Hoe foto's en video's van iPhone naar een computer over te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe foto's en video's van iPhone naar een computer over te zetten
Hoe foto's en video's van iPhone naar een computer over te zetten
Anonim

De iPhone-camera legt foto's en video's van hoge kwaliteit vast, waardoor gewone shutterbugs met minimale ervaring professionele snapshots en clips kunnen maken. Nadat u deze herinneringen op uw smartphone hebt opgeslagen, wilt u de foto's misschien naar uw computer overbrengen. Hier leest u hoe u foto's en video's van uw iPhone naar een Mac of pc kunt overbrengen.

Foto's en video's overzetten van iPhone naar een pc

Volg deze instructies om foto's en video's van een iPhone naar een Windows-computer te importeren.

  1. Download en installeer iTunes als het niet op je pc staat. Als iTunes is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de nieuwste versie hebt. Open de applicatie en kijk of er een bericht verschijnt met de melding dat er een nieuwe update beschikbaar is. Als u dit type melding ontvangt, volgt u de instructies op het scherm om de nieuwste versie te installeren.
  2. Open iTunes en sluit de iPhone aan op de pc met een USB-kabel, zoals de kabel die is aangesloten op de standaardoplader van de telefoon. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd of u wilt dat de computer toegang krijgt tot informatie op het iOS-apparaat. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een pop-up op de iPhone met de vraag of je deze computer wilt vertrouwen. Selecteer Trust.

  4. Voer uw toegangscode in wanneer daarom wordt gevraagd.

    Tijdens dit proces kan het Windows-besturingssysteem u vragen of u het nieuwe apparaat (uw iPhone) vertrouwt. Zo ja, selecteer Trust.

  5. Ga in iTunes naar het linkermenuvenster en zorg ervoor dat uw iPhone wordt vermeld onder Apparaten. Als iTunes je iPhone niet herkent, volg dan het advies van Apple voor probleemoplossing.

    Image
    Image
  6. Na bevestiging van zijn aanwezigheid, opent u de Photos app, die toegankelijk is via het Windows Start-menu of de zoekbalk in de taakbalk.
  7. Selecteer in Windows 10 Import in de rechterbovenhoek van de Foto's-app. Klik in Windows 8 met de rechtermuisknop ergens in de app en selecteer Import.

    Image
    Image
  8. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u Van een USB-apparaat.

    Image
    Image
  9. Alle foto's en video's op je iPhone worden ontdekt door de Foto's-app, wat enkele minuten kan duren als je een groot album hebt. Zodra dat is voltooid, kiest u de items die u wilt importeren door de selectievakjes op de foto's en video's in te schakelen. U kunt ook groepen foto's of video's taggen om te importeren door Select new of Select all te kiezen

    Image
    Image
  10. Als u tevreden bent met uw selecties, selecteert u Import selected. Het importproces begint. Na voltooiing verschijnen de foto's en video's die zijn overgebracht in het Collection-gedeelte van de Foto's-app.

    Image
    Image

Foto's en video's overzetten van iPhone naar Mac met behulp van de Foto's-app

Voer de volgende stappen uit om foto's en videoclips over te zetten van je iPhone naar een Mac met behulp van de Foto's-app, die werd geïntroduceerd in macOS Catalina (10.15). Macs met eerdere versies van macOS en OS X gebruikten iPhoto om foto's over te zetten.

  1. Verbind de iPhone met de Mac via een USB-kabel. Ontgrendel de telefoon.
  2. Open de Photos app op de Mac.

    Image
    Image
  3. Selecteer de iPhone in het gedeelte Apparaten in de linkerzijbalk van de Foto's-app.

    Image
    Image
  4. Kies Import All New Items om alle nieuwe foto's en video's van je iPhone naar de Mac over te brengen.

    Image
    Image
  5. Als u liever slechts enkele items importeert, klikt u op elke foto of video die u wilt importeren om een vinkje in een blauwe cirkel te plaatsen en kiest u Geselecteerde importeren in plaats van dan Alle nieuwe foto's importeren.

    Image
    Image

De overdracht begint onmiddellijk.

Als je maar een paar afbeeldingen hebt om over te zetten van een iPhone naar een Mac, kun je ze het snelst overzetten door ze te selecteren in de Photos app op de iPhone en op het Share icoon. Selecteer je Mac in het deelscherm om ze over te zetten naar de map Downloads.

Download foto's en video's van iPhone naar Mac met behulp van de app Image Capture

Een andere manier om foto's en video's van je iPhone naar een Mac over te zetten, is met Image Capture. Deze basis-app biedt een snel en eenvoudig importmechanisme. Volg deze instructies om deze methode te gebruiken:

  1. Bevestig de iPhone met een USB-kabel op de Mac. Ontgrendel de iPhone.
  2. Open de Image Capture app die beschikbaar is in de map Programma's op alle macOS- en OS X-installaties.
  3. Selecteer de iPhone in het gedeelte Apparaten van de zijbalk.

    Image
    Image
  4. Je iPhone-foto's en -video's verschijnen in het rechterdeelvenster. De afbeeldingen zijn gerangschikt op datum en vergezeld van belangrijke details, waaronder naam, bestandstype, grootte, breedte, hoogte en een miniatuurvoorbeeld. Blader door de filmrol en selecteer een of meer items om over te zetten naar de Mac.

    Image
    Image
  5. Als u foto's en video's naar een andere plaats dan de standaardmap Pictures wilt kopiëren, selecteert u het vervolgkeuzemenu Import To en kiest u een locatie.

    Image
    Image
  6. Selecteer Import om het kopiëren van bestanden te starten. U kunt de individuele selectiestap overslaan en Import All. kiezen

    Image
    Image

De foto's en video's die worden overgedragen, worden aangegeven met een groen en wit vinkje.

Foto's en video's overzetten van iPhone naar een Mac of pc via iCloud

Een alternatief voor het rechtstreeks overzetten van iPhone-foto's en -video's naar een Mac of pc via een bedrade verbinding, is om toegang te krijgen tot uw iCloud-fotobibliotheek en de bestanden van de Apple-servers naar de computer te downloaden. iCloud moet zijn ingeschakeld op de iPhone en de iOS Photos-app moet zijn ingeschakeld in je iCloud-instellingen. Om dit op de iPhone te bevestigen, selecteert u Instellingen > uw naam > iCloud > Foto's

Om de afbeeldingen naar een Mac of Windows-pc te downloaden:

  1. Open een browser op je computer en ga naar iCloud.com.
  2. Voer uw iCloud-gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer de login pijl aan de rechterkant van het wachtwoordveld.
  3. Er verschijnt een pop-up op je iPhone die toestemming vraagt om toegang te krijgen tot iCloud. Selecteer Toestaan.
  4. Er verschijnt een tweefactorauthenticatiecode op je iPhone. Voer deze zescijferige code in de daarvoor bestemde velden in.
  5. Nadat u succesvol bent geverifieerd, verschijnen er verschillende iCloud-pictogrammen in de browser. Selecteer Foto's.

    Image
    Image
  6. iCloud Photos toont uw foto's en video's geordend op categorie. Selecteer een of meer afbeeldingen of opnamen om te downloaden naar de Mac of pc. Selecteer vervolgens Download, gelegen in de rechterbovenhoek en weergegeven door een wolk met een pijl-omlaag. De geselecteerde afbeeldingen of video's worden automatisch overgebracht naar de standaard downloadlocatie van de browser.

    Image
    Image

Naast de browsergebaseerde gebruikersinterface, kun je met sommige first-party macOS-apps zoals Foto's en iPhoto je ook aanmelden bij iCloud en draadloos toegang krijgen tot je afbeeldingen. Pc-gebruikers kunnen de iCloud voor Windows-applicatie downloaden en installeren als ze dat verkiezen boven de webgebaseerde route.

Aanbevolen: