Hoe foto's over te zetten van iPhone naar iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe foto's over te zetten van iPhone naar iPhone
Hoe foto's over te zetten van iPhone naar iPhone
Anonim

Verplaats foto's van iPhone naar iPhone wanneer u een nieuwe telefoon krijgt om ervoor te zorgen dat u deze waardevolle aandenkens niet kwijtraakt. Er zijn verschillende manieren om meerdere foto's van de ene telefoon naar de andere te verplaatsen, evenals procedures om foto's met een andere persoon te delen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 12, iOS 11 of iOS 10. Voor het gebruik van iTunes op een computer is iTunes 12 vereist.

Foto's zijn niet het enige soort gegevens dat u misschien wilt verplaatsen. Misschien wilt u Contacten overzetten van iPhone naar iPhone. Als u alle gegevens op de ene telefoon naar de andere wilt overbrengen, maakt u een back-up en herstelt u de back-up op de nieuwe telefoon.

Foto's overzetten met iCloud

Het basisidee van iCloud is dat alle apparaten zijn ingelogd op hetzelfde iCloud-account. Vervolgens hebben deze apparaten toegang tot dezelfde gegevens, inclusief foto's. Als u foto's opslaat in iCloud, is het eenvoudig om foto's van het ene apparaat naar het andere over te zetten. Het nieuwe apparaat logt in bij iCloud met dezelfde Apple ID om toegang te krijgen tot een iCloud-fotobibliotheek.

Hoe meer foto's je hebt, hoe meer opslagruimte je nodig hebt, zowel in de cloud als op je apparaat. Een iCloud-account wordt geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Als je meer ruimte nodig hebt, koop dan meer opslagruimte bij Apple.

Kies de instelling Optimaliseer iPhone-opslag op uw iPhone om kleinere apparaatversies van de foto's naar uw iPhone te downloaden. Je kunt versies met volledige resolutie downloaden wanneer je ze nodig hebt.

Zo werkt het:

  1. Log in op de nieuwe iPhone met dezelfde Apple ID die je gebruikt met iCloud. Tik vervolgens op Instellingen op de iPhone.
  2. Tik op je naam bovenaan het scherm in iOS 12 en iOS 11. Tik in iOS 10 op iCloud en ga naar stap 4.
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op Foto's.
  5. Verplaats de iCloud Photos tuimelschakelaar naar de Aan/groene positie. De foto's beginnen te synchroniseren tussen de apparaten.
  6. Tik op Optimaliseer iPhone-opslag om er een vinkje naast te plaatsen. Deze optie bespaart ruimte op de iPhone.

    Image
    Image

Afhankelijk van het aantal foto's en de snelheid van je internetverbinding, kan het downloaden van de foto's even duren. Omdat voor het overzetten van foto's gegevens worden gebruikt, gebruikt u Wi-Fi in plaats van een mobiele verbinding om te voorkomen dat uw mobiele datalimiet wordt overschreden.

Als je foto's overzet omdat je een van de iPhones wegdoet, log dan uit bij iCloud voordat je die telefoon reset en de gegevens verwijdert. Als u zich niet afmeldt bij iCloud, verwijdert u de gegevens en foto's op de telefoon die u weggooit van iCloud en apparaten die synchroniseren met dat iCloud-account.

Foto's overzetten door te synchroniseren met een computer

Een andere manier om foto's van iPhone naar iPhone over te zetten, is door de foto's te synchroniseren met iTunes op een computer en die computer te gebruiken om ze te synchroniseren met een tweede iPhone. Deze techniek werkt hetzelfde als elke andere keer dat u inhoud van de computer naar uw iPhone overzet. Het veronderstelt ook dat de tweede iPhone is ingesteld om te synchroniseren met dezelfde computer met dezelfde Apple ID.

U kunt kiezen uit twee manieren om uw iPhone te synchroniseren met iTunes: via USB of via Wi-Fi.

Kies je methode en volg deze stappen:

  1. Open iTunes op je computer. Synchroniseer de iPhone met de foto's erop naar de computer zoals u dat gewoonlijk zou doen.
  2. Selecteer het iPhone pictogram bovenaan het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  3. Klik op Photos en selecteer Sync Photos, als dit nog niet is aangevinkt.

    Image
    Image
  4. Kies waar u de foto's wilt synchroniseren: een map, de Foto's-app op Mac of de Windows Foto's-app op Windows.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Alle foto's en albums checkbox.
  6. Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan en de foto's te synchroniseren met de iPhone.

    Image
    Image
  7. Als de synchronisatie is voltooid, controleert u de synchronisatielocatie om er zeker van te zijn dat alle foto's aanwezig zijn.
  8. Klik op Klaar en koppel de iPhone los van iTunes.
  9. Verbind de tweede iPhone met iTunes.
  10. Herhaal het synchronisatieproces (stap 2 tot en met 6) met de nieuwe telefoon.
  11. Als de synchronisatie is voltooid, controleert u de Foto's-app op de iPhone om er zeker van te zijn dat de afbeeldingen zijn overgebracht.
  12. Verbreek de verbinding tussen de iPhone en iTunes.

Foto's overzetten met foto-apps zoals Google Foto's

Diensten voor het delen van foto's en apps voor het delen van foto's, bijvoorbeeld Google Foto's, zijn ontworpen om de foto's die eraan zijn toegevoegd beschikbaar te maken op elk apparaat waarop u de app gebruikt. Deze services en apps kunnen je ook helpen foto's over te zetten naar een nieuwe telefoon.

Er zijn veel apps voor het delen van foto's, maar de basisconcepten voor het overzetten van foto's zijn ongeveer hetzelfde. Pas deze stappen indien nodig aan:

  1. Maak een account aan met de app of service die u verkiest.
  2. Installeer de app op je iPhone.
  3. Upload alle foto's die je wilt overzetten naar de app of dienst op je iPhone.
  4. Installeer de app op de tweede iPhone en log in op het account dat je in stap 1 hebt aangemaakt.
  5. Wanneer je je aanmeldt, worden de foto's die je hebt geüpload van de originele iPhone gedownload naar de nieuwe iPhone.

Foto's overzetten met AirDrop

Als je maar een paar foto's tussen je twee telefoons hoeft over te zetten of ze wilt delen met een andere persoon in de buurt met een iOS-apparaat, gebruik dan AirDrop. Het is een gemakkelijke en snelle draadloze functie voor het delen van bestanden, ingebouwd in de iPhone.

Om AirDrop te gebruiken heb je nodig:

  • Een iOS-apparaat met iOS 7 of hoger.
  • Bluetooth en Wi-Fi ingeschakeld.
  • Apparaten die zich binnen een paar meter van elkaar en op hetzelfde netwerk bevinden.

Als aan deze voorwaarden is voldaan, volgt u deze stappen om foto's over te zetten met AirDrop:

  1. Open de Photos app op de iPhone en zoek de foto's die je wilt delen.
  2. Tik op Select bovenaan het scherm.
  3. Tik op de foto's die je wilt delen om ze aan te vinken.
  4. Tik op het Share pictogram (het vak met de pijl die eruit komt) onderaan de app om de Sharing te openen scherm.
  5. Apparaten in de buurt die bestanden kunnen ontvangen via AirDrop verschijnen in het scherm Delen onder Tik om te delen met AirDrop. Tik op degene naar wie je de foto's wilt sturen.

    Image
    Image
  6. Als beide apparaten zijn aangemeld met dezelfde Apple ID, vindt de overdracht meteen plaats.

    Als een apparaat een andere Apple ID gebruikt (omdat het bijvoorbeeld van iemand anders is), vraagt een pop-up op het scherm de eigenaar om Weigeren ofAccepteer de overdracht.

Foto's overzetten met e-mail

Een andere optie voor het overzetten van een paar foto's is e-mail. Gebruik e-mail niet om meer dan twee of drie foto's te verzenden of om grote foto's met een hoge resolutie te verzenden, want dat kan uw maandelijkse gegevens verbruiken. Als u echter snel een paar foto's met uzelf of met iemand anders wilt delen, maken deze stappen het eenvoudig om ze te e-mailen. Het proces is vergelijkbaar met het gebruik van AirDrop totdat je bij het scherm Delen komt.

  1. Tik op de Photos app om deze te openen en blader door je foto's totdat je de foto of foto's vindt die je wilt e-mailen.
  2. Tik op Select bovenaan het scherm.
  3. Tik op de foto's die je wilt e-mailen.
  4. Tik op het Share icoon (het vierkantje met de pijl die eruit komt) om het Sharing scherm te openen.
  5. Tik op Mail. Er wordt een nieuwe e-mail geopend met daarin de geselecteerde foto's.

    Image
    Image
  6. Vul de e-mail in met een adres, onderwerp en tekst.
  7. Tik op Verzenden.

Als je foto's maakt met een zelfstandige digitale camera, zet je foto's over van je camera naar je iPhone.

Aanbevolen: