Auto's die communiceren met fietsen kunnen de verkeersveiligheid verbeteren

Inhoudsopgave:

Auto's die communiceren met fietsen kunnen de verkeersveiligheid verbeteren
Auto's die communiceren met fietsen kunnen de verkeersveiligheid verbeteren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Audi werkt aan technologie waarmee voertuigen hun omgeving kunnen lezen en kunnen identificeren wanneer fietsen in de buurt zijn.
  • Het systeem maakt gebruik van mobiele connectiviteit om signalen te verzenden en te ontvangen van/naar voertuigen, voetgangers of vaste objecten zoals verkeerslichten in de buurt.
  • Federale statistieken tonen aan dat botsingen tussen auto's en fietsen toenemen.

Image
Image

Het escalerende conflict tussen auto's en fietsen krijgt mogelijk wat technische hulp.

Audi werkt samen met andere bedrijven om hardware en software te ontwikkelen waarmee voertuigen hun omgeving kunnen lezen en kunnen identificeren wanneer fietsen in de buurt zijn, inclusief fietsen die voor het zicht van de bestuurder worden belemmerd. Het is gebaseerd op een standaard genaamd C-V2X die mobiele cellulaire connectiviteit gebruikt om signalen van een voertuig naar andere voertuigen, voetgangers of vaste objecten zoals verkeerslichten in de omgeving te verzenden en te ontvangen.

"De technologie waarschuwt fietsers en chauffeurs over waar ze zich op de weg bevinden en over eventuele botsingen op basis van het delen van C-V2X-gegevens", vertelde Audi-woordvoerder Mark Dahncke aan Lifewire in een e-mailinterview. "Het is de eerste stap om de bestuurder en de fietser te waarschuwen om beter door buurten en wegen te navigeren."

Veiligere straten?

Audi werkt aan de nieuwe veiligheidstechnologie die gebruikmaakt van mobiele technologie waarmee auto's met hun omgeving kunnen communiceren. In Noord-Virginia informeert een C-V2X-programma voertuigen die een bouwzone naderen, waarschuwt bestuurders voor de snelheidslimiet in de werkzone bij het betreden van bouwzones en laat wegwerkers via een aangesloten veiligheidsvest weten wanneer auto's zich in de buurt van bouwzones bevinden.

Audi werkte ook samen met een C-V2X-systeem met Qualcomm Technologies en anderen om auto's te verbinden met schoolbussen. In Alpharetta, Georgia, identificeert de technologie wanneer kinderen in of uit bussen stappen en laat de chauffeurs zien wanneer ze actieve schoolzones betreden.

Federale toezichthouders helpen de C-V2X-technologie vooruit. In een recente FCC-uitspraak stemde het agentschap ermee in om voor het eerst een deel van de ITS 5,9 GHz mobiele band toe te wijzen voor C-V2X-toepassingen. De beslissing stond C-V2X toe voor de uitwisseling van gestandaardiseerde communicatie tussen voertuigen en tussen voertuigen en infrastructuur.

Audi schat dat er in 2023 5,3 miljoen voertuigen, werkzones, spoorwegovergangen, fietsen en andere apparaten zullen zijn die verbinding kunnen maken met C-V2X. Tegen 2028 is het mogelijk dat dit aantal zal toenemen tot 61 miljoen verbonden apparaten, waaronder maar liefst 20.000 zebrapaden, 60.000 schoolzones, 216.000 schoolbussen en 45 miljoen smartphones.

En de behoefte aan dergelijke veiligheidsverbeteringen groeit. De NHTSA rapporteerde in haar meest recente gegevens dat er in 2019 846 fietsdoden vielen als gevolg van ongevallen met motorvoertuigen. Dat is een stijging van 36 procent sinds 2010. Op jaarbasis rapporteerde de NHTSA dat het aantal verwondingen op de weg met 4,3 procent is gestegen tot 49.000 in de VS in 2019. Bovendien merkt de National Roadway Safety Strategy, vrijgegeven door het Department of Transportation (DOT) in januari 2022, op dat "het aantal dodelijke slachtoffers onder voetgangers en fietsers het afgelopen decennium sneller is toegenomen dan het aantal dodelijke slachtoffers op de weg."

Toekomstige technologie

Maar Audi is niet het enige bedrijf dat werkt aan veiligheidsverbeteringen voor auto's en fietsen. Robotvoertuigen kunnen ook automatisch hun omgeving in de gaten houden.

Autonoom rijdende voertuigen bevatten sensoren die 2D-gegevens met kleur verzamelen en rijke details van de objecten vastleggen en LiDAR die de grootte en afstand van de fiets meet door laserpulsen uit te zenden.

DeepRoute.ai heeft een autoperceptiesysteem ontwikkeld om de gegevens van deze sensoren te verwerken. Het systeem maakt een re altime 3D-kaart rond de auto en kan een paar honderd meter met een centimeter-nauwkeurigheid detecteren, beweert het bedrijf.

Image
Image

"Deze technologie is van groot belang omdat het een duidelijk en nauwkeurig begrip van de omgeving biedt, zodat de autonoom rijdende auto padplanning kan implementeren en rijcommando's kan uitvoeren", zei Xuan Liu, vice-president van DeepRoute.ai, in een e-mailgesprek. "Het voertuig zal beslissen of het moet vertragen en waar het moet wijken voor de fietser, of dat het rechtdoor moet gaan omdat de fietser langzaam rijdt en er voldoende afstand is om veilig te passeren."

In de toekomst kan een Audi-voertuig soortgelijke geautomatiseerde systemen gebruiken die botsingen vermijden door automatisch te remmen of zelfs een uitwijkmanoeuvre uit te voeren om de botsing helemaal te voorkomen, zei Dahncke.

"Het Audi Grandsphere-concept geeft een glimp van onze visie op hoe een geautomatiseerde ervaring eruit zal zien", voegde Dahncke toe. "Een productieversie zal naar verwachting al in 2025 aankomen. [Echter], wanneer Level 4-automatisering zal worden geïntroduceerd, v alt nog te bezien op basis van regelgeving, wettelijke kaders en infrastructuur."

Aanbevolen: