Google's AR-bril ziet er eigenlijk best rad uit

Inhoudsopgave:

Google's AR-bril ziet er eigenlijk best rad uit
Google's AR-bril ziet er eigenlijk best rad uit
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De AR-bril van Google verta alt en transcribeert spraak in re altime.
  • Deze specificaties zijn nog maar een concept.
  • Wat vind je ervan dat alles wat je zegt de hele tijd wordt opgenomen?
Image
Image

Google's nieuwe augmented reality-bril is misschien nog steeds een concept, maar ze demonstreren eindelijk het nut van AR.

De dikke plastic frames zien er best cool uit en ze hebben één geweldige functie: re altime transcriptie en vertaling van de wereld om je heen. In plaats van te proberen een universele computer te zijn, zoals een mobiele telefoon, en elke mogelijke functie in een draagbaar apparaat te persen, is deze AR-vertaalbril gericht op één taak. De realiteit van de levensduur van de batterij en connectiviteit kan een tijdje duren om bij te praten, en qua privacy zijn dit een nachtmerrie, maar het uitgangspunt is uitstekend en gemakkelijk te begrijpen.

"Veel van de dingen die momenteel legaal zijn in het digitale tijdperk, zouden dat niet moeten zijn", vertelde Marco Bellin, CEO van digitaal privacybedrijf Datacappy, via e-mail aan Lifewire. "Wetten om mensen te beschermen lopen ver achter op de technologie die we creëren. In veel staten is het niet illegaal om een gesprek op te nemen dat je met iemand anders hebt zonder hun toestemming. Zoals de huidige wetten zijn opgesteld, zal het bijna onmogelijk zijn voor mensen om hun spraak te beschermen tegen audio-opnames zonder hun toestemming."

Eén ding goed

Als je terug in de tijd zou kunnen gaan naar de jaren negentig, zou je niemand ervan kunnen overtuigen dat we allemaal altijd dure, krachtige zakcomputers bij ons zouden hebben. Maar ze slopen binnen dankzij een geweldige feature-communicatie.

We waren al dol op mobiele telefoons omdat ze ons hielpen om met iedereen te communiceren, op elk moment. Smartphones meeliften op de mobiele telefoon, grotendeels door nog betere communicatie te bieden. We zouden foto's kunnen sturen, videochats hebben, enzovoort. Zo zijn we erin geslaagd om computers in de zakken van zowel grootouders als nerdy early adopters te krijgen.

Google doet nu hetzelfde met AR-brillen, alleen vergroot het deze keer niet de afstanden waarover we kunnen communiceren - het doorbreekt de taalbarrière.

Talkies

Technisch gezien is er misschien nog een weg te gaan, maar het concept van deze AR-vertaalbril is dat ze naar de wereld om je heen luisteren, spraak pakken en deze transcriberen of vertalen. De woorden worden vervolgens over uw kijk op de wereld gelegd in het heads-up-display (HUD) van de bril.

Laten we ons enkele van de mogelijke scenario's voorstellen. Dove mensen kunnen re altime transcripties krijgen, wat, in combinatie met wat hun hoortoestellen kunnen bieden, het begripsgemak zou kunnen vergroten.

Image
Image

Of, als je op vakantie bent, kun je gemakkelijker communiceren in bijvoorbeeld restaurants en winkels, maar als de ober geen bril draagt, moet je nog steeds luid in het Engels schreeuwen en een hand maken signalen.

Of wat als je uitgebreide familie een andere moedertaal heeft dan jij? Nu kun je alles begrijpen wat ze zeggen.

Deze voorbeelden tonen een van de grootste tekortkomingen van deze toepassing van AR-it's all one way. Aan de andere kant werkt het verzenden van berichten en het doen van videochats alleen als beide partijen over de benodigde uitrusting beschikken. En dit is precies waarom de focus van Google op vertaling geniaal is: het zou de verkoop echt kunnen stimuleren. Aan de andere kant zijn vertaling en transcriptie nog steeds een kleine niche vergeleken met het kunnen praten met je familie en het zien van foto's van je kleinkinderen.

Misschien was de smartphone-explosie een anomalie en geen precedent. Misschien heeft de hele wereld geen ander algemeen computerapparaat nodig zoals we denken dat we een telefoon nodig hebben. Zelfs Apple's Watch, dat begon als een miniversie van een telefoon, werd een meer gerichte fitnesstracker en meldingsapparaat.

De manier waarop de huidige wetten zijn gemaakt, zal het voor mensen bijna onmogelijk zijn om hun spraak te beschermen tegen audio-opnames zonder hun toestemming.

Privacy Nachtmerrie

Bovendien hebben we duidelijke privacyproblemen. Zelfs als alle transcripties op het apparaat worden uitgevoerd, zijn de bril nog steeds microfoons die altijd luisteren.

"Google's nieuwe AR-bril zou gecommercialiseerde bewakingsapparatuur kunnen implanteren bij een nietsvermoedend publiek, luisterend en lerend niet alleen over de primaire gebruiker, maar ook over iedereen met wie ze communiceren", vertelde advocaat en privacyadvocaat Cheyenne Hunt-Majer aan Lifewire via e-mail. "Helaas, onder onze verouderde reeks technische voorschriften, is dit soort massale surveillance waarschijnlijk volledig legaal."

Privacy is een van de grootste slachtoffers van het informatietijdperk, en zonder serieuze regelgeving zal het alleen maar erger worden. Deze bril is helemaal rad, maar dat rechtvaardigt niet het enorme bewakingsnetwerk dat ze mogelijk maken. Google wil zeker zijn bereik uitbreiden van internet naar de echte wereld om gebruikers beter te profileren en advertenties te targeten. Maar dat betekent niet dat deze technologie onvermijdelijk is. De eerste Google Glass faalde als consumentenproduct. Deze misschien ook.

Aanbevolen: