Hoe de donkere modus op iPhone en iPad uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de donkere modus op iPhone en iPad uit te schakelen
Hoe de donkere modus op iPhone en iPad uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Vraag Siri om de donkere modus uit te schakelen door te zeggen: "Hé Siri, zet de donkere modus uit."
  • Veeg diagonaal omlaag om het Control Center te openen. Houd uw vinger op de helderheidsindicator. Tik op Donkere modus Aan om het uit te schakelen.
  • Tik op Instellingen > Weergave en helderheid > Licht. Selecteer Automatisch om het automatisch uit te laten schakelen.

Dit artikel behandelt drie manieren om de donkere modus op iPhone en iPad uit te schakelen en de donkere modus in te stellen, zodat deze automatisch wordt uitgeschakeld. Deze instructies zijn van toepassing op zowel iPhone als iPad met schermafbeeldingen van het scherm van de iPhone 11.

De donkere modus op iPhone en iPad uitschakelen met Siri

Siri is de eenvoudigste manier om de donkere modus uit te schakelen op je iPhone of iPad. Als u wilt weten hoe u de zwarte achtergrond op de iPhone kunt uitschakelen, is dit de snelste manier. Dit is wat je moet doen.

Je moet Siri op je iPhone of iPad hebben ingeschakeld om deze stappen te volgen.

  1. Zeg 'Hey Siri' in de buurt van je iPhone of iPad, gevolgd door 'zet de donkere modus uit' of 'zet de donkere modus uit' of 'schakel de donkere modus uit'.
  2. Siri zal nu bevestigend antwoorden en de donkere modus voor je uitschakelen.

    Image
    Image

De donkere modus op iPhone en iPad uitschakelen met behulp van het bedieningspaneel

Als je de donkere modus liever via een meer praktische methode wilt uitschakelen, dan is het gebruik van Control Center de juiste keuze. Hier leest u wat u moet doen om de donkere modus op deze manier uit te schakelen.

  1. Veeg diagonaal omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm van uw iPhone of iPad om het Control Center te openen.
  2. Houd uw vinger op de helderheidsindicator.
  3. Tik op Donkere modus aan om de donkere modus uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Tik op een leeg deel van het scherm om terug te keren naar het Control Center.

De donkere modus op iPhone en iPad uitschakelen met behulp van instellingen

Het is ook mogelijk om de donkere modus uit te schakelen via de app Instellingen op je iPhone of iPad. Er zijn een paar stappen meer nodig om te voltooien dan de vorige methoden, maar het is mogelijk ook de gemakkelijkste methode om te onthouden hoe te volgen. Dit is wat je moet doen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Weergave en helderheid.
  3. Tik op Light om de donkere modus uit te schakelen.

    Image
    Image

De donkere modus op iPhone en iPad automatisch uitschakelen

Als je overdag liever automatisch tussen de licht- en donkermodus schakelt, zoals wanneer de avond v alt, en je ogen de spanning van het kijken naar een scherm kunnen voelen, kun je de donkere modus eenvoudig inschakelen of automatisch uitgeschakeld op basis van het tijdstip van de dag. Dit is wat je moet doen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Weergave en helderheid.
  3. Tik op Automatisch.

    Image
    Image
  4. Donkere modus wordt nu automatisch geactiveerd wanneer de zon ondergaat, maar blijft anders de hele dag uitgeschakeld.

    Tik op Opties > Aangepast schema om te wijzigen wanneer de donkere modus wordt in- of uitgeschakeld.

Waarom zou ik de donkere modus op iPhone en iPad uitschakelen?

Donkere modus werkt het beste 's avonds en 's nachts. Dat komt omdat het het kleurenschema van je iPhone of iPad omkeert, wat betekent dat je een donkere achtergrond en witte tekst ziet. Het kan overdag moeilijk zijn om duidelijk te zien, wat betekent dat het een goed idee is om de donkere modus gedurende deze tijd uit te schakelen.

Alle native apps van Apple ondersteunen de donkere modus en de lichtmodus, maar niet alle apps van derden, wat betekent dat je soms hoe dan ook constant de lichtmodus-ervaring krijgt. De beste optie om vermoeide ogen te voorkomen, is om de helderheid automatisch te laten regelen, zodat uw iPhone of iPad zich in de loop van de dag aanpast.

Aanbevolen: