Hoe foto's over te zetten van een computer naar een iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe foto's over te zetten van een computer naar een iPhone
Hoe foto's over te zetten van een computer naar een iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Op een Mac, open Finder, selecteer iPhone > Photos. Selecteer het vakje voor Synchroniseer foto's met uw apparaat van > kies synchronisatie-instellingen > Toepassen.
  • Klik in iTunes voor Windows op het telefoonpictogram > Photos. Selecteer het vakje voor Synchroniseer foto's > kies synchronisatie-instellingen > Toepassen.
  • Een andere methode is om synchronisatie via iCloud in te schakelen of uw afbeeldingen naar Google Foto's te verplaatsen.

Dit artikel legt uit hoe je foto's van een Mac of pc naar een iPhone kunt overbrengen met behulp van de Finder-app, iTunes voor Windows, iCloud en Google Photos.

Foto's overzetten van een Mac naar een iPhone

Als je een Mac vol foto's hebt die je naar je iPhone wilt overbrengen, is dat vrij eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

Deze instructies zijn van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15) en hoger. Als je een eerdere versie gebruikt, zijn de basisstappen hetzelfde, maar gebruik iTunes om je foto's te synchroniseren in plaats van de Finder.

  1. Begin door je iPhone op je Mac aan te sluiten. Dit kan via de kabel die bij je iPhone is geleverd of via wifi. Mogelijk wordt u gevraagd om de iPhone te "vertrouwen" om met de computer te synchroniseren. Volg in dat geval de instructies op de iPhone.
  2. Open een nieuw Finder-venster.

    Image
    Image
  3. Klik in de linkerzijbalk op je iPhone.
  4. Klik op Foto's.

    Image
    Image
  5. Vink het vakje aan naast Synchroniseer foto's met je apparaat vanaf: om synchronisatie in te schakelen.

    Image
    Image
  6. Kies in het vervolgkeuzemenu het programma dat de foto's bevat die u met uw iPhone wilt synchroniseren. In de meeste gevallen is dit de vooraf geïnstalleerde Photos app.

    U kunt er ook voor kiezen om foto's uit een map te synchroniseren door op Map kiezen… te klikken en door uw harde schijf te navigeren.

  7. Kies je synchronisatie-instellingen. U kunt ervoor kiezen om Alle foto's en albums of Geselecteerde albums te synchroniseren. Als u Geselecteerde albums kiest, vink dan de albums aan die u wilt synchroniseren in het vak onderaan. Je kunt er ook voor kiezen om favoriete foto's en video's te synchroniseren.
  8. Als je je instellingen hebt gekozen, klik je op Toepassen om je instellingen op te slaan en foto's van je Mac naar je iPhone over te zetten.

    Als de foto's niet automatisch worden overgezet, klikt u op de knop Sync rechtsonder om de overdracht te starten.

Foto's overzetten van een computer naar een iPhone met Windows

Het overzetten van foto's van een pc naar een iPhone lijkt veel op het gebruik van een Mac, behalve dat je iTunes gebruikt in plaats van de Finder. Om dit te doen, heb je nodig:

  • iTunes 12.5.1 of hoger geïnstalleerd op uw pc. Als je het niet hebt, kun je het gratis downloaden.
  • De foto's die u wilt overbrengen, zijn opgeslagen in de vooraf geïnstalleerde Windows Photos-app.

Als je dat eenmaal hebt, moet je het volgende doen:

  1. Sluit je iPhone met een kabel aan op je Windows-pc.
  2. Als iTunes niet automatisch opent, open het dan.
  3. Ontgrendel desgevraagd uw iPhone met uw toegangscode en "vertrouw" de telefoon door de aanwijzingen op het scherm te volgen.
  4. Klik in iTunes op het iPhone-pictogram net onder de afspeelknoppen in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  5. Klik in de linkerzijbalk op Photos.

    Image
    Image
  6. Vink het vakje naast Synchroniseer foto's aan om synchronisatie in te schakelen.

    Image
    Image
  7. Kies in de vervolgkeuzelijst het programma dat de foto's bevat die u met uw iPhone wilt synchroniseren. Dit zou de vooraf geïnstalleerde Windows Photos app moeten zijn.

    Je kunt ook foto's uit een map synchroniseren door op Map kiezen… te klikken en door je harde schijf te navigeren.

    Image
    Image
  8. Kies je synchronisatie-instellingen. U kunt Alle foto's en albums of Geselecteerde albums synchroniseren. Als u Geselecteerde albums kiest, vinkt u de albums aan die u wilt synchroniseren. Voor beide opties kun je ook favoriete foto's en video's synchroniseren.

    Image
    Image
  9. Als je klaar bent, klik je op Toepassen om je instellingen op te slaan en foto's over te zetten van je pc naar je iPhone.

    Als de overdracht niet meteen begint, klik je op Sync rechtsonder om het overzetten van foto's te starten.

    Image
    Image

Foto's overzetten van een computer naar een iPhone met iCloud

Als je je foto's opslaat in je iCloud-fotobibliotheek, is het zo eenvoudig om ze van daaruit naar je iPhone te krijgen dat je bijna niets hoeft te doen. Stel uw iPhone in om één keer te synchroniseren met uw iCloud-fotobibliotheek en dan worden al uw uploads automatisch gesynchroniseerd met uw iPhone. Hier is hoe:

  1. Op je iPhone, tik op Instellingen.
  2. Tik op je naam bovenaan het scherm.
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op Foto's.
  5. Verplaats de iCloud Photos schuifregelaar naar aan/groen. Wanneer u dit doet, worden foto's gesynchroniseerd van uw iCloud-account naar uw iPhone. Hoe lang dit duurt, hangt af van hoeveel foto's en video's je hebt en hoe groot de bestanden zijn.

    Image
    Image
  6. Wanneer je de volgende keer foto's van iCloud naar iPhone wilt synchroniseren, voeg je de foto's gewoon toe aan iCloud via internet of de Foto's-app van je Mac. Zodra ze naar iCloud zijn geüpload, worden ze automatisch naar je iPhone gedownload.

Foto's overzetten van een computer naar een iPhone met Google Foto's

Als je je foto's in de cloud opslaat, maar liever Google Foto's gebruikt in plaats van iCloud, kun je nog steeds foto's overzetten naar je iPhone. Om dit te doen, heb je nodig:

  • Een Google-account.
  • Foto's opgeslagen in Google Foto's.
  • De Google Foto's-app uit de App Store (het is gratis!).

Als je deze drie dingen hebt, voeg je gewoon foto's toe aan je Google Foto's-account vanuit compatibele apps of door foto's vanaf je computer naar de Google Foto's-site te slepen en neer te zetten.

De volgende keer dat u de Google Foto's-app op uw iPhone opent, worden de nieuwe foto's gesynchroniseerd met de app en overgebracht naar uw iPhone. Zo simpel is het!

Aanbevolen: