Hoe de energiebesparende modus op een Mac in te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de energiebesparende modus op een Mac in te schakelen
Hoe de energiebesparende modus op een Mac in te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Batterij > Batterij > vink het vakje aan naast Laagstroommodus.
  • Momenteel is de energiebesparende modus alleen beschikbaar op: MacBook (begin 2016 en later) en MacBook Pro (begin 2016 en later).
  • Low power-modus vereist macOS Monterey (12.0) en hoger.

Dit artikel legt uit hoe je de energiebesparende modus inschakelt op een compatibele Mac.

Wil je extra prestaties uit je MacBook halen, is de levensduur van de batterij verdoemd? Bekijk Mac High Power Mode.

Hoe schakel je de energiebesparende modus in op een Mac?

Als je te maken hebt met een zeer lage batterij zonder de mogelijkheid om op te laden, moet je de energiebesparende modus proberen. Deze functie is ingebouwd in macOS en optimaliseert de systeeminstellingen om de batterij langer mee te laten gaan totdat je weer opgeladen kunt worden.

Om de levensduur van de batterij van uw MacBook te verlengen totdat u hem weer kunt opladen, schakelt u de energiebesparende modus in met deze stappen:

  1. Klik op het Apple-menu.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op Batterij.

    Image
    Image
  4. Klik op Battery in de linkerzijbalk.

    Image
    Image
  5. Vink het vakje naast Low power mode aan om de energiebesparende modus in te schakelen. U kunt bevestigen dat de modus is ingeschakeld door op het batterijpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

    Je kunt zelfs de energiebesparende modus inschakelen wanneer de MacBook is aangesloten op een voedingsadapter voor een soepelere, efficiëntere werking. Klik hiervoor op Power Adapter in plaats van Battery in stap 4.

Wat is de energiebesparende modus?

Laag stroomverbruik is een efficiëntere manier voor een MacBook om te werken. Het spaart de levensduur van de batterij, maar vanwege de compromissen die ermee gemoeid zijn, is het waarschijnlijk niet iets dat u altijd wilt gebruiken. Natuurlijk, de energiebesparende modus van de Mac verlengt de levensduur van de batterij tussen oplaadbeurten, maar dit doet dit door allerlei functies uit te schakelen of anderszins te verminderen die u waarschijnlijk nuttig vindt.

Laagstroommodus is oorspronkelijk begonnen als een functie op de iPhone (en is sindsdien ook aan de iPad toegevoegd). Op de iPhone beweert Apple dat de energiebesparende modus tot drie extra uur batterijduur kan leveren, afhankelijk van het gebruik. Het bedrijf heeft geen soortgelijke beweringen gedaan over de invloed van de modus op de levensduur van de batterij van de MacBook. Aangezien MacBooks meer stroom nodig hebben dan iPhones, moet u ervan uitgaan dat u minder extra verbruik krijgt wanneer u de energiebesparende modus inschakelt.

Sommige van de iPhone- en iPad-functies die de energiebesparende modus tijdelijk uitschakelt of wijzigt, zijn:

  • Verlaagt de processorsnelheid
  • Schakelt achtergrondverversing van apps uit
  • Schakel e-mail ophalen uit
  • Schakelt automatische downloads uit

Hoewel Apple niet veel details heeft gegeven over wat de energiebesparende modus op de Mac verandert, is het veilig om aan te nemen dat de functie een vergelijkbare impact heeft als op de iPhone en iPad, evenals enkele Mac-specifieke wijzigingen.

Lees alles over de energiebesparende modus op de iPhone, de energiebesparende modus op de iPad en de energiereservemodus op de Apple Watch.

FAQ

    Hoe schakel ik de energiebesparende modus uit op een Mac?

    Om de energiebesparende modus te deactiveren, keert u terug naar het Battery-scherm in Systeemvoorkeuren en schakelt u het selectievakje uit. Je moet hier ook controleren of je Mac zich niet gedraagt zoals het hoort (bijvoorbeeld als je geen app-meldingen ziet).

    Hoe schakel ik de energiebesparende modus op Apple Watch uit?

    De Apple Watch-versie van de energiebesparende modus wordt 'stroomreserve' genoemd. Als het eenmaal is ingeschakeld, kunt u het deactiveren door de zijknop. ingedrukt te houden

Aanbevolen: