Nieuwe iPad-add-on toont belofte om mensen met een handicap te helpen communiceren

Inhoudsopgave:

Nieuwe iPad-add-on toont belofte om mensen met een handicap te helpen communiceren
Nieuwe iPad-add-on toont belofte om mensen met een handicap te helpen communiceren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe iPad-software-update kan mensen met een handicap helpen.
  • De software maakt een communicatiegadget mogelijk, de TD Pilot.
  • Er zijn een groeiend aantal technische innovaties voor mensen met een handicap.
Image
Image

Mensen met een handicap gebruiken nieuwe technologieën om beter door de wereld te navigeren.

De recente iPad 15 OS-update biedt ondersteuning voor eye-tracking-apparaten van derden. De software maakt een nieuwe gadget mogelijk, de TD Pilot genaamd, die beweert de tabletervaring te bieden aan mensen die communicatiehulp nodig hebben.

"Met behulp van eye-tracking-compatibele communicatiehulpmiddelen kunnen personen met beperkte stem- of bewegingscapaciteit als gevolg van aandoeningen zoals hersenverlamming, ALS of ruggenmergletsel berichten typen met alleen hun ogen en de computer deze berichten hardop laten uitspreken, " vertelde Fredrik Ruben, de CEO van Tobii Dynavox, die de TD Pilot maakt, Lifewire in een e-mailinterview.

De ogen hebben het

De TD Pilot ziet eruit als een frame voor iPads met luidsprekers, een batterij en een rolstoelbevestiging. Het heeft ook een venster aan de achterkant dat aangeeft wat een gebruiker zegt.

De eye-tracking-functie op de TD Pilot kan ook worden gebruikt om een traditioneel toetsenbord en muis te vervangen door je ogen om op het web te surfen, zei Ruben.

We kijken uit naar universele ontwerpen in technologie waarmee al onze zintuigen kunnen worden geïntegreerd in technologie en hopen op een toekomst waarin elk apparaat voor iedereen toegankelijk is.

De behoefte aan dergelijke technologie is groot, vertelde advocaat Josh Basile, die quadriplegie heeft en werkt als community relations manager bij het technologiebedrijf accessiBe, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Het komt erop neer dat mensen met een handicap zonder verschillende ondersteunende technologieën worstelen of geen manier hebben om een computer te besturen", zei Basile. "Om volledig van computers te kunnen profiteren, moet een persoon met een handicap in het huidige tijdperk over gelijke toegang tot internet en dezelfde bruikbaarheid beschikken."

Ondersteunende technologie groeit

De Pilot is een van een snel groeiend aantal technische innovaties voor gebruikers met een handicap.

"Technologie kan helpen de digitale wereld toegankelijker te maken door middel van verschillende functies en producten die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een handicap, door de hiaten in de inhoud te overbruggen", Emily Scharff, productmanager bij Google voor Chrome & Chrome OS-toegankelijkheid, vertelde Lifewire in een e-mail.

Live Caption op Chrome kan bijzonder nuttig zijn, zei Scharff, waardoor dove of slechthorende mensen re altime transcripties voor media met audio in hun browser kunnen krijgen. Het werkt op sociale en videosites, podcasts en radiocontent, persoonlijke videobibliotheken, ingesloten videospelers en de meeste webgebaseerde video- of audiochatdiensten.

Schermlezers zoals ChromeVox, de standaard schermlezer op elke Chromebook, helpen mensen die blind of slechtziend zijn door computers te navigeren door te vocaliseren wat er op hun scherm wordt weergegeven, en vergrotingsfuncties kunnen ook nuttig zijn bij toegang tot belangrijke inhoud, merkte Scharff op.

Chrome-functies zoals Switch Access helpen gebruikers met beperkte mobiliteit om hun computers te bedienen en te navigeren. Met Select-to-Speak kun je geselecteerde tekst hardop voorlezen, wat handig kan zijn voor mensen met leerproblemen.

Het bedrijf accessiBe gebruikt kunstmatige intelligentie om het web toegankelijker te maken. Het bedrijf gebruikt algoritmen om elke 24 uur de websites van hun klanten te scannen om te zoeken naar nieuwe inhoud die mogelijk moet worden aangepast voor mensen met een handicap.

"Het breekt mijn hart elke keer dat ik dit moet zeggen, maar minder dan 2% van het internet voldoet aan de toegankelijkheidsnormen", zei Basile. "Dit creëert grote barrières voor personen met een handicap om toegang te krijgen tot producten, diensten en informatie die kunnen leiden tot kansen en een betere kwaliteit van leven."

Mensen die blind zijn, wenden zich vaak tot schermlezers, vertelde Sharon McLennon-Wier, een voorvechter van handicaps die zelf blind is, aan Lifewire in een e-mail. Beschikbare software omvat JAWS-schermlezer voor Windows, vergrotingsprogramma's zoals Zoom Text en Optical Character Recognition (OCR)-software die helpt bij het converteren van PDF's naar leesbare tekst voor mensen die blind of slechtziend zijn, zei ze.

Image
Image

Veel mensen die blind of slechtziend zijn, gebruiken geen muis en gebruiken in plaats daarvan een toetsenbord om over het scherm te navigeren, zei McLennon-Wier. Sommige apparaten die momenteel beschikbaar zijn, zijn onder meer adaptieve toetsenborden voor mensen met handvaardigheid of andere gerelateerde handicaps, Sip- en Puff-apparaten voor iemand met beperkte of geen mobiliteit onder de nek, evenals oogknippertechnologie.

"We kijken uit naar universele ontwerpen in technologie waarmee al onze zintuigen kunnen worden geïntegreerd in technologie en hopen op een toekomst waarin elk apparaat voor iedereen toegankelijk is", aldus McLennon-Wier.

Aanbevolen: