De 8 beste videobewerkingssoftware voor Macs in 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste videobewerkingssoftware voor Macs in 2022
De 8 beste videobewerkingssoftware voor Macs in 2022
Anonim

Onze topkeuzes

Beste van hobbyist tot pro: Final Cut Pro

"Een videobewerkingssoftware die je kunt gebruiken, zelfs als je niet veel ervaring hebt."

Beste voor professionals: Adobe Premiere Pro

"Een krachtige video-editor voor professionals die films, korte films en dergelijke maken."

Meest toegankelijke Apple Editor: Apple iMovie

"Als je nog niet eerder aan videobewerking hebt gedaan, is dit een goede plek om te beginnen voordat je doorgaat met serieuzere software."

Eenvoudig te gebruiken platformonafhankelijke editor: Adobe Premiere Elements

"Een gemakkelijk toegankelijke videobewerkingssoftware voor degenen die net beginnen."

Beste open source-software: Shotcut

"Een multi-track bewerkingssoftware zoals elke andere serieuze software, en je kunt de werkruimte gemakkelijk herschikken om aan je bewerkingsbehoeften te voldoen."

Beste gratis starterssoftware: Lightworks

"Of je de gratis of betaalde versie nodig hebt, is een vraag die je zelf kunt beantwoorden."

Beste freeware: DaVinci Resolve 17

"Veel functionaliteit om je beeldmateriaal op te nemen, het te ordenen met gegevens om je te helpen vinden wat je nodig hebt, en alles samen te bewerken."

Beste voor instructie- en presentatievideo's: Camtasia

"Het is een schermrecorder en video-editor ingebouwd in één product."

Het maakt niet uit of je een pro of een beginner bent als het gaat om je videografie, je moet alleen de beste videobewerkingssoftware voor Macs gebruiken. Het vinden van de perfecte bewerkingssoftware voor u kan op projectbasis zijn, maar laat dat u er niet van weerhouden om een of meer programma's te downloaden of om geld uit te geven aan een betaald programma.

Sommige betaalde programma's zoals Adobe Premiere Pro kunnen op abonnementsbasis worden gekocht bij Amazon, waarmee je dat ene specifieke project kunt dekken, en dan kun je je opnieuw abonneren wanneer dat nodig is, terwijl andere zoals Apple's Final Cut Pro zijn een eenmalige aankoop en kunnen een betere deal zijn als je veel projecten hebt opgesteld. Anderen, zoals iMovie, worden met uw apparaat meegeleverd en zijn even efficiënt zolang u niet een groot aantal effecten of functies nodig heeft. Ondanks het ontbreken van geavanceerde functies, zou je verbaasd zijn dat iMovie en andere gratis programma's veelzijdig zijn omdat ze compatibel kunnen zijn met meerdere formaten.

Als je bij stap één begint en niet zeker weet of een Mac geschikt voor je is, bekijk dan eerst de lijst met beste laptops voor videobewerking voordat je deze lijst met beste bewerkingssoftware voor Macs bekijkt.

Beste van hobbyist tot pro: Final Cut Pro

Image
Image

Als je videobewerkingssoftware wilt die je kunt gebruiken, zelfs als je niet veel ervaring hebt (en je van plan bent om als video-editor te groeien terwijl je het gebruikt), dan is Final Cut Pro het overwegen waard. Het kan een paar instructievideo's kosten om je echt klaar te maken om veel te gaan doen, maar als je eenmaal nat bent, kun je basisbewerkingen uitvoeren en in de loop van de tijd meer en meer geavanceerde trucs leren.

Hoewel Final Cut Pro een professionele videobewerkingstool is, is het benaderbaar genoeg voor hobbyvideografen om mee te doen. En het heeft een iets redelijkere prijs dan sommige van de andere serieuze professionele videobewerkingssoftware. Als professionele software zit het boordevol handige functies om u te helpen uw visie te realiseren.

De nieuwste versie van Final Cut Pro heeft de tijdlijnfuncties die nodig zijn voor eenvoudige bewerking, maar brengt de toekomst van video- en professionele functies. Het ondersteunt 360-graden video, afbeeldingen en effecten. U kunt samen video bewerken vanuit multi-cam opname-instellingen en eenvoudig schakelen tussen meerdere hoeken. En u kunt HDR-inhoud maken. Dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Apple biedt een gratis proefperiode van 90 dagen, zodat je kunt zien of deze iets voor jou is voordat je er helemaal in duikt.

Beste voor profs: Adobe Premiere Pro

Image
Image

Adobe's Premiere Pro-software is een krachtige video-editor voor professionals die films, korte films en dergelijke maken. Natuurlijk is het ook een haalbare optie voor hobbyisten die hun tanden willen slijpen op een video-editor die in professionele functies wordt gebruikt. Als je nog niet echt probeert om professioneel te worden met je bewerkingen, wil je misschien de volgende keuze bekijken.

Adobe Premiere Pro is een constant evoluerende videobewerkingssoftware, aangezien Adobe in de loop van de tijd updates uitrolt. In plaats van een enkele editie van de software te kopen, beta alt u voor een abonnement zolang u het gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de software niet exclusief voor Mac is, dus je kunt schakelen tussen verschillende computers met verschillende besturingssystemen als dat nodig is.

Dat abonnement geeft je toegang tot Premiere Pro voor het bewerken van allerlei soorten video's, zelfs 8K. Je kunt ook audiotracks verwerken, afbeeldingen toevoegen, licht en kleur beheren en effectief elke video samenstellen die je maar kunt bedenken. Als je andere software van Adobe gebruikt, zoals Photoshop of Illustrator, dan is Premiere Pro een geweldige optie om gemakkelijk verschillende workflows te integreren.

Meest toegankelijke Apple-editor: Apple iMovie

Image
Image

Als je echt gewoon wilt beginnen met het bewerken van video's op je Mac, of zelfs op je iPhone of iPad, dan is de gemakkelijkste manier om Apple iMovie te downloaden. Dit is de gratis videobewerkingssoftware van Apple en het werkt op zowel Mac OS- als iOS-platforms, dus je kunt je video's bijna overal bewerken.

Voor hobbyisten en amateurfilmers heeft Apple iMovie toegankelijke tools waarmee je gemakkelijk je opnamen kunt maken en een video kunt bewerken met een duidelijke flow. Je kunt zonder veel poespas meerdere videobestanden combineren, verschillende video- en audiotracks in lagen aanbrengen en titelschermen aan je video toevoegen. Het bevat zelfs videofilters en enkele speciale effecten, waaronder beeld-in-beeld.

De nieuwste versie van Apple iMovie houdt gelijke tred met de trends in video en ondersteunt 4K-videobewerking. Dus al die 4K-video die je op je iPhone vastlegt, kan in iMovie worden omgezet in een film. Als je nog niet eerder aan videobewerking hebt gedaan, is dit een goede plek om te beginnen voordat je doorgaat met serieuzere software.

Eenvoudig te gebruiken platformonafhankelijke editor: Adobe Premiere Elements 2022

Image
Image

Adobe Premiere Elements 2022 is bijna precies hoe het klinkt. Het is een uitgeklede versie van de Premiere Pro-software. Dit maakt het een beetje minder capabel, en er worden niet constant nieuwe functies in uitgerold, maar het werkt als een gemakkelijk benaderbare videobewerkingssoftware voor degenen die net zijn begonnen. En zonder een abonnementsmodel kunt u de software één keer betalen en bent u klaar.

Als je een amateur bent die net begint met videobewerking, en vooral als je niet van plan bent om pro te worden, dan is Premiere Elements 2022 een uitstekende keuze voor jou. Hoewel Premiere Elements je tal van tools biedt om meerdere video's, afbeeldingen en audiobestanden samen te voegen tot één complete video, heeft het ook enkele tools om je te helpen een betere video te maken als je nog geen slimme editor bent. Bovendien is de software beschikbaar op zowel Mac als pc.

Premier Elements 2022 helpt je bij het organiseren van de bestanden die je in je video gaat gebruiken, en het kan je van begin tot eind door het bewerkingsproces leiden. Je kunt er ook een aantal leuke kleine effecten aan toevoegen om je video wat meer pit te geven. En, in overeenstemming met de tijd, ondersteunt het 4K-video. Het maakt gebruik van Adobe Sensei AI-technologie om je onderwerp automatisch opnieuw in beeld te brengen, waarbij de belangrijkste actie in beeld blijft.

We houden er allemaal van om te delen op sociale media, en met Premiere Elements kun je nu eenvoudig je video's bewerken en exporteren in sociaalvriendelijke verticale of vierkante formaten zonder inhoud te verliezen. Je kunt ook bewegingstitels, mattes en achtergronden toevoegen die zijn ontworpen voor niet-horizontale video's.

Beste open source-software: Shotcut

Image
Image

Shotcut is zeer veelzijdige gratis videobewerkingssoftware die beschikbaar is voor Windows, Mac en Linux. Als je eenmaal voorbij de ietwat steile leercurve bent, zul je merken dat je heel veel kunt doen met Shotcut. En aangezien het gratis software is, heb je de mogelijkheid om te zien of je het leuk vindt zonder een cent te betalen.

Shotcut is een bewerkingssoftware voor meerdere formaten, net als elke andere serieuze software, en je kunt de werkruimte gemakkelijk herschikken om aan je bewerkingsbehoeften te voldoen. Shotcut ondersteunt een breed scala aan bestandstypen voor zowel invoer als uitvoer, inclusief 4K-video. Bovendien kun je audio-, kleur- en lichteffecten bewerken in Shotcut.

Hoewel Shotcut niet de gemakkelijkste software is om gewoon video's op te pakken en mee te bewerken, betekent het feit dat het een gratis software is dat veel mensen het gebruiken en ongelooflijk nuttige instructievideo's of handleidingen maken over hoe het te gebruiken. En als u een gemakkelijk draagbare optie wilt, is Shotcut het, aangezien u het rechtstreeks vanaf een externe opslagschijf kunt gebruiken.

Beste gratis starterssoftware: Lightworks

Image
Image

Lightworks combineert het aanbod van gratis bewerkingssoftware met een betaalde. Vergeleken met Shotcut heeft het een gemakkelijkere leercurve, maar sommige van de functies die u wilt, maken mogelijk deel uit van de betaalde Lightworks Pro-versie, zoals de mogelijkheid om uw eindproduct in meer videoformaten en hogere resoluties te exporteren.

Of je de gratis of betaalde versie nodig hebt, is een vraag die je later voor jezelf kunt beantwoorden, aangezien je met beide een breed scala aan bestandsindelingen kunt importeren, gemakkelijk meerdere bestanden kunt bewerken, je audio kunt beheren, voeg titels toe en pas je visuals aan.

De gratis versie van Lightworks is een prima optie voor iedereen die zich niet veel zorgen maakt over de videoresolutie, omdat je nog steeds web-ready 720p-video's kunt maken. Maar als je Lightworks uitprobeert, zoals het werkt, en je wilt het als je favoriete video-editor houden, dan kun je upgraden naar de Pro-software en beginnen met het uitbrengen van video van hoge kwaliteit. Bovendien is Lightworks beschikbaar op Windows, Mac en Linux, dus je kunt Lightworks blijven gebruiken, zelfs als je later stopt met het gebruik van een Mac.

Beste freeware: DaVinci Resolve 17

Image
Image

Als je klaar bent om aan de slag te gaan met het bewerken van allerlei soorten video's en het eindproduct in een 8K-formaat van hoge kwaliteit uit te brengen zonder dat je daarvoor een cent hoeft te betalen, dan is DaVinci Resolve 17 een geweldige optie. Hoewel er een betaalde Studio-versie is, hoef je daar alleen maar mee te werken als je van plan bent om samen te werken of toegang wilt tot een paar van de meer geavanceerde tools en effecten van de software.

De DaVinci Resolve 17-update heeft meer dan 100 nieuwe functies en 200 verbeteringen toegevoegd. De kleurenpagina bevat nieuwe HDR-gradingtools, opnieuw ontworpen primaire bedieningselementen en een op AI gebaseerd magisch masker. Fairlight werkt de selectiehulpmiddelen voor muis- en toetsenbordbewerkingen bij, zodat u sneller kunt werken en ondersteunt 2.000 tracks. Editors krijgen een leisteenweergave van metagegevens met scheidingswanden, ingezoomde golfvormen voor het bijsnijden van audio, slimme herkadering en een uniforme inspecteur. Fusion-composities kunnen nu worden gebruikt als een effect, titel of overgang op de bewerkings- en snijpagina's.

DaVinci Resolve 17 geeft je veel functionaliteit om je beeldmateriaal te maken, het te organiseren met gegevens om je te helpen vinden wat je nodig hebt, en alles samen te bewerken. Als je klaar bent, kun je output in zowat elk gewenst formaat uitvoeren, of je nu de hoogste kwaliteit wilt of iets dat snel naar YouTube kan worden geüpload.

Als je serieuze videobewerkingssoftware wilt, dan is DaVinci Resolve 17 de juiste keuze. Het is gewoon een bonus dat de gratis versie zo capabel is, omdat het je de kans geeft om het zelf te proberen en te zien of het voelt als iets dat je echt kunt gebruiken.

Beste voor instructie- en presentatievideo's: Camtasia

Image
Image

Camtasia is vooral handig als je van plan bent om video's te maken die gebruikmaken van beeldmateriaal dat van je computerscherm is vastgelegd. Dat komt omdat het een schermrecorder en video-editor is die in één product zijn ingebouwd.

Met Camtasia kun je het scherm en de audio van je computer of zelfs je iOS-apparaat opnemen. Als je zelfstudievideo's samenstelt, zal deze mogelijkheid ongelooflijk handig zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om webcambeelden toe te voegen aan de op het scherm opgenomen video.

Naast schermopname biedt Camtasia je ook tijdlijnbewerkingen met meerdere sporen en tools voor overgangen, animaties, audio- en video-effecten en annotaties. Als u een presentatievideo wilt maken, kunt u ook een PowerPoint toevoegen. Dus of je nu een docent of een zakelijke professional bent of gewoon wat tutorials op YouTube probeert te zetten, Camtasia biedt tools die je kunt gebruiken om de video die je nodig hebt vast te leggen en te bewerken. Een gratis proefversie geeft u de kans om te zien of de tools en functies geschikt voor u zijn.

Gratis vs. betaald - Als je een beginner bent die net je tenen wil onderdompelen in de wereld van videobewerking, is een gratis softwareprogramma waarschijnlijk de beste keuze. Als u meer geavanceerde behoeften heeft, moet u waarschijnlijk betalen om toegang te krijgen tot de functies die u nodig hebt. De meeste softwareprogramma's hebben echter gratis proefversies waarmee u ze kunt uitproberen voordat u ze koopt.

Bestandscompatibiliteit - Voordat je een nieuw programma gaat gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het compatibel is met het type video dat je gaat opnemen. Sommige programma's ondersteunen 4K-video, andere niet, en weer andere ondersteunen 3D en 4K. Houd rekening met zowel de invoer- als de uitvoerindelingen die u nodig hebt.

Extra functies - De meeste videobewerkingsprogramma's kunnen de basis aan - clips samenvoegen, overgangen toevoegen en audio vastleggen - maar de extra functies zijn wat je video van amateur wegneemt tot deskundige. Zoek naar handige functies zoals tijdlijnen met meerdere sporen, filters, speciale effecten en meer.

Aanbevolen: