Hoe schermopname op Mac te stoppen

Inhoudsopgave:

Hoe schermopname op Mac te stoppen
Hoe schermopname op Mac te stoppen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het Stop pictogram op de Mac-menubalk om te voorkomen dat uw computer opneemt.
  • Druk op de sneltoets Command + Control + Esc om de opname te stoppen.
  • Selecteer Shift + Command + 5 nogmaals om de Screenshot-werkbalk te maximaliseren. Druk op de Stop knop op de werkbalk.

Dit artikel laat je zien hoe je kunt stoppen met opnemen in QuickTime of tijdens het gebruik van de Screenshot Toolbar op een Mac.

Hoe voorkom je dat je computerscherm opneemt?

Er zijn twee standaardmethoden om te beginnen met het opnemen van het scherm op je macOS. Je hebt geen tool van derden nodig, zoals QuickTime, en de Screenshot-werkbalk kan je helpen een deel van het scherm of het hele scherm op te nemen.

De Screenshot-werkbalk op macOS is een hulpprogramma dat het computerscherm kan opnemen en ook screenshots kan maken.

  1. Druk op Shift + Command + 5 om de Screenshot-werkbalk te openen.
  2. Selecteer het pictogram voor Gehele scherm opnemen voor video-opname op volledig scherm. U kunt ook Record Selected Portion selecteren om een deel van het scherm vast te leggen.

    Image
    Image

    Tip:

    Druk desgewenst op de Esc-toets om een opname te annuleren voordat u Record selecteert.

  3. Selecteer Record om te starten of tik ergens op het scherm wanneer een klein camerapictogram verschijnt.
  4. De Screenshot-werkbalk wordt geminimaliseerd naar de bovenkant van de macOS-menubalk als een klein Stop-pictogram. U kunt de opname op drie manieren stoppen:

    • Selecteer het Stop pictogram om te voorkomen dat uw computer opneemt.
    • Selecteer Command + Control + Esc om de opname te stoppen.
    • Selecteer Shift + Command + 5 nogmaals om de Screenshot-werkbalk te maximaliseren. Druk op de Stop-knop op de werkbalk.
    Image
    Image

De Mac geeft een klein voorbeeldvenster weer in de rechterbenedenhoek van het scherm en de opname wordt standaard op het bureaublad opgeslagen.

Opmerking:

De Screenshot-werkbalk werd vanaf macOS Mojave (10.14) meegeleverd. Voor oudere Macs was de QuickTime Player de enige ingebouwde schermrecorder naar keuze. Je kunt de QuickTime-opnamefunctie blijven gebruiken in de nieuwste versies van macOS.

Hoe stop ik QuickTime-schermopname op Mac?

De QuickTime Player is een universeel hulpprogramma dat beschikbaar is in alle versies van de Mac. De schermopnamefunctie wordt uitgevoerd door dezelfde Screenshot-werkbalk die we in de vorige sectie hebben gebruikt.

  1. Open de QuickTime Player vanuit de map Programma's in het Finder-venster. U kunt het ook openen vanuit Spotlight Search.

    Image
    Image
  2. Selecteer File in het QuickTime Player-menu om een vervolgkeuzemenu te openen.
  3. Selecteer Nieuwe schermopname om de Screenshot-werkbalk te openen. U kunt het hele scherm of een deel ervan opnemen.

    Image
    Image
  4. De Screenshot-werkbalk heeft dezelfde interface en functies als beschreven in de bovenstaande sectie. Gebruik dezelfde drie methoden om de schermopname op de Mac te stoppen:

    • Selecteer het Stop pictogram om te voorkomen dat uw computer opneemt.
    • Selecteer Command + Control + Esc om de opname te stoppen.
    • Selecteer Shift + Command + 5 nogmaals om de Screenshot-werkbalk te maximaliseren. Druk op de Stop-knop op de werkbalk.
    Image
    Image

Een QuickTime Player-venster wordt geopend met de vastgelegde schermopname.

Opmerking:

Behalve met oudere versies van macOS, kun je met QuickTime Player ook een film opnemen of een nieuwe audio-opname maken.

FAQ

    Hoe bewerk ik een schermopname op een Mac?

    Je kunt een schermopname beperkt bewerken met QuickTime, inclusief bijsnijden, clips toevoegen en spiegelen. Voor meer geavanceerde opties, zoals het toevoegen van muziek of effecten, zou je iets als iMovie moeten gebruiken.

    Hoe maak ik een schermopname met geluid op een Mac?

    Als je de schermopname start, kun je ook een voice-over opnemen. Druk eerst op Command + Shift + 5 om het schermopnamemenu te openen. Klik op Options en selecteer een microfoon. Om de audio van je computer in de opname op te nemen, heb je een app van derden nodig.

Aanbevolen: