Seekr lanceert AI-gedreven zoekmachine bèta

Seekr lanceert AI-gedreven zoekmachine bèta
Seekr lanceert AI-gedreven zoekmachine bèta
Anonim

Techbedrijf Seekr Technologies heeft de bèta van zijn zoekmachine gelanceerd die machine learning gebruikt om gebruikers controle te geven over wat ze op internet lezen.

Volgens Seekr wil het dat zijn gebruikersbasis weloverwogen beslissingen gaat nemen over het type inhoud dat ze consumeren en zal dit via een scoresysteem leren om de kwaliteit van een artikel aan te geven. Er zijn momenteel twee scoringsmethoden in het spel: een Seekr-score en een politieke lean-indicator, en in de toekomst zullen er meer volgen.

Image
Image

Seekr vergelijkt zijn systeem met een consumentenbeoordelingssysteem, zoals Consumer Reports. Het is een manier om het publiek over het nieuws te informeren door als platform te dienen om te laten zien wat goede berichtgeving versus slecht is.

The Seekr Score analyseert het artikel op basis van hoe goed de informatie is en hoe nauw deze aansluit bij journalistieke praktijken. Seekr beoordeelt artikelen bijvoorbeeld op objectiviteit, clickbait, persoonlijke aanvallen en incoherentie, wat verwijst naar de mate waarin de titel botst met het artikel.

De Political Lean Indicator doet hetzelfde, maar laat ook de politieke lean van een artikel zien. Een klein pictogram geeft aan of wat u gaat lezen naar links, rechts of centristisch neigt. De website informeert mensen zelfs of de bron een persoonlijke connectie heeft met het verhaal.

Image
Image

Seekr stelt dat het de reputatie van online rapportage wil verbeteren en gebruikers alle kanten van een argument wil laten zien, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen in plaats van zich te laten beïnvloeden door een algoritme.

In de toekomst is het bedrijf van plan om door advertenties ondersteunde zoekopdrachten op te nemen die wijzen op de connectie van het merk met het verhaal.

Aanbevolen: