Het verbinden van al uw berichtenservices is misschien minder dan nuttig

Inhoudsopgave:

Het verbinden van al uw berichtenservices is misschien minder dan nuttig
Het verbinden van al uw berichtenservices is misschien minder dan nuttig
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe EU-wetten zullen berichtenplatforms dwingen met elkaar samen te werken.
  • Apple en FaceBook willen hun platformvergrendeling niet opgeven.
  • Veilige interoperabiliteit is mogelijk, maar niet zonder een totaal herontwerp.
Image
Image

De EU kan WhatsApp, Signal, iMessage en andere berichtendiensten dwingen om samen te werken. Het klinkt als een droom, maar het kan een nachtmerrie worden.

Een nieuwe EU-wet, de Digital Markets Act (DMA), is ontworpen om het voor kleine spelers mogelijk te maken om te concurreren met de gevestigde giganten van de tech-industrie. Een onderdeel van deze wet bepa alt dat gebruikers berichten naar elkaar moeten kunnen sturen, ongeacht welke berichten-app ze gebruiken. Maar dit zou nogal ernstige gevolgen kunnen hebben op het gebied van veiligheid en privacy, die ironisch genoeg een ander aandachtspunt van de DMA zijn.

"De grootste moeilijkheid bij interoperabiliteit is overeenstemming te bereiken over een gemeenschappelijk protocol, gemeenschappelijke code en middelen om de verschillende technologieën te integreren of een nieuwe technologie te bouwen", vertelde Andy Rogers, de wereldwijde cybersecurity-beoordelaar, aan Lifewire via e-mail. "We moeten de technologie standaardiseren, zodat iedereen op hetzelfde bladmuziek werkt. Wanneer je besluit een technologie te integreren die gestandaardiseerd is met die van jou, zoals iMessage deed met sms, kun je soms een soort kludge krijgen omdat je' het integreren van twee technologieën die niet voor elkaar bedoeld waren."

Lock-In

Berichtenplatforms zijn waardevol omdat ze een aanzienlijke vergrendeling hebben. Als jij, je vrienden en je werkcontacten bijvoorbeeld allemaal WhatsApp gebruiken, kun je niet naar Signal gaan. We omzeilen dit nu door alle berichten-apps op onze apparaten te hebben en te gebruiken wat we nodig hebben, afhankelijk van met wie we praten. De DMA zou platformleveranciers zoals Apple en Facebook dwingen om hun diensten met elkaar te laten samenwerken.

Het idee is dat je ervoor kunt kiezen om WhatsApp te gebruiken voor zijn superieure groepschats, maar toch iMessage-gebruikende contacten in het gesprek op te nemen. Ze zouden de Facebook-app helemaal niet hoeven te installeren.

Als je besluit een technologie te integreren die gestandaardiseerd is met die van jou… kun je soms een soort kludge krijgen…

De problemen hier zijn nut en veiligheid. Apple, WhatsApp en Signal gebruiken allemaal end-to-end-codering om de inhoud van uw berichten volledig privé te houden. Het is voor de platformaanbieders onmogelijk om uw berichten te zien. Hoe zou encryptie deze interoperabiliteit dan kunnen overleven?

Een ander probleem is dat diezelfde platformaanbieders het zeker zo vervelend mogelijk zullen maken om je verschillende chataccounts aan te sluiten. Apple is bereid geweest om meer dan $ 5 miljoen per week aan de Nederlandse autoriteiten te betalen in plaats van zijn App Store-betalingssysteem te openen voor dating-apps.

WhatsApp kan misschien niet in je berichten kijken, maar het weet zeker naar wie je ze verzendt, wanneer en van welke groepen je deel uitmaakt. Je kunt er zeker van zijn dat Apple niet wil dat de metadata van zijn iMessage-gebruikers door Facebook wordt opgezogen, en je kunt er zeker van zijn dat Facebook niet wil dat iemand met enige vorm van anonimiteit verbinding maakt met WhatsApp.

Door interoperabiliteit toe te staan, verwijdert u de vergrendeling van de platforms en maakt u ze veel minder waardevol voor hun eigenaren.

Is het zelfs mogelijk?

iMessage integreert SMS al in dezelfde app als iMessages, dus in theorie zou het ook WhatsApp, Telegram, enzovoort kunnen ondersteunen. Maar het zou niet mooi zijn.

Image
Image

"In het weekend luidden cryptografie-experts alarm over dit idee en zeiden dat platforms dit misschien niet kunnen doen op een manier die berichten versleuteld achterlaat ", schrijft techjournalist Casey Newton in zijn Platformer-nieuwsbrief."Het is duidelijk dat, voor zover er een manier is waarop diensten als iMessage en WhatsApp kunnen samenwerken en encryptie behouden, die manier nog moet worden uitgevonden."

Op het gebied van beveiliging is het zeker mogelijk om encryptie interoperabel te maken, maar dan moet er wel een gemeenschappelijke standaard worden gebruikt. "We hebben al een fantastische technologie die zich keer op keer heeft bewezen voor encryptie", zegt Rogers. "Public Key Infrastructure (PKI) wordt al bijna vijf decennia gebruikt en wordt nog steeds gebruikt." Het is de beveiliging achter het slotje in de URL-balk van uw webbrowser.

Maar dat zou veel werk vergen om te implementeren. Misschien eindigen we met interoperabiliteit, maar alleen met niet-versleutelde berichten en alleen met een minimum aan ondersteuning. En wie wil dat, afgezien van de grote technologiebedrijven die de DMA zou moeten temmen?

Aanbevolen: