Brave's zoekmachine is een goed begin

Inhoudsopgave:

Brave's zoekmachine is een goed begin
Brave's zoekmachine is een goed begin
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Brave Search is een privacygerichte zoekmachine die nu door iedereen in bèta kan worden geprobeerd.
  • De zoekmachine heeft zijn eigen zoekindex en belooft dat hij gebruikers niet zal volgen of profileren op basis van hun zoekopdrachten.
  • Na het gebruik van Brave Search, denk ik dat het nuttig is voor eenvoudige zoekopdrachten, maar uiteindelijk heeft het niet alle toeters en bellen die we gewend zijn van Google.
Image
Image

Privacy is tegenwoordig belangrijk, dus als je op zoek bent naar meer online privacy, kan Brave Search een oplossing zijn.

Als je aan een zoekmachine denkt, denk je waarschijnlijk aan Google, maar er komen veel privacyproblemen bij het gebruik van de site. Als alternatief lanceerde Brave Search onlangs zijn privacygerichte zoekmachine in bèta als een manier om op internet te zoeken zonder te worden gevolgd.

Na een weekend Brave Search te hebben gebruikt, zie ik de waarde in van het gebruik voor eenvoudigere zoekopdrachten, maar het laat nog steeds veel te wensen over voor meer gedetailleerde of locatiespecifieke zoekopdrachten.

… voor mij zal het even duren om te wennen aan het gebruik van Brave.

Veilig zoeken

Brave zegt dat het je IP-adressen of zoekgegevens niet zal verzamelen. De zoekmachine heeft zijn eigen zoekindex gebouwd zonder afhankelijk te zijn van andere providers, dus het volgt of profileert gebruikers niet om hen gerichte advertenties te tonen of om uw persoonlijke gegevens tegen u te gebruiken.

Uiteindelijk zegt Brave Search dat het van plan is om advertentievrij betaald zoeken en advertentie-ondersteund gratis zoeken aan te bieden, zodat gebruikers meer controle hebben over hun zoekervaring.

Het afgelopen weekend heb ik Brave Search uitsluitend gebruikt wanneer er een vraag opdook of ik wilde zoeken waar ik uit eten kon gaan. U kunt uw resultaten filteren als topresultaten of lokale resultaten (Brave Search gebruikt het IP-adres dat op uw apparaat is opgeslagen, maar zegt dat het dat adres of die geografische locatie niet op de website opslaat).

Image
Image

Mijn ervaring met Brave Search was wisselvallig. Toen ik op simpele dingen moest zoeken, zoals het stellen van een vraag of het zoeken naar een feit, werden de resultaten gemakkelijk weergegeven en het was verfrissend om geen advertenties te zien als de eerste paar zoekresultaten.

Het is belangrijk op te merken dat Brave Search voor sommige zoekopdrachten de "Featured Snippets" mist die Google u als antwoord bovenaan uw zoekresultaten geeft en in plaats daarvan u alleen links geeft waarop u kunt klikken om uw antwoord.

Voor supereenvoudige antwoorden, zoals "wat is het weer in Chicago", vindt u bovenaan het juiste antwoord, maar meer gedetailleerde vragen zoals "wat is het gemiddelde weer voor Chicago in oktober" zal niet verschijnen als een eenvoudig antwoord.

In een ander geval zocht ik naar een specifiek restaurant waar ik eerder was geweest, maar waarvan ik de naam was vergeten, dus zocht ik naar 'Griekse restaurants bij mij in de buurt', maar het kwam niet voor in de zoekresultaten van Brave. Ik moest naar Google springen om hetzelfde te zoeken en kon het restaurant binnen enkele seconden vinden.

Is het het waard?

Brave Search is gemakkelijk te gebruiken en is geweldig voor eenvoudige zoekopdrachten waarbij u op zoek bent naar een snel antwoord of oplossing. De site heeft veel van dezelfde functies van Google, zoals Nieuws zoeken, Afbeeldingen zoeken en gelokaliseerde resultaten.

Toen ik eenvoudige dingen moest zoeken, zoals het stellen van een vraag of het zoeken naar een feit, werden de resultaten gemakkelijk weergegeven en het was verfrissend om geen advertenties te zien als de eerste paar zoekresultaten.

Ik heb het hele weekend geen gerichte advertenties op mijn sociale media zien verschijnen, hoewel dat gewoon toeval kan zijn. Desalniettemin was het nog steeds verfrissend, en Brave Search zou heel goed de reden kunnen zijn waarom.

Als u echter specifiek naar afbeeldingen zoekt of producten wilt vinden om naar te winkelen, is Brave Search niet zo nuttig als Google. Het bedrijf zei dat zijn zoekopdrachten naar afbeeldingen nog niet relevant genoeg zijn, dus het zal resultaten van andere zoekmachines gebruiken totdat het zijn eigen index uitbreidt. Ik ontdekte dat het zoeken naar afbeeldingen van Brave lang niet zoveel relevante resultaten opleverde als Google.

Ik denk ook dat het moeilijk is om onze webgewoonten te doorbreken, en voor velen van ons is Google al tientallen jaren onze go-to-zoeksite. Vooral als je Google Maps of andere Google-producten zoals Google Drive gebruikt, kan het moeilijk zijn om uit die Google-mentaliteit te komen, dus voor mij zal het even duren om te wennen aan het gebruik van Brave.

Als je de zoekmachine zelf wilt proberen, kun je Brave feedback geven, aangezien de site in bèta is. En misschien zal het in de toekomst net zo nuttig zijn als Google, zonder alle privacyproblemen.

Aanbevolen: