Hoe de donkere modus op Instagram in te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de donkere modus op Instagram in te schakelen
Hoe de donkere modus op Instagram in te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • iOS: Ga naar Settings > Display & Brightness > Donker. Deze instelling is van invloed op alle apps.
  • Android: Ga naar Instellingen > Display > Donker thema. Andere apps worden ook geopend in de donkere modus.
  • Alleen Android Instagram-app: ga naar je profile. Tik op het menu pictogram > Instellingen > Thema > Dark.

Dit artikel legt uit hoe je de donkere modus inschakelt voor Instagram op iOS- en Android-smartapparaten.

De donkere modus van Instagram inschakelen op iOS

Als je merkt dat je samenknijpt en je ogen inspant terwijl je naar Instagram op je apparaat kijkt, wil je misschien de donkere modus op Instagram inschakelen. De donkere modus is van toepassing op alle apps, niet alleen op Instagram.

Volg deze instructies als je de Instagram-app op een iPhone of iPad gebruikt.

Je moet de nieuwste versie van de Instagram-app hebben en je apparaat moet zijn bijgewerkt naar iOS 13 of hoger. Leer hoe u uw iPhone of iPad kunt updaten.

  1. Tik op je Instellingen app in het startscherm.
  2. Scroll naar beneden en tik op Beeldscherm en helderheid.
  3. Tik onder Uiterlijk op Donker.

    Je zou moeten opmerken dat de achtergrond van je scherm donker wordt en de tekst licht.

    Als je de donkere modus inschakelt via de instellingen van je apparaat, zullen sommige andere apps ook donker lijken, niet alleen Instagram. Als je de donkere modus alleen op Instagram wilt inschakelen, moet je afwachten tot deze functie wordt vrijgegeven op de Instagram-app voor iOS. Het is momenteel alleen beschikbaar voor de Android-versie.

  4. Sluit Instellingen af en open de Instagram-app.

    Het zou donker moeten lijken met lichte tekst.

    Image
    Image
  5. Om de donkere modus uit te schakelen, herha alt u stap één en twee hierboven en selecteert u vervolgens Light.

    Leer hoe u de donkere modus plant om automatisch in en uit te schakelen wanneer u dat wilt, zodat u dit niet elke dag handmatig hoeft te doen.

De donkere modus van Instagram inschakelen op Android

Volg deze instructies als je de Instagram-app op een Android-apparaat gebruikt. Als je de donkere modus inschakelt via de instellingen van je apparaat, worden andere apps naast Instagram ook donker.

Je moet de nieuwste versie van de Instagram-app hebben en je apparaat moet zijn bijgewerkt naar Android 10. Leer hoe je je Android-besturingssysteem kunt updaten.

  1. Toegang tot de Instellingen van uw apparaat vanaf het startscherm (of vanaf het scherm Alle apps, de favorietenbalk of de Snelle instellingen).

  2. Tik op Display.
  3. Tik op de Donker thema knop.

    De achtergrond van je scherm wordt donker en de tekst wordt licht.

  4. Sluit Instellingen af en open de Instagram-app.

    Het zou in de donkere modus moeten lijken.

    Image
    Image
  5. Om de donkere modus uit te schakelen, herha alt u stap één en twee hierboven en tikt u vervolgens op de knop Donkere modus om deze uit te schakelen.

Als je wilt dat Instagram alleen in de donkere modus staat, kun je dit doen vanuit de Android Instagram-app door naar je profiel te gaan en op het menu te tikken icoon, tik op Instellingen, tik op Thema en selecteer Dark.

Wat is de donkere modus op Instagram?

De donkere modus van Instagram is een verduisterd thema voor de lay-out van de app. In plaats van een lichte achtergrond met donkere tekst, die je ziet bij het standaard lichte thema, keert de donkere modus deze om door de achtergrond donker en de tekst licht te maken.

Donkere modus is ideaal om naar Instagram te kijken in donkere omstandigheden, zoals 's nachts of bij weinig licht. Het helpt vermoeide ogen te verminderen. U kunt de helderheid van uw scherm ook verhogen tot wel 100% in de donkere modus zonder de batterij van uw apparaat leeg te maken.

Donkere modus heeft alleen invloed op de achtergrond, de tekst en enkele lay-outfuncties (zoals knoppen en pictogrammen) op Instagram. Het zal geen enkele kleur veranderen in de afbeeldingen of video's die je ziet.

Aanbevolen: