Brave Browser tikt standaard op eigen zoekmachine

Brave Browser tikt standaard op eigen zoekmachine
Brave Browser tikt standaard op eigen zoekmachine
Anonim

Degenen die de privacygerichte Brave-browser gebruiken, kunnen nu Brave Search gebruiken als de standaardzoekmachine via Google.

In een blogpost die woensdag werd gepubliceerd, zei het bedrijf dat nieuwe Brave-browsergebruikers automatisch Brave Search-functionaliteit rechtstreeks in de adresbalk van hun browser zouden hebben zonder apart naar de Brave Search-website te gaan. Deze wijzigingen zijn woensdag beschikbaar in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Image
Image

“Zoals we uit ervaring weten in veel browsers, is de standaardinstelling cruciaal voor adoptie, en Brave Search heeft de kwaliteit en kritische massa bereikt die nodig is om onze standaardzoekoptie te worden en om onze gebruikers een naadloze privacy- standaard online ervaring”, zegt Brendan Eich, CEO en mede-oprichter van Brave, in de aankondiging van het bedrijf.

De Brave-desktopbrowser en iOS- en Android-apps bieden nu automatisch Brave Search als standaard aan voor nieuwe gebruikers. U kunt ook standaard Brave Search gebruiken, zelfs als u andere populaire browsers gebruikt, zoals Google Chrome of als u een bestaande Brave-browsergebruiker bent.

Eich voegde eraan toe dat Brave Search nu ongeveer 80 miljoen zoekopdrachten per maand krijgt sinds het in juni de beschikbaarheid van openbare bèta aankondigde.

Brave beweert dat zijn zoekmachine uw IP-adressen of uw zoekgegevens niet verzamelt. De zoekmachine heeft zijn eigen zoekindex zonder afhankelijk te zijn van andere providers en volgt of profileert gebruikers niet.

Image
Image

Hoewel Brave Search een onafhankelijke zoekindex heeft, zijn sommige resultaten, zoals het zoeken naar afbeeldingen, nog niet relevant genoeg, dus gebruikt het soms resultaten van Microsoft Bing totdat het zijn eigen index verder uitbreidt.

De meer populaire zoekmachines waarmee u bekend bent, zoals Google en Bing, registreren uw zoekopdrachten zoals uw IP-adres, locatie, apparaat-ID's en meer. Hierdoor zie je meer van die vervelende gerichte advertenties op sociale media, websites die je doorbladert of zelfs in je e-mails.

Aanbevolen: