Nvidia lanceert officieel GeForce RTX 3090 Ti GPU

Nvidia lanceert officieel GeForce RTX 3090 Ti GPU
Nvidia lanceert officieel GeForce RTX 3090 Ti GPU
Anonim

De strijd om superioriteit van de grafische kaart blijft in een stroomversnelling komen en nu heeft marktleider Nvidia een serieuze handschoen gegooid.

Het bedrijf heeft officieel de langverwachte GeForce RTX 3090 Ti GPU gelanceerd, zoals aangekondigd via een persbericht. Bovendien? Nvidia noemt deze kaart de 'snelste ter wereld' en misschien zijn ze iets op het spoor.

Image
Image

Laten we eens kijken naar enkele specificaties. De GeForce RTX 3090 Ti beschikt over maar liefst 10, 752 CUDA-cores, met 78 RT-TFLOP's, 40 Shader-TFLOP's en 320 Tensor-TFLOP's aan vermogen. Het zit ook vol met 24 GB 21 Gbps GDDR6X-geheugen.

Wat betekent dat voor gamers en makers van inhoud? Een serieuze stijging in snelheid en prestaties in vergelijking met eerdere iteraties. Nvidia zegt dat de RTX 3090 Ti meer dan 60 procent sneller is dan de RTX 2080 Ti en negen procent sneller dan zijn directe voorganger, de RTX 3090.

Natuurlijk komt er bij grote macht grote fiscale verantwoordelijkheid. Deze grafische kaarten beginnen bij $ 1.999. Er zijn ook enkele serieuze energievereisten. U hebt een voeding nodig die minimaal 850 watt levert en een 16-pins PCIe Gen5-voedingskabel.

Nvidia van zijn kant verpakt in een adapterdongle, omdat de meeste voedingen niet worden geleverd met de juiste kabels voor deze opstelling.

De GeForce RTX 3090 Ti is nu verkrijgbaar bij kaartaanbieders zoals ASUS, Galax, MSI, PNY en Zotac. Er is ook een beperkte Founder's Edition beschikbaar voor online Best Buy-klanten.

Aanbevolen: