Google iMessage-reacties zijn echt geen big deal

Inhoudsopgave:

Google iMessage-reacties zijn echt geen big deal
Google iMessage-reacties zijn echt geen big deal
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google verta alt iMessage Tapback-reacties in emoji's.
  • Google-gebruikers kunnen geen tapbacks terugsturen naar iPhone-gebruikers.
  • De vertalingen in de huidige bèta zijn een beetje vreemd.
Image
Image

Na te hebben geklaagd dat Apple geen RCS-berichten op de iPhone ondersteunt, heeft Google zijn inzet verhoogd en ondersteuning toegevoegd voor iMessage-tapbacks in Google Berichten.

Apple's iMessage-app is het enige grote berichtenplatform dat sms ondersteunt, een eigenaardigheid die teruggaat tot de originele iPhone, die sms- en iPhone-naar-iPhone-berichten in dezelfde app combineerde. Deze extra mogelijkheid heeft in de loop der jaren voor problemen gezorgd, meest recentelijk met klachten dat Apple zou moeten stoppen met het verbannen van "groene bubbel"-contacten door ze uit te sluiten van sommige functies. Nu zal de Berichten-app van Google doen wat Apple niet doet en iMessage-tapbacks vertalen in emoji's.

"Ik wou dat er hetzelfde was aan de inkomende kant, want als je in een groepschat zit met deels iPhones en deels Android-telefoons, zie je, zoals 'Katie vond blah blah blah', en ik wenste dat Apple heb die zojuist geparseerd [om ze terug te veranderen in tapbacks], "zei Apple-podcaster Casey Liss op de Accidental Tech Podcast.

Google Translate

Deze functie betreft 'tapbacks.' iMessage-gebruikers kunnen lang op een bericht drukken en een snelle emoji-achtige reactie toepassen. Ze kunnen het bericht een hartje geven, een duim omhoog of omlaag toevoegen, enzovoort. Maar deze werken alleen met iMessage. Als een iPhone-gebruiker in gesprek is met een vriend die een Android-apparaat gebruikt (een groene bubbelvriend), dan wordt het gesprek gevoerd via sms. De Android-gebruiker krijgt een tekstbeschrijving van de tapback. Het kan u bijvoorbeeld vertellen dat iemand 'van een afbeelding hield'.

Image
Image

Nu verta alt Google deze sms-berichten naar emoji's. Maar zoals alle Google-vertalingen, verliest deze onderweg iets. De harttapback van Apple is veranderd in een &x1f60d; emoji. Een uitroepteken wordt omgezet in &x1f62e; en Haha wordt vertaald als &x1f602;.

"De huidige vertaalkeuzes van Google kunnen enigszins vreemd zijn voor bepaalde tapbacks", vertelde bedrijfscommunicatiespecialist Joe Taylor aan Lifewire via e-mail. "Er moet echter worden opgemerkt dat de functie voor iMessage-vertalingen nog steeds in bèta is en dat er waarschijnlijk hier en daar tweaks zullen zijn met gebruikersfeedback. Maar als bepaalde vertalingen doorgaan naar de openbare release, kan er verwarring ontstaan die grappig of onhandig kan zijn."

Moet Apple sms beter integreren?

Een recent artikel in Wall Street Journal klaagde over de groene bubbels die de Berichten-app toewijst aan niet-iMessage-berichten. Het beweerde dat Apple dit gebruikte om jongeren onder druk te zetten om iPhones te kopen om te voldoen aan sociale druk. Maar dit is een iMessage-verschil, geen Android-verschil. Sms-berichten van iPhones worden ook groen.

Maar moet Apple sms beter integreren in zijn berichten-app? Allereerst heeft SMS geen ondersteuning voor emoji's. Het is helemaal tekst. Ten tweede integreert geen enkel ander berichtenplatform dan de Berichten-apps van Apple en Google SMS. Geen signaal, geen Telegram, geen Facebook of iemand anders.

"iMessage-vertaalfunctie is nog in bèta, en er zullen waarschijnlijk hier en daar tweaks zijn met gebruikersfeedback."

Een andere barrière is dat sms aan een telefoonnummer is gekoppeld. Dat is prima als je een iPhone gebruikt en je bent blij met het delen van je telefoonnummer. Maar je hebt geen telefoonnummer op de Mac en iPad. Als je ook een iPhone hebt, kan deze sms-berichten naar die apparaten doorsturen, maar verder is het een optie voor alleen de telefoon.

Het echte probleem is dat we nog steeds sms gebruiken. Het is een oud, verouderd systeem dat niet-versleuteld is en aan een telefoonnummer is gekoppeld. Het enige wat het waard is, is universaliteit. Net als e-mail is sms niet gebonden aan een enkele leverancier. Het staat open voor iedereen met een telefoon. De door Google voorgestelde vervanging voor sms, RCS genaamd, is net zo slecht in termen van beveiliging en gekoppeld zijn aan een telefoonnummer.

Apple heeft waarschijnlijk gelijk om zo min mogelijk middelen te besteden aan het ondersteunen van sms en zelfs RCS. Maar er is één ding dat het zo snel mogelijk moet oplossen: Tapback. Het is verschrikkelijk. Het heeft slechts zes opties. Waarom kun je niet uit alle emoji's kiezen, zoals je kunt in berichten-apps zoals Slack? Stap op die Apple, alsjeblieft. Het is waarschijnlijk niet moeilijk.

Aanbevolen: