Hoe de donkere modus in Google Chrome in te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de donkere modus in Google Chrome in te schakelen
Hoe de donkere modus in Google Chrome in te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Mac: Systeemvoorkeuren > Algemeen > Donkere modus. iPhone: Instellingen > Display & Helderheid > Donkere modus.
  • Windows-pc: Instellingen > Personalisatie en schakel Kies uw modus naar Donker.
  • Android: Open Chrome > tik op drie stippen bovenaan > Instellingen > Theme > schakel Donker in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de donkere modus in Google Chrome inschakelt op iPhone, Android, Mac en Windows-pc.

Bottom Line

Ja, Google Chrome biedt een ingebouwde donkere modus waarvan u kunt profiteren. De functie is sinds 2019 beschikbaar op alle door Chrome ondersteunde apparaten en kan worden ingeschakeld door een paar eenvoudige stappen te volgen. Het is zelfs zo dat veel apparaten Chrome standaard in de donkere modus kunnen aanbieden, dankzij de introductie van thema-instellingen voor het hele systeem in de afgelopen jaren.

Hoe schakel je de donkere modus in Chrome in?

De donkere modus van Chrome inschakelen is eigenlijk eenvoudig, vooral op nieuwere apparaten. We zullen de exacte stappen uitsplitsen die u moet volgen op basis van het onderstaande apparaat. Houd er rekening mee dat sommige apparaten er nu op vertrouwen dat u systeembrede thema-instellingen gebruikt om de donkere modus in te schakelen voor bepaalde apps zoals Google Chrome.

Dark Mode inschakelen in Chrome op een iPhone

Gebruik de volgende stappen om de donkere modus in Google Chrome eenvoudig in te schakelen op uw iPhone.

  1. Open Instellingen.
  2. Navigeer naar Display & helderheid.
  3. Toggle Appearance naar Donker. Je kunt het ook op Automatisch zetten om je telefoon te laten detecteren wanneer de donkere modus nodig is op basis van de verlichtingsniveaus om je heen.

    Image
    Image

Dark Mode inschakelen in Chrome op Android

Volg deze stappen om de donkere modus in Google Chrome in te schakelen op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy S22 en Google Pixel 6.

De namen van instellingen kunnen verschillen, afhankelijk van het type telefoon dat je hebt (Samsung versus Google of Motorola). De basisinstellingen zouden echter iets soortgelijks moeten heten.

  1. Open Chrome op je Android-telefoon.
  2. Tik op de drie stippen bovenaan het scherm.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Navigeer naar Thema.
  5. Tik op Dark om de donkere modus in te schakelen.

    U kunt ook de systeembrede donkere modus inschakelen op uw Android-telefoon door te navigeren naar Instellingen > Display en te schakelen tussen Donkere modus aan.

    Image
    Image

De donkere modus gebruiken in Chrome op een Mac

Gebruik de onderstaande stappen om Google Chrome te wijzigen in de donkere modus op uw Mac-computer.

  1. Open Systeemvoorkeuren in de linkerbovenhoek van uw Mac-werkbalk.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar Algemeen.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Donker thema uit de weergave-opties.

    Image
    Image

Hoe Google Chrome te gebruiken in de donkere modus in Windows

Gebruikers van een Windows-pc kunnen de onderstaande stappen volgen om de donkere modus in Google Chrome in te schakelen.

Als u Windows 10 gebruikt, kunnen sommige instellingen een andere naam hebben. Het inschakelen van de systeembrede donkere modus moet echter dezelfde basisstappen volgen.

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Klik op Personalisatie in de lijst.

    Image
    Image
  3. Kies Kleuren.

    Image
    Image
  4. Selecteer Kies je modus.

    Image
    Image
  5. Klik op Dark om de systeembrede donkere modus in te schakelen, waardoor Google Chrome ook in de donkere modus wordt gezet.

Hoe de donkere modus van Google Chrome aan te passen

Als u Chrome opent op Mac- of Windows-pc's, ziet u een knop Chrome aanpassen in de rechterbenedenhoek van het venster. Met deze optie kunt u kiezen uit verschillende thema's en achtergronden die beschikbaar zijn in de Google Chrome Store. Omdat Chrome de ingebouwde systeembrede donkere modus gebruikt die wordt aangeboden door macOS- en Windows-besturingssystemen, is het niet nodig om de browser via dit menu aan te passen om de donkere modus in te schakelen. Het kan je echter wat meer controle geven over de manier waarop de browser eruitziet.

Image
Image

Je kunt er ook mee veranderen hoe donker je Chrome-browser eruitziet. Als u vindt dat de standaardkleuring in de donkere modus niet helemaal donker genoeg is, kunt u altijd een donkerder thema kiezen in de Chrome Store door op Google aanpassen op de Chrome-startpagina te klikken wanneer u de browser start. Van daaruit selecteert u Thema en kiest u een themakleuring die u het leukst vindt.

FAQ

    Hoe schakel ik de donkere modus in Chrome uit?

    Je gebruikt dezelfde menu's om de donkere modus uit te schakelen als om hem in te schakelen. Ga in macOS en iOS naar de app System Preferences of Settings (respectievelijk) en schakel deze uit voor het systeem. Je kunt Siri ook activeren en zeggen: "Zet de donkere modus uit". Ga in Windows naar Instellingen > Personalisatie; ga op een Android-apparaat naar de Chrome-instellingen en selecteer vervolgens Theme

    Hoe schakel ik de incognitomodus in Chrome uit?

    Incognitomodus laat je browsen zonder dat Chrome je geschiedenis opslaat. Om het uit te schakelen, sluit u het huidige tabblad en gebruikt u vervolgens Command + N (Mac) of Ctrl+ N (Windows) om een nieuw venster te openen dat niet privé is.

Aanbevolen: