Hoe u de lopende Windows 11-updates kunt stoppen

Inhoudsopgave:

Hoe u de lopende Windows 11-updates kunt stoppen
Hoe u de lopende Windows 11-updates kunt stoppen
Anonim

Wat te weten

  • Startmenu > Instellingen app > Windows Update > Pauze updates.
  • Je kunt een update pauzeren voordat er een is gestart.
  • Gepauzeerde updates zijn standaard één week, maar je kunt de tijdsduur wijzigen dat een update wordt onderbroken.

Dit artikel bevat instructies voor het stoppen van lopende Windows 11-updates en het op een later tijdstip hervatten van de update.

Hoe u de lopende Windows 11-updates kunt stoppen

Windows 11 zal, net als eerdere versies van Windows, automatisch updates downloaden en installeren. Automatische updates installeren belangrijke beveiligings- en bugpatches, maar ze kunnen de systeemprestaties verminderen als u de pc gebruikt terwijl de update wordt gedownload of geïnstalleerd.

Windows 11 zal updates downloaden en beginnen te installeren zodra deze beschikbaar komen. Dit gebeurt automatisch zonder voorafgaande kennisgeving, dus u merkt de update mogelijk pas als de systeemprestaties een onverwachte wending nemen. Hier leest u hoe u de lopende update kunt stoppen.

  1. Open het Windows Start menu.

    Image
    Image
  2. Tik op de Instellingen app.

    Image
    Image
  3. Selecteer Systeem in het linkermenu. Het is mogelijk al standaard geselecteerd.
  4. Tik op Windows Update, die zich bovenaan het venster bevindt.

    Image
    Image
  5. Tik op Pauze voor 1 week in de Pauze Updates sectie om alle updates voor een bepaalde tijd te pauzeren. Gebruik de pijl naast deze knop om 2/3/4/5 weken te kiezen als je wilt dat de pauze langer dan 1 week duurt.

    Image
    Image

Het pauzeren van een Windows 11-update stopt alle actieve downloads en stopt elke installatie die momenteel plaatsvindt. In de meeste gevallen kan het downloaden of installeren worden hervat vanaf het punt waar het stopte toen u de update onderbrak.

Je kunt updates op elk moment pauzeren, zelfs als er momenteel geen actief zijn.

Hoe u de lopende Windows 11-updates kunt stoppen nadat de installatie is begonnen

Windows 11-updates worden in twee fasen geïnstalleerd.

De eerste vindt plaats nadat de update is gedownload. Grote Windows-updates voltooien de installatie echter wanneer u uw pc opnieuw opstart of afsluit. Mocht dit gebeuren, dan geeft een anders leeg scherm aan dat er systeemupdates worden geïnstalleerd en mag u uw computer niet uitschakelen.

Je kunt de installatie niet onderbreken of stoppen nadat een update dit punt heeft bereikt. Het is alleen mogelijk om updates te pauzeren in de Instellingen-app.

Als u probeert de installatie te stoppen door uw pc handmatig af te sluiten terwijl een update wordt geïnstalleerd, loopt u het risico uw Windows-installatie te beschadigen, waardoor u gedwongen wordt om helemaal opnieuw te installeren. Niet doen!

Hoe u Windows 11-updates kunt maken om u op de hoogte te stellen wanneer opnieuw opstarten vereist is

Windows 11-updates die de installatie voltooien wanneer u de pc opnieuw opstart, kunnen enige tijd duren en Windows stelt u standaard niet van tevoren op de hoogte. U kunt dit gedrag wijzigen en ervoor zorgen dat Windows 11 u waarschuwt wanneer opnieuw opstarten vereist is.

  1. Open het Windows Start menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Instellingen app.

    Image
    Image
  3. Selecteer System in het linkermenu. Het is mogelijk al standaard geselecteerd.
  4. Tik op Windows Update.

    Image
    Image
  5. Selecteer Geavanceerde opties.

    Image
    Image
  6. Zet de schakelaar naast Stuur me op de hoogte wanneer een herstart nodig is om het updaten te voltooien.

    Image
    Image

Wat kan ik doen als Windows 11 vastzit aan een update?

Windows-updates zijn bedoeld om te worden geautomatiseerd, maar een bug kan ervoor zorgen dat een update "vastloopt" en niet kan worden gedownload of geïnstalleerd.

In de meeste gevallen zal een vastgelopen update zichzelf na verloop van tijd oplossen. U moet stappen ondernemen om het probleem op te lossen als het langer dan een week aanhoudt. Onze gids voor het oplossen van een vastgelopen of vastgelopen Windows Update bevat verschillende stappen voor probleemoplossing om u te helpen het probleem op te lossen.

FAQ

    Hoe update ik apps op Windows 11?

    Open de Microsoft Store, selecteer Bibliotheek in de linkerbenedenhoek en selecteer vervolgens Updates ophalen om app-updates voor Windows 11 te installeren. Om apps automatisch up-to-date te houden, selecteert u uw profielafbeelding bovenaan de Microsoft Store, gaat u naar App-instellingen en zorgt u ervoor dat App-updatesis ingeschakeld.

    Waarom sluit mijn computer niet af?

    Het besturingssysteem kan een bug bevatten, een programma kan het afsluitproces verstoren of er kan een probleem zijn met de aan/uit-knop. Er zijn een paar manieren om uw computer uit te schakelen wanneer deze niet afsluit.

    Waarom probeert Windows steeds updates te installeren?

    Als Windows een update niet kan voltooien, kan het blijven proberen deze te installeren. Mogelijk moet u wat probleemoplossing uitvoeren om problemen veroorzaakt door Windows-updates op te lossen.

Aanbevolen: