Hoe de energiebesparende modus uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de energiebesparende modus uit te schakelen
Hoe de energiebesparende modus uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • In Battery Settings, verwijder het vinkje uit het selectievakje naast Schakel automatisch in als mijn batterij minder wordt.
  • Ga naar Energiebeheer > Maak een energiebeheerschema. Stel Op batterij en Aangesloten in op Nooit.
  • Click Geavanceerde energie-instellingen wijzigen > Harde schijf. Verander de instelling Schakel de harde schijf uit na in Nooit voor Op batterij en Aangesloten.

In dit artikel leert u hoe u energiebesparing in- en uitschakelt en hoe u de instellingen optimaliseert, zodat u uw computer volledig kunt gebruiken en tegelijkertijd energie kunt besparen.

Energiebesparing uitschakelen in Windows 10

Om de energiebesparende modus snel volledig uit te schakelen:

  1. Klik op het batterijpictogram aan de rechterkant van de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Selecteer Batterij-instellingen.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Batterijbesparing en schakel het selectievakje naast Schakel automatisch in als mijn batterij minder wordt.

    Image
    Image

    Wanneer u batterijbesparing in Windows 10 volledig uitschakelt, moet u er rekening mee houden dat zodra uw batterij onder de eerder ingeschakelde instelling zakt, het stroomverbruik in hetzelfde tempo blijft worden verbruikt. Dit kan uw laptop mogelijk afsluiten voordat u tijd heeft gehad om uw werk op te slaan.

  4. Hoewel hiermee alle energiebesparingen worden uitgeschakeld terwijl uw computer op de batterij werkt, wordt de energiebesparing niet uitgeschakeld terwijl uw computer is aangesloten. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het batterijpictogram in de rechterkant van de taakbalk en selecteer Energiebeheer.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het linkerdeelvenster Een energiebeheerschema maken.

    Image
    Image
  6. Selecteer onder een energiebeheerschema maken Hoge prestaties. In het Plannaamveld, noem het plan Power Savings Off en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  7. Wijzig in het volgende venster alle instellingen voor energiebesparing in Nooit voor zowel Op batterij als Aangesloten . Selecteer Maken wanneer u klaar bent.

    Image
    Image
  8. Selecteer Change plan settings rechts van uw nieuw gemaakte energieplan.

    Image
    Image
  9. Selecteer in het venster met planinstellingen Wijzig geavanceerde energie-instellingen.

    Image
    Image
  10. Scroll omlaag naar Harde schijf en vouw het uit. Wijzig de instelling Schakel harde schijf uit na in Nooit voor zowel Op batterij als Aangesloten.

    Image
    Image

    Als u deze instellingen wilt bijwerken naar Nooit, moet u minutenlang het woord "Nooit" in het vervolgkeuzeveld typen.

  11. Selecteer Toepassen en dan OK. Nu heb je de energiebesparing volledig uitgeschakeld voor je Windows 10-computer.

Energiebesparing inschakelen in Windows 10

Als u er de voorkeur aan geeft zo veel mogelijk energie te besparen tijdens het gebruik van uw computer, kunt u de energiebesparing snel weer inschakelen en de instellingen naar wens aanpassen.

U kunt de instellingen aanpassen zodat het energiebesparende gedrag het werk dat u op uw computer moet doen niet verstoort.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het batterijpictogram in de taakbalk en selecteer Energiebeheer.

    Image
    Image
  2. Als u tijd wilt besparen, kunt u het Gebalanceerd plan selecteren, het voorgeconfigureerde energiebesparende plan van Windows 10. Of, als u liever uw eigen opties aanpast, volgt u de stappen in de vorige sectie om een nieuw abonnement te maken. Nadat je het nieuwe abonnement hebt gemaakt, selecteer je Abonnementsinstellingen wijzigen aan de rechterkant.

    Image
    Image
  3. Je kunt de tijdvertraging aanpassen die je wilt gebruiken om het beeldscherm uit te schakelen of de computer in de slaapstand te zetten in het venster Instellingen wijzigen. Selecteer Wijzigingen opslaan. Selecteer vervolgens Wijzig geavanceerde energie-instellingen.

    Image
    Image
  4. U kunt de volgende instellingen aanpassen op het tabblad Geavanceerde instellingen. U kunt elke instelling aanpassen voor zowel Op batterij als Aangesloten. Gebruik het aantal minuten dat u wilt dat de computer wacht voordat u die actie inschakelt.

    • Schakel de harde schijf uit na: Stopt het draaien van de harde schijf. Dit veroorzaakt een kleine vertraging wanneer u uw computer weer wilt gebruiken (of zelfs een bestand wilt opslaan).
    • Instellingen bureaubladachtergrond: Pauzeert elke diavoorstelling die u als achtergrond hebt geconfigureerd.
    • Sleep: Zet uw computer in de slaapstand, of laat hem in de slaapstand.
    • Aan/uit-knoppen en deksel: laat de laptop slapen wanneer u het deksel sluit.
    • Display: Schakel het scherm uit (bespaart meer stroom dan elke andere instelling).

    De resterende energie-instellingen die niet in deze lijst staan, omvatten opties zoals draadloze adapter, usb, PCI Express, processor en videokaart die een minimaal effect hebben op de energiebesparing. Als u er echter de voorkeur aan geeft de batterijbesparing te maximaliseren, kunt u deze ook instellen op Batterij optimaliseren of Energiebesparing maximaliseren. Houd er rekening mee dat hoe meer apparaten u kiest om energiebesparing in te schakelen, hoe langer de vertraging kan zijn wanneer u uw computer weer actief wilt gebruiken.

Waarom de energiebesparende modus wijzigen?

Energiebesparende modus kan verschillende vreemde gedragingen veroorzaken op uw Windows 10-computer. Uw scherm kan bijvoorbeeld dimmen voordat u dat wilt, of helemaal in de slaapstand gaan.

Aanbevolen: