De beste videobewerkingssoftware van 2022

Inhoudsopgave:

De beste videobewerkingssoftware van 2022
De beste videobewerkingssoftware van 2022
Anonim

Onze topkeuzes

Beste algemeen: Adobe Premiere Pro bij Amazon

"De platformonafhankelijke, zeer populaire, op tijdlijn gebaseerde video-editor die al lang de standaard is voor videobewerkingssoftware."

Runner-Up, beste algemeen: Nero Platinum Unlimited bij Amazon

"Een essentiële multitasking-tool die perfect is voor beginners of aspirant-filmmakers."

Beste voor Macs: Apple Final Cut Pro op apple.com

"Betreedt de grens tussen een consumentenproduct en een product voor professionals die krachtige bewerkingstools nodig hebben."

Beste voor Windows: Movavi Video Editor Plus 2021 bij Amazon

"Speciaal gebouwd met beginners in gedachten, met speciale functies die het maken een fluitje van een cent maken."

Beste waarde: Corel Pinnacle Studio 24 Ultimate bij Best Buy

"Biedt een groot aantal post-effecten die dit ding ver uit zijn prijsklasse halen."

Beste voor YouTube: Corel VideoStudio Ultimate 2020 bij Amazon

"Met meer dan 2.000 aanpasbare effecten, overgangen en titels is er voor elk wat wils."

Beste voor vloggers: Sony VEGAS Movie Studio 17 bij Amazon

"Kan direct uploaden naar Facebook of andere sociale media om snel te delen."

Beste voor beginners: Corel VideoStudio Pro 2020 bij Amazon

"Inclusief storyboard-modus, waarmee gebruikers de exacte visie kunnen opstellen die ze in gedachten hebben."

Met de beste videobewerkingssoftware kun je creatief zijn met je projecten, ongeacht het niveau van bewerkingsvaardigheid dat je hebt behaald. Of je nu een beginner of een doorgewinterde professional bent, iedereen kan software zoals Corel VideoStudio Ultimate 2020 gebruiken. Met dit programma kan de gebruiker zijn of haar perfecte visie creëren in de storyboard-modus, een functie die andere programma's niet altijd hebben.

Vergeet niet om rekening te houden met uw bedieningsapparaat. Als je een Mac hebt, overweeg dan Apple Final Cut Pro of een andere optie die het beste is voor Macs. Als u echter van plan bent om tussen apparaten te wisselen, kunt u met een abonnementsservice zoals Adobe Premiere Pro gemakkelijk overstappen. De beste videobewerkingssoftware vereenvoudigt het proces voor u en levert toch uitstekende resultaten.

Beste algemeen: Adobe Premiere Pro

Image
Image

De grootvader van videobewerking, Adobe Premiere Pro, is de platformonafhankelijke, zeer populaire, op tijdlijn gebaseerde video-editor die al lang de standaard is voor videobewerkingssoftware. De software van Adobe kan bijna elk type videoformaat aan en is klaar om video te produceren voor elk type professionele productie, inclusief film, televisie en internet. Premiere Pro biedt voldoende pk's om 360-graden virtual reality-video te verwerken tot 8K-beeldmateriaal, allemaal in native formaat. Het kan zelfs beeldmateriaal importeren en exporteren van concurrerende software zoals Final Cut Pro.

Hoewel de meeste professionele software bewerkingen met meerdere camera's aankan, gaat Premiere Pro een stap verder en verwerkt zoveel bronnen als nodig met zoveel hoeken als nodig is. Dankzij het meegeleverde Lumetri-kleurenpaneel kunnen geavanceerde kleuraanpassingen gemakkelijk worden uitgevoerd. Bovendien voegt Adobe's integratie met After Effects en Photoshop nog meer reden toe voor professionele editors om Premiere Pro te kiezen.

Runner-Up, beste algemeen: Nero Platinum Unlimited

Image
Image

Nero is een vertrouwde naam als het gaat om diverse en gebruiksvriendelijke multimediasuites, en Nero Platinum Unlimited is niet anders. Met de nieuwste versie van zijn vlaggenschipproduct kun je media branden, je eigen creaties maken, je verzameling ordenen, de media die je al hebt streamen en nog veel meer. Het is een essentiële multitasking-tool die perfect is voor beginners of beginnende filmmakers, met alles wat je nodig hebt om de best mogelijke inhoud te schrijven, te branden en op te slaan.

Het bevat nu verbeterde gezichtsherkenning om portretten, mensen en groepen nauwkeuriger te identificeren. Het heeft ook 1-Click Video Story en de DriveSpan-app om opgeslagen creaties nog eenvoudiger te maken. Of je nu die geweldige nieuwe film die je met vrienden hebt gemaakt wilt bewerken of je bestanden wilt ordenen, Nero Platinum Unlimited is een uitstekende keuze.

Beste voor Macs: Apple Final Cut Pro

Image
Image

Apple's Final Cut Pro X-software v alt in wat we de "prosumer"-categorie noemen, omdat het de grens vormt tussen een product voor consumenten die hun videobewerkingsspel willen verbeteren en een product voor professionals die krachtige bewerkingstools nodig hebben. Het mist een traditionele tijdlijn-track-interface, wat genoeg is om sommige gebruikers af te schrikken, maar de software is niettemin intuïtief en krachtig.

Het heeft geweldige organisatorische hulpmiddelen zoals bibliotheken, beoordelingen, tagging, automatische analyse voor gezichten en scènes, en automatische kleurcodering voor track-specifieke clips, handige sneltoetsen op het toetsenbord en het slepen en neerzetten van media-import geven Adobe's Premiere Elements een run voor zijn geld. Helaas kunt u projecten niet rechtstreeks openen vanuit Final Cut Pro 7 of eerder, maar er zijn veel plug-ins van derden die u kunnen helpen.

Beste voor Windows: Movavi Video Editor Plus 2021

Image
Image

De nieuwste versie van Movavi Video Editor is speciaal gebouwd met beginners in gedachten en biedt speciale functies die het maken een fluitje van een cent maken. De interface voor slepen en neerzetten is vooral handig, omdat je hiermee je clips kunt trimmen, knippen en anderszins kunt knutselen om ze samen te voegen op een manier die het gemakkelijk maakt om je eigen meesterwerk te debuteren. Het bevat ook een breed scala aan overgangen, titels en speciale effecten om je definitieve versie op te vrolijken, met beeld-in-beeld-ondersteuning, toelichtingen om bepaalde secties te annoteren, stickers om op je clips te plaatsen, en meer.

Heb je oudere video's van ondermaatse kwaliteit die je een beetje zou willen opruimen? Gebruik Magic Enhance. Extra beeldmateriaal nodig? U kunt Movavi Video Editor ook gebruiken om nieuwe clips op te nemen vanuit de toepassing. Met al deze tools in gedachten, biedt Movavi krachtige manieren om je beeldmateriaal te verpakken en te delen, of je nu een oude auteur of een beginnende regisseur bent.

Beste waarde: Corel Pinnacle Studio 24 Ultimate

Image
Image

Corel's Pinnacle Studio 24 Ultimate biedt u alles wat u krijgt met het standaard exemplaar van Pinnacle Studio 24, plus een groot aantal verbeterde functies. Het doet alles wat de lagere versie zal doen: je een naadloze bewerkingsinterface geven, de mogelijkheid om in Full HD te werken, evenals een geweldige reeks functies voor het opmaken van een perfect verhaal met video. Maar het biedt je ook een groot aantal post-effecten die dit ding ver uit zijn prijsklasse halen.

Om te beginnen zijn er verbazingwekkende naadloze morph-overgangen om je te helpen alle delen van je visuele verhaal samen te voegen. Er is ook een vrij uniek penseelfiltereffect dat samenwerkt met reeds opgenomen video, waardoor je onbewerkte, live beelden kunt omzetten in levende animaties. Studio 24 Ultimate biedt niet alleen ondersteuning voor het uploaden van 360-graden video, maar ze hebben ook een verrassend intuïtieve set van trim-, bewerkings- en controlefuncties voor 360-video waarmee je ervoor kunt zorgen dat je kijker de exacte meeslepende ervaring krijgt die je wilt.

Ten slotte bieden ze je de mogelijkheid om een bewegingsgevolgd beeldvervagingsfilter toe te voegen aan de bovenkant van elk element op het scherm, wat betekent dat je de identiteit van iemands gezicht, hun kentekenplaat of iets anders kunt beschermen' zou liever niet in je eindproduct zitten.

Beste voor YouTube: Corel VideoStudio Ultimate 2020

Image
Image

Als het gaat om videobewerking voor YouTube, doet bijna elke app het goed, maar Corel VideoStudio Ultimate 2021 doet het beter. Met bijna elke functie en tool die je nodig hebt (inclusief overgangen, effecten, titels, sjablonen en meer), brengt VideoStudio een uitstekende reeks tools met zich mee.

Ondersteuning voor 360-graden VR-, 4K-, Ultra HD- en 3D-media maakt de exportmogelijkheden van VideoStudio compleet en hoewel ze nu misschien niet allemaal door YouTube worden ondersteund, is het goed om te weten dat je de mogelijkheid hebt Wanneer ze zijn. De gebruikersinterface is niet voor beginners, maar binnen een korte tijd ben je een pro in het vastleggen, bewerken en delen.

Functies zoals het opnieuw toewijzen van de tijd voor het opnemen van slow motion, high-speed effecten of bevriezingsacties worden aangevuld door het eenvoudig groeperen of degroeperen van clips op een tijdlijn om ze in bulk of één voor één te bewerken. Met meer dan 2.000 aanpasbare effecten, overgangen en titels is er voor elk wat wils. Zelfs als de video zelf de focus is, wordt het aanpassen van uw project met een soundtrack goed afgehandeld met op maat gemaakte audio waardoor uw films er zowel goed uitzien als goed klinken.

Beste voor vloggers: Sony VEGAS Movie Studio 17

Image
Image

Sony VEGAS Movie Studio 17 is gemaakt met de digitale filmmaker in gedachten - zodra je je video naar tevredenheid hebt bewerkt, kun je deze direct uploaden naar Facebook of andere sociale media om deze snel te delen. Maak video's in prachtige 4K (ultra HD) XAVCS of AVCHD om je vlogs een hoogproductieve, professionele uitstraling te geven.

Met grote, gebruiksvriendelijke knoppen, minder menu's en de populaire eenvoudige bewerkingsmodus, maakt Movie Studio 17 videobewerking snel en gemakkelijk, zodat u het virale tempo van internet kunt bijhouden. De software wordt ook geleverd met Sound Forge Audio Studio 14 om uw online media naar een hoger niveau te tillen.

Beste voor beginners: Corel VideoStudio Pro 2021

Image
Image

Corel's Windows-only VideoStudio Pro biedt een even robuuste set functies die vergelijkbaar zijn met de productlijn van Adobe of CyberLink. Het is meteen duidelijk waarom VideoStudio Pro een geweldige optie is: het biedt ondersteuning voor 4K, 360-graden VR, bewerking met meerdere camera's en een grote bibliotheek met roy altyvrije muziek. Beginners zullen snel functies zoals "vinkjes" leren waarderen, die je kunnen laten weten welke clips je al hebt gebruikt of die effecten kunnen toepassen op alle clips die zich momenteel in je tijdlijn bevinden. Bovendien helpt spraakdetectie je om ondertitels af te stemmen op spraak in je videoclips.

VideoStudio Pro heeft een hele reeks extra opties waar beginners snel dol op zullen zijn, waaronder ondersteuning voor meerdere monitoren, eenvoudiger titels maken en zelfs stop-motionanimatie. Corel ondersteunt bijna elk denkbaar uitvoerformaat, dus het is ideaal om sociaal te delen of om online te hosten zodat de wereld het kan zien. Een ander hoogtepunt voor beginners is de opname van de storyboard-modus, die helpt bij het opstellen van de exacte visie die ze in gedachten hebben voor een afgewerkt product zonder uren en dagen te verspillen aan bewerkingen die misschien nooit het daglicht zien.

Platform - Als u op zoek bent naar een nieuw softwarepakket voor videobewerking, moet u eerst kijken of het beschikbaar is voor uw platform voordat u verder gaat met het verder. Als je een Windows-pc of een Mac hebt, kijk dan op de website van de softwarefabrikant om te zien of er een versie beschikbaar is voor je apparaat.

Ervaring - Ben je nieuw in videobewerking of een doorgewinterde professional? Sommige videobewerkingssoftwarepakketten kunnen extreem intimiderend aanvoelen met een eindeloos aantal instellingen en draaiknoppen. Als je nieuw bent in het spel, overweeg dan om een gestarte oplossing te kiezen van bedrijven als Corel en Nero.

Price - Professionele softwarepakketten voor videobewerking en veroorzaken honderden, zo niet duizenden dollars. Als je video's van je familie-evenementen wilt bewerken, heb je de functies in de professionele suites waarschijnlijk niet nodig. Als je het simpel houdt, geef dan niet meer dan $ 100 uit aan je software naar keuze.

Aanbevolen: