Hoe verbinding te herstellen mislukt met fout 651

Inhoudsopgave:

Hoe verbinding te herstellen mislukt met fout 651
Hoe verbinding te herstellen mislukt met fout 651
Anonim

De foutmelding 651 komt veel voor op Windows 7 tot en met Windows 11 en verschijnt meestal in een klein pop-upvenster. De eigenlijke tekst varieert een beetje, afhankelijk van de oorzaak van het verbindingsprobleem, maar bevat altijd deze tekst:

Verbinding mislukt met fout 651

Hoewel fout 651 vervelend is, is een relatief klein probleem en zou er niet toe moeten leiden dat een computer afsluit, opnieuw opstart of het blauwe scherm des doods weergeeft.

Image
Image

Bottom Line

Fout 651 geeft aan dat een poging om verbinding te maken met internet is mislukt, of dat een bestaande verbinding is verbroken. Verschillende problemen kunnen de waarschuwing activeren, van onjuiste plaatsing van een SYS-bestand, foutieve modemconfiguratie, beschadigde registerbestanden, een IP-adresconflict en problemen met stuurprogramma's tot problemen met uw internetprovider.

Hoe een verbinding te herstellen die is mislukt met fout 651 Fout

Gezien het aantal problemen dat het Error 651-bericht kan veroorzaken, zijn er veel manieren om het probleem op te lossen. Hier zijn een paar dingen om te proberen.

  1. Test de verbinding op een ander apparaat. Het is de gemakkelijkste manier om te controleren of het probleem te maken heeft met uw Windows-computer, modem of serviceprovider.

    Als je een ander apparaat met hetzelfde wifi-netwerk kunt verbinden, ligt het probleem bij de computer. Als u niets anders op hetzelfde netwerk kunt aansluiten, is de modem, router of provider het probleem.

  2. Probeer een andere verbinding. Als u geen verbinding kunt maken met een ander Wi-Fi-netwerk waarvan u weet dat het werkt, ligt het probleem bij de computer. Als je kunt, is de verbinding de schuldige.
  3. Controleer op losse kabels. Zorg ervoor dat alle stroom- en verbindingskabels goed zijn aangesloten op de computer, modem, router en muur. Deze stap lijkt misschien voor de hand liggend, maar verbindingen komen los.
  4. Herstart de modem en router opnieuw. Koppel beide apparaten los, wacht een minuut en sluit vervolgens beide apparaten aan. Dit kan enkele minuten duren.
  5. Start de computer opnieuw op. Deze technische tip is niet voor niets een klassieker. Het lost een reeks tijdelijke storingen en fouten op.
  6. Voer de probleemoplosser voor internetverbindingen uit. Alle versies van Windows hebben een ingebouwde tool voor het oplossen van internetproblemen.

    Zorg ervoor dat de modem, router en bijbehorende kabels zijn aangesloten voordat u de probleemoplosser voor internetverbindingen uitvoert.

  7. Controleer op Windows-updates. Ga naar Instellingen > Update & Beveiliging > Controleer op updatesHet Windows-updateproces installeert de nieuwste functies en beveiligingsupdates. Het scant ook de computer, herstelt fouten en downloadt alle bestanden die mogelijk ontbreken of beschadigd zijn.
  8. Update het stuurprogramma van de netwerkadapter. Stuurprogramma's helpen de hardware correct te werken. Het installeren van een nieuwere, indien beschikbaar, zou het probleem met de internetverbinding kunnen oplossen.
  9. Antivirussoftware uitschakelen. Sommige antivirussoftware kan voorkomen dat Windows-computers verbinding maken met internet. Door het antivirusprogramma te pauzeren of uit te schakelen, kunnen problemen met de internetverbinding worden opgelost.

  10. Probeer deze Windows-commando's. Eerst moet je de opdrachtprompt openen. Typ in de Windows-zoekbalk Opdrachtprompt en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren. Typ vervolgens deze opdrachtprompts en druk op Enter na elke:

    netsh int ip reset reset.log

    Deze opdracht stelt de Windows-netwerkstack opnieuw in.

    Netsh interface tcp set global autotuning=disabled

    Deze opdracht schakelt autotuning uit.

    regsvr32 raspppoe.sys

    Deze opdracht registreert het bestand raspppoe.sys opnieuw.

    Start de computer opnieuw op en controleer de verbinding.

Aanbevolen: