Foutcode 0xc000000f: wat het betekent en hoe het te verhelpen

Inhoudsopgave:

Foutcode 0xc000000f: wat het betekent en hoe het te verhelpen
Foutcode 0xc000000f: wat het betekent en hoe het te verhelpen
Anonim

Een 0xc000000f-foutcodebericht in Windows 10, Windows 8 en Windows 7 verschijnt meestal na een update van het besturingssysteem of na de installatie van een nieuw programma. Het kan er ongeveer als volgt uitzien:

Bestand: \Windows\system32\winload.exe Foutcode: 0xc000000f

Fout 0xc000000f verschijnt bijna altijd nadat een Windows-computer weer is ingeschakeld of na een herstart als een manier om de gebruiker te informeren dat het Windows-besturingssysteem het opstarten niet kon voltooien.

Oorzaak van foutcode 0xc000000f

Een Windows kan de 0xc00000f-foutmelding niet starten, is meestal het gevolg van een beschadigd bestand, een beschadigde schijf of een malware- of virusinfectie. Het is ook bekend dat defecte of ontwrichte kabels ervoor zorgen dat het foutcodebericht 0xc00000f verschijnt, omdat deze kabels de mogelijkheid van het systeem om op de juiste manier toegang te krijgen tot belangrijke bestanden kunnen verstoren.

Image
Image

Hoe foutcode 0xc000000f op te lossen

Van dit technische probleem is bekend dat het zowel de 32-bits als de 64-bits versies van de besturingssystemen Windows 10, Windows 8 en Windows 7 treft. Er zijn verschillende oplossingen bekend om het te repareren en apparaten weer goed aan de praat te krijgen.

  1. Volg de instructies op het scherm. Meestal gaat een 0xc00000f-foutcode vergezeld van een paar bruikbare tips voor het repareren van uw Windows-apparaat of het opnieuw opstarten ervan. Als het apparaat niet reageert, de voorgestelde tips niet werken of u geen systeemtips krijgt, gaat u verder met de volgende stap.
  2. Voer een zachte reset uit. Houd de power-knop op het Windows-apparaat minstens 10 seconden ingedrukt. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, wacht u een paar seconden en drukt u nogmaals op de knop om het in te schakelen. Dit is een simpele truc, maar kan vaak tijdelijke storingen of bugs oplossen.

    Als je Windows-apparaat weer goed werkt, voer dan een systeemupdate uit die beschadigde bestanden kan herstellen en om te voorkomen dat deze situatie zich opnieuw voordoet. U kunt ook op elke schijf een foutcontrole uitvoeren.

  3. Verwijder alle externe schijven. Het is bekend dat dit af en toe de 0xc00000f-foutcode repareert. Schakel het Windows-apparaat uit, koppel eventuele externe harde schijven los en schakel het apparaat vervolgens weer in. Mogelijk wilt u ook alle aangesloten USB-opslagapparaten verwijderen.

  4. Verwijder alle apparaten en accessoires. Door aangesloten muizen, webcams en andere elektronische apparaten van uw computer te verwijderen en opnieuw op te starten, kan het probleem ook worden opgelost.

    Als je je Xbox One-controller of een andere controller voor videogames op de pc hebt aangesloten, verwijder je de controller door de kabels los te koppelen en eventuele dongles te verwijderen die zijn gebruikt om de controllers aan te sluiten.

    Zorg ervoor dat uw Windows-computer of -tablet volledig is uitgeschakeld en niet in de slaapstand staat voordat u de hardware loskoppelt.

  5. Voer een gedwongen uitschakeling uit. Een gedwongen afsluiting is als een sterkere herstart voor de Microsoft Surface-productlijn die vaak een defect Surface-apparaat kan repareren wanneer een normale herstart of afsluiting niet werkt.

    Voor de nieuwste Surface Pro-, Surface Laptop-, Surface Book 2- en Surface Go-modellen wordt geforceerd afgesloten door de aan/uit-knop 20 seconden ingedrukt te houden totdat het Windows-logo knippert. De methode kan verschillen voor andere Surface-modellen.

  6. Controleer op defecte kabels. Als u een Windows-computer hebt die kan worden geopend, schakelt u deze volledig uit en koppelt u hem los van alle stroombronnen. Open het dan en kijk naar de bedrading. Zorg ervoor dat de kabels stevig vastzitten en vervang die kabels als ze slijtage vertonen.

    Gebruik geen schoonmaakmiddel of een andere vloeistof wanneer u de bedrading of andere inwendige delen van uw computer schoonmaakt. Gebruik in plaats daarvan een droge doek.

    Sommige Windows-apparaten, zoals de Surface-productlijn, kunnen niet worden geopend. Als u probeert een Surface te openen, kan uw garantie komen te vervallen. Desktopcomputers zijn doorgaans prima voor inspectie, maar het is het beste om de gebruikershandleiding en garantiepapieren te controleren voordat u radicale fysieke wijzigingen aanbrengt.

  7. Ververs uw pc. Als je al het andere hebt geprobeerd en het foutbericht 0xc000000f niet kunt verwijderen, kan het vernieuwen van de computer de oplossing zijn. Dit proces installeert het Windows-besturingssysteem opnieuw, maar heeft geen invloed op uw geïnstalleerde programma's of opgeslagen bestanden. Deze optie is toegankelijk via het menu Geavanceerde opstartopties op het blauwe scherm van de dood. Selecteer Problemen oplossen > Reset deze pc > Vernieuw uw pc

  8. Reset je pc. Het resetten van een Windows-pc zou het laatste redmiddel moeten zijn, omdat het alles op het apparaat wist en het terugbrengt naar de manier waarop het was toen je het voor het eerst kreeg. De optie Uw pc opnieuw instellen is ook beschikbaar in de herstelopties van de geavanceerde opstartopties en is te vinden in Problemen oplossen > Deze pc opnieuw instellen > Reset je pc

    Als je een cloudopslagservice zoals OneDrive of Google Drive gebruikt, kunnen de bestanden die je op deze services hebt opgeslagen opnieuw worden gedownload nadat het resetproces is voltooid. Evenzo kunnen alle apps of media die zijn gekocht bij de Microsoft Store of andere online winkels ook opnieuw worden gedownload.

  9. Installeer Windows 10 opnieuw vanaf de installatiemedia. Een Windows 10-installatiemedium is een officieel Microsoft-programma dat kan worden gedownload naar een USB-station of dvd en kan worden gebruikt om het Windows 10-besturingssysteem opnieuw te installeren op een beschadigde pc of een nieuw apparaat. De bestanden kunnen worden gedownload van de Windows 10-installatiemediapagina op de officiële Microsoft-website.

    Als je het blauwe scherm van de dood ervaart, download en maak dan de Windows 10-installatiemedia op de computer van een vriend of familielid. U kunt ook een Windows 8-herstelschijf maken als u dat besturingssysteem gebruikt.

    Eenmaal aangemaakt, plaatst u de schijf met de installatiemedia van Windows 10 in de betrokken computer. Start vervolgens de computer opnieuw op en deze zou moeten opstarten met de gegevens op de schijf. Na het laden selecteert u Install Windows en volgt u de stappen om het besturingssysteem Windows 10 opnieuw te installeren.

  10. Neem contact op met de klantenondersteuning. Als geen van deze tips werkt, of als u deze oplossingen niet kunt proberen vanwege een niet-reagerend menu of systeem met geavanceerde opstartopties, neemt u contact op met de officiële klantenondersteuning van de fabrikant van uw Windows-apparaat. Hoewel dit frustrerend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat als uw garantie geldig is, u mogelijk een gratis vervanging krijgt, of op zijn minst een korting.

Aanbevolen: