geluiden vertoont wanneer je deze afspeelt, schakel dan foutcorrectie in en importeer de betreffende nummers opnieuw. Het duurt langer om een cd te importeren met foutcorrectie ingeschakeld.

  1. Click iTunes > Voorkeuren > Algemeen.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen importeren.

    Image
    Image
  3. Kies Gebruik foutcorrectie bij het lezen van audio-cd's.

    Image
    Image
  4. Plaats de cd in het optische station en importeer de muziek opnieuw in iTunes.
  5. Verwijder de beschadigde muziek.

Aanbevolen: