Waarom het geruchtmakende slimme display van Apple een gok kan zijn

Inhoudsopgave:

Waarom het geruchtmakende slimme display van Apple een gok kan zijn
Waarom het geruchtmakende slimme display van Apple een gok kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe HomePod met een slim display om te wedijveren met Google Nest- en Amazon Echo-apparaten.
  • Experts zeggen dat Apple een balans moet vinden tussen functionaliteit en kosten als het gebruikers wil aanspreken die slimme beeldschermen willen kopen.
  • Ondanks hun succes zeggen experts dat slimme schermen zich nog in de vroege adoptiefase bevinden en dat er nog veel werk aan de winkel is voordat ze onze belangrijkste interactiepunten met spraaktechnologie worden.
Image
Image

Geruchten over een Apple smart-display doen de ronde, maar experts zeggen dat het bedrijf zich echt zal moeten onderscheiden als het wil slagen waar anderen zoals Google en Amazon al een markt hebben gevestigd.

Nu de duurdere HomePod is stopgezet, heeft het alleen maar zin voor Apple om de leemte op te vullen met iets nieuws. In een Bloomberg-rapport staat dat Apple heeft gewerkt aan een nieuwe luidspreker met schermen en camera's.

Er zijn nog geen details beschikbaar, maar als Apple de overstap maakt naar slimme beeldschermen, denken experts dat het iets echt innovatiefs moet doen om het apparaat te laten opstijgen en door dagelijkse gebruikers te worden opgepikt.

"Om zich te onderscheiden van zijn concurrenten, moet Apple innovatief zijn. Het is normaal om een scherm op te nemen om elk apparaat intuïtiever te maken voor de klant", vertelde Neil John, een tech-enthousiasteling en software-engineer, via e-mail aan Lifewire.

"Het is echter een nadeel om geen eigen idee te bedenken en creatief te zijn met je apparaat."

Vooruitgaan

Hoewel Apple wereldwijd een van de toonaangevende smartphonefabrikanten is, zijn de slimme luidsprekers van het bedrijf achterop geraakt bij die van concurrerende bedrijven zoals Google en Amazon.

Zowel de Google Nest-apparaten als de Echo-serie van Amazon hebben enorm succes gehad sinds hun oprichting, iets waar Apple al sinds de originele HomePod naar streeft.

Nu Apple de originele HomePod heeft stopgezet, wordt de levensvatbaarheid van het bedrijf in de slimme luidsprekerindustrie nog meer getest, omdat het steeds meer op de HomePod mini moet vertrouwen om de weg vrij te maken.

Image
Image

John zegt dat de overstap naar een meer intuïtief schermgebaseerd scherm Apple zou kunnen helpen concurrerend te blijven ten opzichte van Google- en Amazon-apparaten in dezelfde gebieden.

Anderen zijn van mening dat een nieuwe HomePod met een scherm een perfecte oplossing zou kunnen zijn voor de huidige problemen waarmee het HomeKit-softwareframework van Apple wordt geconfronteerd.

"Er lijkt zeker ruimte te zijn in het productaanbod van Apple voor een betere HomeKit-huboplossing. Een HomePod met een scherm zou een perfecte plek kunnen zijn om alle HomeKit-compatibele accessoires die u in uw huis had geïnstalleerd te controleren en te bedienen netwerk", legt Weston Happ, productontwikkelingsmanager bij Merchant Maverick, uit in een e-mail.

Happ zegt dat het bedrijf meer succes zou kunnen hebben tegen Amazon en Google als het ervoor kiest om al zijn smart home-componenten in één slim display op te nemen.

Een deel van het probleem, zegt hij, is de focus op audiokwaliteit in plaats van functionaliteit, iets dat uiteindelijk de HomePod schade toebrengt.

Geen eigen idee naar voren brengen en creatief zijn met je apparaat zal een nadeel zijn.

"HomePod biedt een unieke plek in Apple's productassortiment waar het de thuisnetwerkbehoeften van zijn klanten volledig kan opnemen en mogelijk volledig terug kan springen naar het steeds groter wordende universum van mesh-netwerkoplossingen voor thuis," zei Happ.

Ondanks de terugval die Apple heeft ondervonden met de originele HomePod en de voortdurende strijd om zich te onderscheiden van Echo- en Nest-apparaten, zegt Happ dat de geschiedenis van het bedrijf om ideeën om te zetten in nieuwe en innovatieve ontwerpen iets ter harte is.

Dit betekent niet noodzakelijk dat het bedrijf zal slagen bij de volgende poging.

Klaar voor de toekomst

Als Apple besluit om door te gaan met een nieuwe HomePod met een slim scherm, moeten er twee belangrijke dingen in overweging worden genomen: kosten en functionaliteit.

Slimme beeldschermen zijn een mooi stukje technologie, maar Dr. Joan Palmiter Bajorek, de CEO en oprichter van Women in Voice, zegt dat consumenten er nog niet helemaal klaar voor zijn.

"[Slimme displays] zijn duur", vertelde Bajorek ons tijdens een telefoontje. "Wie koopt deze? Wat is de prijs?" vroeg ze.

Image
Image

Bajorek zegt dat consumenten nog steeds te veel gefocust zijn op haptische feedback en de fysieke reacties van het indrukken van knoppen op de slimme apparaten die ze al hebben.

Ze merkt ook op dat spraaktechnologie niet is waar het moet zijn om deze apparaten een breed publiek te laten bereiken.

"Deze gebruikers zijn nog steeds early adopters," zei ze. "Wat is het voordeel om het scherm op iets anders te hebben als hun iPhone het net zo goed kan?"

Aanbevolen: