De beste Android-snelkoppelingen die u zou moeten gebruiken

Inhoudsopgave:

De beste Android-snelkoppelingen die u zou moeten gebruiken
De beste Android-snelkoppelingen die u zou moeten gebruiken
Anonim

Android-apparaten zijn zeer aanpasbaar en zitten boordevol functies, maar enkele van de beste tijdbesparende snelkoppelingen in Android zijn verborgen. Hier leest u hoe u deze functies kunt vinden om snel foto's te maken, sms'jes te verzenden en te bellen zonder door een lijst met apps te bladeren. Je vindt er ook tips om je Android-ervaring efficiënt te maken met Google Assistent en spraakopdrachten.

De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Lanceer je camera

Als je maar een fractie van een seconde hebt om de camera van je smartphone te starten en een foto te maken, is er een snelkoppeling waarmee je de camera snel kunt openen. Dubbeltik op veel Android-smartphones op de knop Power of Home. Deze snelkoppeling zou moeten werken op de meeste nieuwere Android-apparaten. Om de camera op veel Motorola-smartphones te starten, schakelt u gebaren op de telefoon in en draait u vervolgens uw pols.

Image
Image

Als uw smartphone Android Marshmallow of hoger gebruikt, start u de camera vanaf het vergrendelscherm. Tik, houd vast en veeg over het camera-pictogram en maak een foto zonder de telefoon te ontgrendelen. Wanneer de camera-app is gesloten, geeft de telefoon het vergrendelscherm weer. Niemand ziet uw privégegevens of compromitteert uw apparaat.

Bottom Line

Gebruik Google Smart Lock als je je thuis of op je werk comfortabel voelt of waar je ook geen behoefte hebt aan een lockdown. Met Smart Lock kan het apparaat worden ontgrendeld wanneer het zich op een vertrouwde plek bevindt, is het gekoppeld aan een vertrouwd apparaat zoals een smartwatch, of herkent het uw stem. U kunt deze functie ook gebruiken om wachtwoorden op te slaan.

Tijdbesparingen en gebaren

Android heeft verschillende opties voor gebarenbediening die verschillen per apparaat en besturingssysteem. Op voorraad Android, dat alle Pixel- en Nexus-apparaten en veel vlaggenschip-smartphones van derden omvat, veegt u met één vinger omlaag om meldingen te zien en veegt u vervolgens een tweede keer omlaag om snelle instellingen zoals wifi, Bluetooth en vliegtuigmodus te bekijken.

Als je telefoon Android Nougat (7.0) of hoger draait, schakel dan snel tussen twee apps met de overzichtsknop naast de Home- en Back-knoppen. Druk eenmaal op de knop Overview om uw geopende apps weer te geven. Dubbeltik op de Overview knop om de vorige app die je hebt gebruikt weer te geven; dit maakt het gemakkelijk om heen en weer te schakelen tussen twee apps. Als je meer multitasking-kracht nodig hebt, houd je de Overview-knop ingedrukt om de modus voor gesplitst scherm te gebruiken.

Image
Image

Android 9.0 Pie introduceert een instelling die de overzichtsknop verwijdert ten gunste van een veeggebaar dat alle geopende apps weergeeft. Je kunt ook twee keer omhoog vegen om de app-lade te openen.

Telefoons met Android 7.1 of hoger geven app-snelkoppelingen op dezelfde manier weer als een rechtermuisknop op een pc om een keuzemenu weer te geven. Houd een app ingedrukt die deze functie ondersteunt om een lijst met snelkoppelingen weer te geven. De Gmail-app toont bijvoorbeeld een lijst met accounts die zijn verbonden met uw apparaat, een opstelknop en een widgetmenu.

Apparaten waarop Marshmallow draait en later een zoekfunctie hebben in de app-lade. Dubbeltik in eerdere versies van Android op het pictogram drawer om het zoeken naar apps te starten. Het ladepictogram bevindt zich onder aan het scherm, boven de startknop.

Om een website, sociale-mediapagina of andere inhoud te vernieuwen, trekt u naar beneden op het scherm.

Er is ook een gebaar om informatie over een app te vinden, zoals de hoeveelheid opslagruimte en gegevens die het gebruikt, instellingen voor app-meldingen en machtigingen. Ga naar de applicatielade, tik op een app-pictogram en houd deze vast, tik vervolgens op de knop App Info om de instellingenpagina voor de app te openen.

Telefoongesprekken en berichten

Widgets voegen een snelkoppelingsfunctie toe aan Android. Gebruik bijvoorbeeld de ingebouwde widgets om app-widgets en contactwidgets te maken voor uw favoriete mensen. Om een widget te maken, houdt u het startscherm ingedrukt en kiest u Widgets U vindt widgets die routinematige en veelvoorkomende taken automatiseren:

  • De widget Contacten belt automatisch een gesprek naar een geselecteerd contact.
  • De Chrome-widget plaatst een aanpasbaar venster op het scherm dat een lijst met uw Chrome-bladwijzers bevat.
  • De Gmail-app toont een geselecteerde map met Gmail-e-mailberichten in een aanpasbaar venster.

Androids hebben ook toegankelijkheidsfuncties. Om deze opties in te stellen, gaat u naar de instellingen van de telefoonkiezer en selecteert u Oproepen beantwoorden en beëindigen. Druk vervolgens op de Power-knop om een oproep te verbreken en druk op de Home-knop om een oproep te beantwoorden.

Google Assistent Spraakopdrachten

De meeste nieuwe Android-smartphones ondersteunen Google Assistant. Om de Google Assistent OK Google- of Hey Google-opdracht op een willekeurig scherm in te schakelen, opent u de Google-zoekapp, selecteert u Instellingen en kiest u vervolgens Voice In de stem scherm, selecteer OK Google en schakel Google Assistant in. Je hebt de mogelijkheid om Google Assistant te gebruiken wanneer het scherm is ingeschakeld en wanneer de telefoon is vergrendeld.

Gebruik Google Assistent om naar informatie op internet te zoeken en je vragen te beantwoorden. Gebruik spraakopdrachten om een sms-bericht naar een vriend te sturen, een herinnering of een afspraak in te stellen, te bellen of een routebeschrijving te vinden op Google Maps.

Ben jij een entertainmentfanaat? Vraag Google Assistent om details over huidige en eerdere Oscars, en ontdek zelfs de voorspellingen en meningen van Google over wie het beste gekleed was. Als u wilt dat uw online eten bestellen nog eenvoudiger is, kan Google Assistant, mogelijk gemaakt door Duplex op het web, uw contact- en betalingsgegevens automatisch en veilig toevoegen wanneer u uw bestelling afrekent.

Spraakopdrachten zijn handig als je een handsfree-oplossing nodig hebt tijdens het rijden, maar het is ook handig als je geen zin hebt om te typen.

Deze voorbeelden vormen slechts het begin van wat je kunt bereiken met Google Assistent-opdrachten.

Google Assistent-gastmodus

Als iemand anders je Android-apparaat gebruikt of als je extra privacy wilt, gebruik dan de gastmodus van Google Assistent. Als het is ingeschakeld, slaat Google geen berichten van de Google Assistent op in je account en worden je persoonlijke gegevens, zoals contacten of agenda-items, niet opgenomen in zoekresultaten. Als je de gastmodus wilt inschakelen, zeg je 'Hey Google, zet de gastmodus aan'. Als je het wilt uitschakelen, zeg je 'Hey Google, zet de gastmodus uit'. Als je niet zeker bent van je status, vraag dan: "Is de gastmodus aan?"

Aanbevolen: