Hoe u uw Android-telefoon als wifi-hotspot kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon als wifi-hotspot kunt gebruiken
Hoe u uw Android-telefoon als wifi-hotspot kunt gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga op Samsung naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele hotspot en tethering en draai op Mobiele hotspot.
  • Ga op andere Androids naar Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot & tethering > Wi-Fi-hotspot.
  • Wanneer de hotspot is geactiveerd, sluit u uw andere apparaten erop aan zoals u met elk ander Wi-Fi-netwerk zou doen.

Dit artikel laat als voorbeelden zien hoe u de Android-hotspotfunctie op Samsung- en Google Pixel-smartphones kunt inschakelen en gebruiken. De instructies moeten van toepassing zijn op de meeste huidige Android-telefoons en softwareversies.

Hoe maak je een hotspot op je Samsung-smartphone

Volg deze stappen om de Wi-Fi-hotspot op een Samsung-smartphone in te schakelen:

  1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele hotspot en tethering.

    Ga op sommige Samsung-apparaten naar Instellingen > Draadloos en netwerken > Verbindingen > Mobiele hotspot en tethering.

  2. Zet de Mobiele hotspot tuimelschakelaar aan. De telefoon wordt een draadloos toegangspunt en geeft een bericht weer in de meldingsbalk wanneer deze is geactiveerd.

    Image
    Image
  3. Tik op Mobiele hotspot om het wachtwoord en de instructies voor de hotspot te vinden. Gebruik dit wachtwoord om uw andere apparaten met de hotspot te verbinden, net zoals u ze zou verbinden met elk ander Wi-Fi-netwerk.

    Als u het standaardwachtwoord wilt wijzigen, tikt u op Password en voert u een nieuw wachtwoord in.

Wees selectief bij het delen van je wifi-hotspot met andere mensen. Gegevens die via deze Wi-Fi-functie worden verwerkt, tellen ook mee voor uw maandelijkse toewijzing van mobiele data.

Hoe maak je een hotspot op een Google Pixel of Stock Android

Volg deze stappen om een hotspot op een Pixel of stock-Android in te schakelen:

  1. Ga naar Instellingen > Netwerk en internet.
  2. Tik op Hotspot & tethering > Wi-Fi-hotspot.

    Image
    Image
  3. Schakel de Wi-Fi hotspot tuimelschakelaar in.

    Image
    Image
  4. Wijzig optioneel de hotspotnaam, het wachtwoord en andere geavanceerde instellingen zoals automatische uitschakeling en de AP-band.

Zoek en maak verbinding met de nieuwe wifi-hotspot

Wanneer de hotspot is geactiveerd, sluit u uw andere apparaten erop aan zoals u zou doen met elk ander Wi-Fi-netwerk:

  1. Zoek op je apparaat de wifi-hotspot. Het kan u informeren dat er nieuwe draadloze netwerken beschikbaar zijn.

    Om de draadloze netwerken te vinden, gebruikt u uw Android-telefoon en gaat u naar Instellingen > Draadloos en netwerken > Wi -Fi-instellingen. Volg daarna de algemene wifi-verbindingsinstructies voor de meeste computers.

  2. Stel de verbinding tot stand door het wachtwoord voor de Wi-Fi-hotspot in te voeren.

Wi-Fi-hotspot gratis inschakelen bij abonnementen met beperkte provider

Je krijgt mogelijk geen internettoegang op je laptop of tablet nadat je verbinding hebt gemaakt, omdat sommige draadloze providers de toegang tot wifi-hotspots alleen beperken tot degenen die voor de functie betalen.

In dit geval download en gebruik je een app zoals Elixir 2, die de wifi-hotspot op je startscherm in- of uitschakelt. Dit maakt het mogelijk om direct toegang te krijgen tot de hotspot-functie en zonder extra kosten van uw draadloze provider. Als Elixir 2 niet werkt, probeer dan de FoxFi-app; het doet hetzelfde.

Houd er rekening mee dat in veel gevallen het omzeilen van beperkingen van de provider een schending van de servicevoorwaarden in uw contract vormt. Gebruik deze apps naar eigen goeddunken.

Tips en overwegingen

Volg bij gebruik van de Wi-Fi-hotspot deze aanbevelingen:

  • Schakel de Wi-Fi-hotspotfunctie uit wanneer u deze niet langer nodig hebt. Als u de functie geactiveerd laat, raakt de batterij van de mobiele telefoon leeg.
  • Draagbare Wi-Fi-hotspots zijn standaard ingesteld met WPA2-beveiliging en generieke wachtwoorden. Als u een hotspot op een openbare plaats gebruikt of als u zich zorgen maakt over hackers die uw gegevens onderscheppen, wijzig dan het wachtwoord voordat u uw signaal uitzendt.
  • Apparaten en providers gebruiken verschillende methoden om de functie voor mobiele hotspots te activeren. Sommige providers vereisen het gebruik van een zelfstandige app. Controleer de specifieke instructies voor uw apparaat en serviceprovider.

FAQ

    Hoeveel kost het om je telefoon als wifi-hotspot te gebruiken?

    Het hangt af van je plan. Sommige providers rekenen $ 10- $ 20 per maand voor een hotspot. Bij andere providers gebruikt een mobiele hotspot je data-abonnement.

    Hoe synchroniseer ik mijn Android-telefoon draadloos met mijn laptop?

    Gebruik AirDroid van Google Play, Bluetooth of de Microsoft Your Phone-app om je Android draadloos met je computer te verbinden.

    Wat voor soort signaal gebruikt mijn telefoon om een wifi-hotspot te delen?

    Je telefoon maakt een hotspot door het signaal van het mobiele netwerk om te zetten in een wifi-signaal, dat in wezen functioneert als een modem en een router in één apparaat.

Aanbevolen: