Eigenlijk is Apple's Studio Display de Big Deal

Inhoudsopgave:

Eigenlijk is Apple's Studio Display de Big Deal
Eigenlijk is Apple's Studio Display de Big Deal
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Studio Display-naam dateert uit 1998.
  • Met de A13-chip kunnen oude Intel Macs profiteren van moderne Apple Silicon-only-functies.
  • De prijs is nauwelijks meer dan die van concurrerende 5K-monitoren.
Image
Image

Vergeet de waanzinnige nieuwe Mac Studio. De echte ster van Apple's nieuwe productassortiment is het 27-inch Studio Display.

Voor Mac-bezitters was het kopen van een monitor ingewikkeld. Je hebt ofwel gekozen voor de enorme (in grootte en prijs) 32-inch Pro Display XDR om een goede integratie met je Mac te krijgen, of je hebt genoegen genomen met een monitor van derden van Dell, LG of iemand anders. En het kunnen geweldige monitoren zijn, maar ze worden meestal geleverd in plastic behuizingen, met allerlei rare compromissen voor de Mac-gebruiker. Maar nu, na acht jaar in de wildernis, kunnen we eindelijk een echte Apple-monitor voor onze Macs krijgen. En onze iPads. En zelfs onze pc's.

"Persoonlijk is mijn favoriete kenmerk van het nieuwe Studio Display het simpele feit dat Apple terug is in het mainstream monitorspel. Hoewel de Pro Display XDR een geweldig stuk hardware is, voor $ 6.000 met een standaard, het was ver boven de budgetten van een groot aantal Mac-gebruikers, "vertelde software- en webontwikkelaar Weston Happ Lifewire via e-mail.

Studio Line

Deze nieuwe monitor herleeft de naam Studio Display, die voor het laatst werd gebruikt in zijn fantastische 15- en 17-inch schermen uit 2004. Het gebruikt hetzelfde 27-inch paneel als de beëindigde 27-inch iMac en iMac Pro en voegt USB-C-poorten, verschillende microfoons, nog meer luidsprekers en de 12 megapixel FaceTime-camera uit het iPad-assortiment toe. Om al deze fraaie extra's te bedienen, bevat de Studio Display ook de A13 iPhone-chip.

Die chip verandert het scherm in een kleine iOS-computer en zorgt voor de mooie effecten. Deze omvatten Center Stage, waar de webcam je door de kamer volgt en inzoomt om te passen wanneer mensen zich bij je voegen of je verlaten; Spatial Audio, dat faux-surroundgeluid maakt uit zes luidsprekers, en wat ruisonderdrukkingstrucs met de microfoons. Het resultaat is geweldig om films te kijken, Zoom-gesprekken te voeren en zelfs video's te maken.

"Ik hoop dat deze monitor het filmproces gemakkelijker zal maken omdat ik de 'tussenpersoon'-camera kan elimineren en video rechtstreeks met de monitor kan vastleggen", vertelde marketeer Clair Jones aan Lifewire via e-mail. "[Center Stage] is een echte game-changer voor makers van inhoud en zal mijn behoefte aan meerdere camerahoeken en opnamen wegnemen. Het is gewoon zo veelzijdig! Ik kan ook Siri-spraakopdrachten gebruiken om op afstand te beginnen met opnemen, te stoppen met opnemen en andere handige functies."

Waarom zou je dit op een interne chip plaatsen in plaats van de computer het werk te laten doen? Omdat je deze functies kunt gebruiken met oude Intel-gebaseerde Macs, en niet alleen met de Apple Silicon Macs die deze functies al ingebouwd hebben. Het is vermeldenswaard dat, hoewel het Studio Display werkt met een Windows-pc, het deze franje niet krijgt. De luidsprekers en camera werken als de normale domme luidsprekers en camera's in elke computermonitor.

Mac-vriendelijk

Ondanks al deze uitstekende eigenschappen, is de aantrekkingskracht van dit scherm meer basic. Dat wil zeggen, het werkt perfect met de Mac. Je kunt de mediatoetsen op het toetsenbord van je Mac gebruiken om het volume en de helderheid aan te passen. De monitor geeft niet elke keer dat je Mac in slaapstand gaat een irritante "Geen ingangssignaal"-waarschuwing weer. En als recente wijzigingen aan Apple's Macs iets zijn om door te gaan, wordt het onmiddellijk wakker, in plaats van 5-10 seconden te wentelen voordat het beseft wat er aan de hand is, zoals de overigens uitstekende Dell die ik met mijn Mac gebruik.

Image
Image

Eindelijk komen we bij de oplossing. Er zijn bijna geen 5K-monitoren op de markt. Vrijwel alles is 4K, behalve de LG Ultrafine 5K, die hetzelfde paneel gebruikt als dit apparaat, en $ 1.300 kost.

Waarom 5K? Omdat het Apple in staat stelt de elementen op het scherm - vensters, tekst, pictogrammen, menubalk - de juiste grootte te geven om ze gemakkelijk te kunnen bekijken. Met 27 inch maakt 4K al deze elementen een beetje te groot. Met 5K (5120 x 2880 om precies te zijn), zijn ze precies het dubbele van wat ze waren op oude pre-retina (2560 x 1440) iMacs van tien jaar geleden.

Dit betekent dat elke pixel precies het dubbele kan zijn van een 2x2 retina "pixel". Dat maakt alles haarscherp.

Het nieuwe Studio Display heeft misschien geen miniLED's, HDR of andere moderne functies die te vinden zijn in de nieuwste MacBook Pro's, maar dat is prima. Het is een solide, fantastisch uitziend scherm dat niet opgewassen is tegen de Mac. Hij houdt van de Mac. Als er nu maar een manier was om een Nintendo Switch aan te sluiten…

Aanbevolen: