Geweldige iPad-tips die elke eigenaar zou moeten kennen

Inhoudsopgave:

Geweldige iPad-tips die elke eigenaar zou moeten kennen
Geweldige iPad-tips die elke eigenaar zou moeten kennen
Anonim

De iPad is een fantastische tablet, maar toch kennen de meeste mensen niet alle handige tips en snelkoppelingen die het leven er eenvoudiger mee maken. Nieuwe iOS-updates voegen ook voortdurend coole nieuwe functies toe, dus het kan je vergeven worden als je niet weet wat je iPad mogelijk voor je kan doen. We helpen u hier enkele van die belangrijke functies te leren.

Zoek snel apps

Image
Image

Hoe vind je een bepaalde app die je op je iPad hebt geïnstalleerd als je er veel hebt en sommige onder groepen zijn verzameld? Verspil geen tijd met bladeren door de schermen; gebruik in plaats daarvan de Spotlight-zoekfunctie van de iPad, die toegankelijk is door op het scherm naar beneden te vegen.

Als je eenmaal gewend bent aan het zoeken op de iPad, weet je niet meer hoe je het geduld had om het op een andere manier te doen. U kunt deze methode ook gebruiken om uw contacten of zelfs uw e-mail te doorzoeken.

Sla de apostrof over tijdens het typen

Image
Image

De autocorrectie van de iPad kan soms op je zenuwen werken, maar op andere momenten kan het heel fijn zijn. Als u veel typt, zult u ongetwijfeld regelmatig de apostrof moeten gebruiken, vooral wanneer u een samentrekking gebruikt als "kan niet" of "wil niet". Onze favoriete tip voor het typen van iPads is het gebruik van de autocorrectie om "cant" in "can't" en "wont" in "will't" te veranderen.

Zet het aan in de app Instellingen door naar Algemeen > Toetsenborden te gaan en vervolgens de Auto-Correctie in te schakelen schuifregelaar.

Bottom Line

De iPad heeft knoppen aan de zijkant om het volume te wijzigen, maar hoe zit het met het overslaan van een nummer? U hoeft de muziek-app niet te starten om een nummer over te slaan. Met het configuratiescherm van de iPad kun je dingen doen zoals de helderheid van het scherm aanpassen, Bluetooth inschakelen en zelfs de timer bereiken. Schuif uw vinger eenvoudig vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Je kunt pauzeren, afspelen of vooruit of achteruit overslaan.

Verbind uw iPad met uw HDTV

Image
Image

Je bent niet beperkt tot het scherm van de iPad als je een film kijkt of een game speelt. Je kunt de iPad ook aansluiten op een HDTV. De gemakkelijkste manier is via Apple TV, die AirPlay ondersteunt en waarmee je draadloos het scherm van je iPad naar je tv kunt casten.

Maar zelfs als je geen interesse hebt in Apple TV, kun je een adapter kopen om je iPad op je tv aan te sluiten. De beste oplossing is de digitale AV-adapter van Apple, maar u kunt ook composiet- of componentkabels krijgen.

Split de Safari-webbrowser in tweeën

Image
Image

Je hebt een nieuwere iPad nodig om deze tip te gebruiken. De iPad Air 2, iPad Mini 4 en iPad Pro of nieuwere tablets ondersteunen een functie voor gesplitste weergave met de Safari-browser. Deze modus splitst de browser in twee vensters naast elkaar, waardoor u twee websites tegelijkertijd kunt bekijken. Omdat de iPad hier wat bewegingsruimte voor nodig heeft, moet je de iPad in liggende stand houden.

Om de gesplitste weergave in de Safari-browser te openen, houdt u de knop Pages ingedrukt - de knop in de rechterbovenhoek van het Safari-scherm die eruitziet als een vierkant bovenaan van een ander plein. Wanneer u op deze knop tikt, ziet u al uw geopende webpagina's, maar wanneer u uw vinger erop houdt, verschijnt er een menu dat u de keuze biedt om gesplitste weergave te openen (als uw iPad dit ondersteunt), een nieuw tabblad te openen of sluit al uw Safari-tabbladen.

Als je in de gesplitste weergave bent, verschijnt dit menu onderaan het scherm. Om de gesplitste weergave te sluiten, doet u hetzelfde: houd de knop Pages ingedrukt om de optie te krijgen om alle tabbladen samen te voegen.

Bottom Line

Zelfs beter dan het overslaan van de apostrof tijdens het typen, is het installeren van een gloednieuw schermtoetsenbord op je iPad. Nu widgets worden ondersteund, kunt u een aangepast toetsenbord installeren. Deze toetsenborden kunnen veel verschillende voordelen hebben. Kan een toetsenbord van derden installeren door er een te downloaden uit de App Store en aan te zetten in de toetsenbordinstellingen van de iPad.

Apps toevoegen aan de onderste lade van het startscherm

Image
Image

De iPad wordt geleverd met vier apps in de onderste lade van het startscherm, maar je kunt er maximaal zes apps aan toevoegen. Je kunt zelfs de standaard verwijderen en je eigen toevoegen.

Houd gewoon een app-pictogram ingedrukt totdat alle apps beginnen te trillen. Met dit gebaar kunt u apps verplaatsen door ze met uw vinger te slepen. Om een app in de onderste lade te krijgen, sleept u deze naar beneden en laat u deze in de lade vallen. Je zult zien dat de andere apps overgaan om er ruimte voor te maken, en dat laat je weten dat het goed is om het te laten vallen.

Je kunt ook hele mappen in de onderste lade laten vallen. Dus als je een heleboel games hebt waar je altijd snel toegang toe wilt hebben, plaats ze dan allemaal in een map en laat de map vervolgens op deze lade vallen.

Organiseer uw apps met mappen

Image
Image

Hoewel het gebruik van Spotlight om naar apps te zoeken geweldig is, is het misschien niet iets voor u om elke keer dat u een app wilt openen een app-naam te typen. Met mappen kun je met een paar tikken of vegen naar apps gaan. Gebruik mappen om uw iPad te ordenen en apps te scheiden in gepersonaliseerde categorieën. De iPad zal een standaard mapnaam maken die vaak een vrij goede beschrijving is van de apps die het bevat, maar je kunt de categorietitel hernoemen naar wat je maar wilt.

Om een map te maken, houdt u uw vinger op het pictogram van een app totdat alle apps beginnen te trillen. Sleep de app vervolgens naar een andere app en de iPad maakt een map met de apps. Om meer apps aan de map toe te voegen, sleept u ze eenvoudig naar de nieuw gemaakte map en zet u ze neer.

Je kunt je iPad zelfs zo rangschikken dat de meeste van je apps worden opgeslagen in mappen in de onderste lade en je meest gebruikte apps op de eerste pagina van het startscherm staan.

Het virtuele touchpad van de iPad zal je je muis doen vergeten

Wist je dat er een virtueel touchpad in je iPad is ingebouwd? Dit touchpad is misschien niet zo goed als het echte werk, maar het komt in de buurt. Gebruik het wanneer het schermtoetsenbord verschijnt. Houd gewoon twee vingers op het toetsenbord en beweeg ze over het scherm. Je weet dat het is geactiveerd omdat de letters op het toetsenbord leeg zijn.

Als u uw vingers over het scherm beweegt, beweegt de cursor mee. Als je even tikt en vasthoudt voordat je je vingers beweegt, kun je op deze manier zelfs tekst selecteren. En u hoeft niet met uw vingers op het eigenlijke toetsenbord te tikken om dit te laten werken. U kunt overal op het scherm met twee vingers tikken om het touchpad te activeren.

Herstart de iPad

Image
Image

Is uw iPad traag? Start het opnieuw op. Sluit een app elke keer dat je hem start af? Start het opnieuw op.

Verwar het in de slaapstand zetten van de iPad niet met een harde herstart. Om uw iPad echt een nieuwe start te geven, start u deze opnieuw op door deze stappen te volgen:

  1. Houd de Sleep/Wake-knop ingedrukt en druk tegelijkertijd op de Home-knop. Houd deze een paar seconden vast. De iPad wordt dan leeg als deze wordt afgesloten.
  2. Houd de Sleep/Wake-knop nogmaals ingedrukt om hem weer op te starten. Wanneer u het Apple-logo ziet verschijnen, laat u de Sleep / Wake-knop los. Het startscherm van de iPad zal even verschijnen.

Als je iPad niet meer aangaat, kan het iets simpels zijn als een lege batterij, of misschien is het meer. Probeer het probleem op te lossen om te zien of u het weer aan het werk kunt krijgen.

Bespaar de levensduur van de batterij door de helderheid van het scherm te verlagen

Image
Image

Bespaar de batterij van je iPad door de helderheid van het scherm te verminderen. Open de app Instellingen van de iPad en kies Beeldscherm en helderheid in het menu aan de linkerkant. (Als je een oudere iPad hebt, kan de optie Brightness & Wallpaper heten) Pas de schuifregelaar aan om de helderheid van het scherm te wijzigen - hoe zwakker het scherm, hoe minder energieverbruik.

In-app aankopen uitschakelen

Schakel in-app-aankopen op de iPad uit als kinderen toegang hebben tot uw iPad. Anders kan dat schijnbaar gratis spel uiteindelijk veel geld kosten nadat je 7-jarige een hoop in-game valuta heeft gekocht voor $ 4,99 per tik.

Schakel eerst ouderlijk toezicht in door naar de app Instellingen van uw iPad te gaan en kies Algemeen > Beperkingen. Schakel in het menu Beperkingen beperkingen in, waarvoor een viercijferige toegangscode vereist is.

Nadat je dit ouderlijk toezicht hebt ingeschakeld, scrol je omlaag op de pagina totdat je de optie ziet voor In-app-aankopenAls je het naar de Uit-positie schuift, tonen de meeste apps niet eens het scherm voor het kopen van items, en degenen die dat wel doen, zullen geen transacties kunnen uitvoeren.

Bottom Line

Wilt u een stap verder gaan? Bedien uw pc vanaf uw iPad. Deze truc werkt op zowel Windows-pc's als Macs. U moet zowel software op uw pc als een app op uw iPad installeren, maar het instellen ervan is eenvoudig. Er is zelfs een gratis software-optie, maar als u van plan bent deze uitgebreid te gebruiken, wilt u misschien een premium-oplossing gebruiken.

Project Gutenberg

Image
Image

Project Gutenberg streeft ernaar om boeken in het publieke domein gratis naar de digitale wereld te brengen. Deze boeken zijn verkrijgbaar via de iBooks Store, hoewel Apple het niet zo gemakkelijk maakt om ze te vinden.

Zoek een lijst met alle gratis boeken door naar de winkel in de iBooks Store te gaan, op Bladeren te tikken en vervolgens op Gratis in de tabbladen bovenaan. Niet alle boeken hier zijn van Project Gutenberg; sommige zijn gewoon boeken die nieuwere auteurs gratis weggeven, maar je zult er genoeg zien staan als je liever bladert.

Project Gutenberg bevat veel geweldige boeken zoals Alice's Adventures in Wonderland en The Adventures of Sherlock Holmes. Als je een bepaald boek in gedachten hebt, zoek het dan op.

Aanbevolen: