LogiLDA.dll: wat het betekent en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

LogiLDA.dll: wat het betekent en hoe het te repareren
LogiLDA.dll: wat het betekent en hoe het te repareren
Anonim

Windows 10 LogiLDA.dll-foutmeldingen verschijnen meestal tijdens of kort nadat een apparaat is opgestart nadat het is ingeschakeld, uit de slaapstand is gehaald of opnieuw is opgestart. Als de computer oud is of meerdere taken tegelijk uitvoert, kan de LogiLDA.dll-waarschuwing verschijnen een paar minuten nadat het Windows 10-apparaat actief en bruikbaar is geworden.

De instructies en tips voor probleemoplossing in dit artikel zijn van toepassing op zowel Windows 10 als Windows 8 en 8.1.

Image
Image

LogiLDA.dll Fouten

LogiLDA.dll-foutmeldingen op Windows 10-laptops, desktopcomputers en tablets kunnen in verschillende indelingen verschijnen, maar deze foutmeldingen zien er meestal als volgt uit:

Er is een probleem opgetreden bij het starten van c:\windows\system32\logilda.dll / De opgegeven module kan niet worden gevonden

Oorzaak van LogiLDA.dll-fouten

Het LogiLDA.dll-bestand wordt meestal geassocieerd met programma's zoals Logitech Download Assistant, dat vaak op een Windows 10-apparaat wordt geplaatst na de installatie van een nieuw stuk Logitech-hardware, zoals een Logitech-gamingmuis of -toetsenbord.

Sommige Windows 10-computers worden geleverd met de Logitech Download Assistant-software vooraf geïnstalleerd.

De Logitech Download Assistant zoekt bij het opstarten automatisch naar nieuwe apparaatstuurprogramma's en software-updates voor gedetecteerde Logitech-producten. Als er een probleem was met het starten van LogiLDA.dll, kan dit betekenen:

  • Het bestand is niet correct geïnstalleerd en ontbreekt in het programma.
  • Een recente Windows-update kan ertoe hebben geleid dat het programma op de verkeerde locatie naar dit bestand is gaan zoeken.

Hoe LogiLDA.dll-fouten in Windows 10 op te lossen

Dit probleem en de bijbehorende oplossingen zijn voornamelijk van toepassing op Windows 10-computers, laptops en tablets. Degenen die Windows 8 of Windows 8.1 gebruiken, kunnen deze informatie echter ook nuttig vinden, aangezien de oorzaken en oplossingen voor de LogiLDA.dll-fouten op die Windows-besturingssystemen vergelijkbaar en vaak identiek zijn.

  1. Start uw Windows 10-apparaat opnieuw op. Het herstarten van een Windows 10-computer, tablet of hybride apparaat zoals een Surface kan verschillende problemen oplossen en zou altijd het eerste moeten zijn dat u moet proberen.

    Start je Windows 10-apparaat opnieuw op nadat je de volgende tips en oplossingen hebt geprobeerd om ervoor te zorgen dat de wijzigingen die je aanbrengt werken.

  2. Installeer de nieuwste Windows 10-update. Naast het toevoegen van nieuwe functies en het verbeteren van de bescherming van uw apparaat tegen malware en virussen, kunnen Windows 10-updates ook eventuele bestandsfouten corrigeren.

    Sluit uw Windows 10-computer of -tablet aan op een voedingsbron voordat u updates installeert, aangezien het bij sommige meer dan een uur kan duren voordat ze volledig zijn gedownload en geïnstalleerd.

  3. Installeer de stuurprogramma's van uw muisapparaat opnieuw. LogiLDA.dll-fouten kunnen worden veroorzaakt door een Logitech-programma dat op de computer is geïnstalleerd. Deze fouten worden ook veroorzaakt door stuurprogramma's die voor de muis zijn geïnstalleerd. Open Apparaatbeheer > Muizen en andere aanwijsapparaten, klik met de rechtermuisknop op de muisnaam en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen

    Nadat het proces is voltooid, koppelt u de muis los, start u het Windows 10-apparaat opnieuw op en sluit u de muis opnieuw aan.

  4. Schakel LogiDA uit bij opstarten. Druk op Ctrl+Alt+Del, kies Taakbeheer en selecteer vervolgens Startup. Klik met de rechtermuisknop op LogiDA in de lijst met programma's die zijn ingesteld om te worden uitgevoerd bij het opstarten en selecteer vervolgens Disable.

    Dit lost geen problemen op die verband houden met het programma. In plaats daarvan zorgt het ervoor dat de Logitech Download Assistant niet automatisch wordt uitgevoerd wanneer u de computer inschakelt en de foutmelding LogiLDA.dll ontbreekt weergeeft.

  5. Verwijder het Logitech-programma. Als uw computer u blijft vertellen dat er een probleem was met het starten van Windows LogiLDA.dll, kunt u dit ook oplossen door het programma te verwijderen. Dit kan gedaan worden door Start > All apps te openen, met de rechtermuisknop op het Logitech-programma te klikken en Uninstall te selecteren.

    Het bijbehorende programma heet Logitech Download Assistant of iets dergelijks. Deze programma's worden gedownload en geïnstalleerd wanneer een nieuw product voor de eerste keer wordt gebruikt, maar deze programma's zijn niet nodig. Windows 10 is over het algemeen goed in het ervoor zorgen dat extra hardware goed werkt zonder dat er apps van derden nodig zijn.

  6. Installeer het Logitech-programma opnieuw. Als u liever het meegeleverde programma gebruikt voor het installeren van apparaatstuurprogramma's of software-updates, installeer het dan opnieuw vanaf de schijf waarop u het oorspronkelijk hebt geïnstalleerd nadat u het hebt verwijderd.

    Het verwijderen en opnieuw installeren van hetzelfde programma kan eventuele fouten herstellen die tijdens de eerste installatie zijn gemaakt.

  7. Probeer in plaats daarvan Logitech Gaming Software. Logitech Gaming Software is een nieuwer Logitech-programma dat hardware up-to-date kan houden en waarmee u apparaatfuncties kunt aanpassen voor specifieke gebruikssituaties. Verwijder Logitech Download Assistant door de bovenstaande methode te volgen en download Logitech Gaming Software van de Logitech-website.

Aanbevolen: