10 beste internetzoektrucs die iedereen zou moeten kennen

Inhoudsopgave:

10 beste internetzoektrucs die iedereen zou moeten kennen
10 beste internetzoektrucs die iedereen zou moeten kennen
Anonim

Ooit gefrustreerd geweest over uw zoekresultaten op internet? We zijn er allemaal geweest! Gelukkig zijn er verschillende trucs die je kunt gebruiken om beter te zoeken en relevantere resultaten te krijgen.

Effectiever zoeken op internet kost niet echt veel moeite. Er zijn kleine wijzigingen die u in uw zoekopdrachten kunt aanbrengen om de zoekmachine beter uit te leggen waarnaar u op zoek bent. Bovendien hebben de meeste van hen geavanceerde opties die u kunt gebruiken om een nog betere, ultragerichte zoekopdracht uit te voeren.

Hieronder staan enkele beproefde technieken voor zoeken op het web die met vrijwel elke zoekmachine werken, samen met enkele basisvaardigheden voor zoeken op het web die u moet hebben voor echt succesvolle zoekopdrachten op het web.

Je kunt een mobiele zoekmachine gebruiken om vanaf je telefoon of tablet op internet te surfen, en sommige van deze tips werken daar ook mee.

Wees specifiek

Image
Image

Hoe meer relevante woorden u gebruikt in uw zoekopdracht, hoe succesvoller uw resultaten zullen zijn.

Als u bijvoorbeeld coffee invoert bij het zoeken naar coffeeshops in Michigan, zou dit veel te veel onnodige resultaten opleveren. cat typen als je een tekening van een zwarte kat nodig hebt, is net zo nutteloos.

Een kleine aanpassing aan het type koffie of kat dat je wilt en de specifieke locatie of kleur die je zoekt, is echter meestal voldoende om de gewenste resultaten te krijgen.

Het is prima om natuurlijke taal te gebruiken in uw zoekopdracht op internet, zoals u in deze schermafbeelding ziet, omdat een goede zoekmachine de "gewone" woorden filtert die niet nodig zijn en belangrijke termen zoals locaties en andere bepalende woorden oppikt.

Gebruik aanhalingstekens om naar een zin te zoeken

Image
Image

Een andere belangrijke tip voor betere zoekresultaten is het gebruik van aanhalingstekens om woorden te groeperen. Wanneer je dit doet, vertel je de zoekmachine dat alles tussen de aanhalingstekens zo gegroepeerd moet worden in de resultaten.

Wanneer u op internet zoekt met aanhalingstekens, vermindert u drastisch het aantal resultaten dat de zoekmachine u laat zien, waardoor u een hypergerichte reeks resultaten krijgt.

Hier is een voorbeeld waarbij we twee sets woorden groeperen, zodat elke set wordt doorzocht zoals ze hier worden getypt:


"Los Angeles" "appartementen te huur"

Dit toont resultaten die Los Angeles bevatten in plaats van andere pagina's die anders "los" of "angeles" zouden kunnen bevatten, zoals Los Pinos, Los Cocos, Angeles National Forest, enz.

Hetzelfde geldt voor de tweede helft. Omdat we appartementen te huur en niet te koop willen vinden, en we andere dingen die te huur zijn, zoals huizen en appartementen, willen vermijden, gebruiken we citaten voor betere resultaten en zorgen we ervoor dat die drie woorden naast elkaar staan.

Het gebruik van aanhalingstekens is ideaal voor het vinden van zeer specifieke inhoud, en het zou de resultaten die u ziet verminderen. Als u echter veel woorden tussen aanhalingstekens propt, kan het zijn dat u te veel resultaten weglaat, inclusief nuttige die gewoon niet precies zo zijn geformuleerd als u uw zoekopdracht hebt uitgevoerd.

Gebruik een geschikte zoekmachine

Image
Image

Niet alle zoekmachines zijn gelijk gemaakt. Er zijn veel soorten die een heel specifiek doel dienen, dus als een 'gewone', zoals Google, Bing of Yahoo, niet genoeg was om te vinden wat je zoekt, overweeg dan een totaal andere aanpak.

Een audio-zoekmachine is een voorbeeld waarbij de website of app specifiek is gebouwd voor het vinden van audiobestanden, of het nu gaat om geluidsclips, muziek, effecten, enz. Een zoekmachine die zich bijvoorbeeld richt op alleen video's of afbeeldingen, is niet handig als u op zoek bent naar muziekbestanden.

Zoekmachines voor mensen zijn ook beschikbaar, evenals zoekmachines voor afbeeldingen, onzichtbare webzoekmachines, werkzoekmachines, torrent-zoekmachines en andere. Niche-zoekmachines kunnen ook nuttig zijn.

Gebruik Google om binnen een specifieke site te zoeken

Image
Image

Als je ooit hebt geprobeerd de ingebouwde zoekfunctie van een website te gebruiken, maar niet succesvol bent geweest, ben je zeker niet de enige. Een manier om betere resultaten te krijgen bij het zoeken naar een bepaalde site, is door Google te gebruiken.

Deze tip voor zoeken op het web heeft betrekking op de "site"-optie van Google. Hier is een voorbeeld waar we iets zoeken op Lifewire:


site:lifewire.com flatscreen-tv

Dezelfde techniek werkt om de resultaten te beperken tot een bepaald topniveaudomein, zoals GOV:


site:gov "ron paul"

Basic Math zal uw zoekresultaten verfijnen

Image
Image

Een andere truc bij het zoeken op internet die bedrieglijk eenvoudig is, is het gebruik van optellen en aftrekken om uw zoekresultaten relevanter te maken. Dit wordt Booleaans zoeken genoemd en is een van de leidende principes achter de manier waarop de meeste zoekmachines hun zoekresultaten framen.

Stel dat je op zoek bent naar Tom Ford, maar je krijgt veel resultaten voor Ford Motors. Dit is eenvoudig op te lossen door de truc met aanhalingstekens die je hierboven hebt geleerd te combineren met de min-/koppeltekentoets:


"tom ford" -motoren

Nu bevatten de resultaten alleen pagina's waarop Tom Ford wordt genoemd, en de zoekmachine heeft die vervelende autoresultaten verwijderd.

Terwijl u door de resultaten bladert en u andere woorden of woordgroepen vindt die u niet wilt zien, kunt u deze blijven toevoegen aan de zoekopdracht met de min-toets om deze steeds meer te verfijnen.

Toegang tot webpagina's die offline zijn

Image
Image

Een website die offline gaat of een webpagina die tijdelijk of permanent offline is gehaald, is niet per se ontoegankelijk. Soms heb je toegang tot een gecachte versie van de pagina of blader je naar een gearchiveerde kopie ervan.

Niet alle webpagina's worden in de cache opgeslagen, maar Google biedt een eenvoudige manier om dit te controleren. U kunt dit doen als de site om welke reden dan ook niet wordt geopend, bijvoorbeeld als deze is verwijderd, of als deze niet correct wordt geladen vanwege overbelasting van het verkeer.

De cache-optie op Google werkt echter niet voor echt oude webpagina's. De alternatieve manier om een site te doorzoeken die niet meer op internet staat, is door deze te vinden op Wayback Machine.

Gebruik de geavanceerde tools van de zoekmachine

Image
Image

De meeste zoekmachines hebben geavanceerde opties die u kunt gebruiken om veel betere resultaten te krijgen. We hebben er hierboven een paar besproken, maar het is belangrijk om te weten dat er meestal veel meer beschikbaar zijn.

Een eenvoudig voorbeeld is te zien met Yahoo Search. Wanneer u op die site naar afbeeldingen zoekt, kunt u een specifieke kleur, grootte en type afbeelding kiezen om naar te zoeken. Een videozoekopdracht is vergelijkbaar, maar u kunt een lengte en resolutie kiezen waarnaar u wilt zoeken.

Veel webzoekhulpmiddelen hebben geavanceerde opties. U kunt enkele voorbeelden zien in onze lijst met geavanceerde zoektrucs van Bing en het artikel over zoekopties van Google Afbeeldingen.

Een handige geavanceerde zoekoptie die op Google werkt, is om bestanden te vinden. U kunt Google gebruiken om bestanden zoals pdf's, Word-documenten en andere soorten te vinden.

Zoek voor andere sites naar een Filter, Advanced, Tools,Meer opties , of soortgelijke knop/menu rond de zoekbalk.

Voer een zoekopdracht met jokertekens uit

Image
Image

De meeste zoekmachines laten je een jokerteken gebruiken om een breder zoeknet te lanceren. Door dit te doen, kun je de zoekmachine laten weten dat hij het jokerteken kan vervangen door wat hij maar wil.

Een wildcard kan de asterisk (), hashtag () of vraagteken (?) zijn, maar de asterisk komt het meest voor.

Hier is een voorbeeld waar we willen zoeken naar vrachtwagenverhuur in Californië, maar we geven niet specifiek aan waar in de staat het verhuurbedrijf moet zijn.


"beste vrachtwagenverhuur incalifornië"

We krijgen betere resultaten met offertes omdat we op zoek zijn naar lijsten met de beste vrachtwagenverhuurbedrijven in verschillende gebieden.

Hier is een vergelijkbare zoekopdracht die de resultaten drastisch zou veranderen en ons allerlei verhuurbedrijven zou laten zien, maar alleen in San Jose.


"besteverhuur" "san jose"

Zoek op een webpagina naar een specifiek woord

Image
Image

Effectieve zoekopdrachten op het web omvatten niet alleen trucjes voor het gebruik van een zoekmachine. Als je eenmaal op een pagina bent beland die je via een zoekopdracht op internet hebt gevonden, kun je nog steeds struikelen als je vindt wat je zoekt.

Gelukkig kunt u met elke webbrowser op die pagina op trefwoord zoeken. Dit lijkt een beetje op de sitezoekopdracht die je hierboven hebt geleerd, maar in plaats van alleen de pagina's te zoeken die deze woorden bevatten, laat deze truc je precies zien waar op de pagina het trefwoord voorkomt.

Gebruik hiervoor de Ctrl+ F (Windows) of Command+ F (Mac) sneltoets om een prompt te krijgen die u vraagt wat u zoekt. De meeste mobiele browsers ondersteunen ook een zoekfunctie, meestal verborgen in het menu.

Als je bijvoorbeeld op een webpagina terechtkomt over een persoon die je aan het onderzoeken was, en je wilt snel zien of de pagina iets vermeldt over het jaar 2005, dan kun je de sneltoets gebruiken om in te voeren 2005 Dit zal elk exemplaar ervan op de pagina markeren en u snel naar elke regel laten springen.

Probeer meerdere zoekmachines

Image
Image

Verval niet in de sleur van het gebruik van slechts één zoekmachine voor al uw zoekopdrachten op internet. Google is niet de enige die er is. In feite zijn er, naast de hierboven genoemde unieke, verschillende alternatieven voor Google voor normale zoekopdrachten op internet.

Bing, Yahoo, Startpage.com, Yandex, Ask.com en DuckDuckGo zijn enkele voorbeelden.

Als de ene zoekmachine je niet helpt te vinden wat je zoekt, heb je misschien betere resultaten met een andere. Sommigen van hen gebruiken verschillende algoritmen en hebben unieke filteropties die u uiteindelijk andere resultaten kunnen laten zien dan een andere.

Als je niet zeker weet welke je moet gebruiken, kun je Dogpile proberen, die er een paar combineert in één om je te helpen betere resultaten te krijgen zonder naar verschillende sites te stuiteren.

Aanbevolen: