Hoe code 43-fouten in Windows op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe code 43-fouten in Windows op te lossen
Hoe code 43-fouten in Windows op te lossen
Anonim

De Code 43-fout is een van de verschillende foutcodes van Apparaatbeheer. Het wordt gegenereerd wanneer Apparaatbeheer een hardwareapparaat stopt omdat de hardware aan Windows heeft gemeld dat het een soort van niet-gespecificeerd probleem heeft.

Wat betekent een code 43-fout?

Dit algemene bericht kan betekenen dat er een echt hardwareprobleem is of het kan eenvoudigweg betekenen dat er een stuurprogrammafout is die Windows niet als zodanig kan identificeren, maar dat de hardware hierdoor wordt beïnvloed.

Het wordt bijna altijd op de volgende manier weergegeven:

Windows heeft dit apparaat gestopt omdat het problemen heeft gemeld. (Code 43)

Details over Device Manager-foutcodes zoals Code 43 zijn beschikbaar wanneer u de status van een apparaat in de eigenschappen ervan bekijkt.

De Code 43-fout kan van toepassing zijn op elk hardwareapparaat in Apparaatbeheer, hoewel de meeste Code 43-fouten verschijnen op videokaarten en USB-apparaten zoals printers, webcams, iPhones en aanverwante randapparatuur.

Device Manager-foutcodes zijn exclusief voor Device Manager. Als u de code 43-fout ergens anders in Windows ziet, is de kans groot dat het een systeemfoutcode is die u niet moet oplossen als een probleem met Apparaatbeheer.

Bij elk van de besturingssystemen van Microsoft kan een Code 43 Device Manager-fout optreden, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en meer.

Hoe een code 43-fout te herstellen

Volg deze stappen om een code 43-fout op te lossen. Omdat dit bericht generiek is, komen de standaardstappen voor probleemoplossing eerst.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan.

    Image
    Image

    Er is altijd een kans dat de foutcode 43 die je op een apparaat ziet, werd veroorzaakt door een tijdelijk probleem met de hardware. Als dit het geval is, kan een herstart van uw computer de code 43-fout oplossen.

    Sommige mensen hebben ook gemeld dat het volledig uitschakelen van hun computer (niet alleen een herstart) en vervolgens weer aanzetten hun Code 43-waarschuwing heeft gecorrigeerd als deze afkomstig is van een USB-apparaat. In het geval van een laptop, zet u deze uit en verwijdert u de batterij, wacht u een paar minuten, plaatst u de batterij er weer in en start u de computer.

  2. Sluit het apparaat aan op een andere computer en verwijder het vervolgens op de juiste manier. Sluit hem weer aan op uw computer om te zien of de code 43-fout is opgelost.

    Image
    Image

    Als je een andere computer hebt om dit op te testen, probeer dit dan eerst voordat je verdergaat met de meer gecompliceerde stappen hieronder.

  3. Heb je een apparaat geïnstalleerd of een wijziging aangebracht in Apparaatbeheer net voordat de Code 43-fout verscheen? Als dit het geval is, is het mogelijk dat de door u aangebrachte wijziging de code 43-fout heeft veroorzaakt. Maak de wijziging indien mogelijk ongedaan, start uw pc opnieuw op en controleer opnieuw op de code 43-fout.

    Afhankelijk van de wijzigingen die je hebt aangebracht, kunnen sommige oplossingen het volgende omvatten:

    • Het nieuw geïnstalleerde apparaat verwijderen of opnieuw configureren
    • Het stuurprogramma terugdraaien naar een versie vóór uw update
    • Systeemherstel gebruiken om recente wijzigingen met betrekking tot Apparaatbeheer ongedaan te maken
  4. Schakel het apparaat uit en schakel het vervolgens opnieuw in. Deze stap geeft Windows de kans om een frisse blik te werpen op het configureren van het apparaat.

    Dit klinkt misschien als een heel eenvoudige oplossing, en dat is ook zo. Deze procedure is echter mogelijk alles wat de computer nodig heeft om de code 43-fout te corrigeren.

  5. Installeer de stuurprogramma's voor het apparaat opnieuw. Het verwijderen en opnieuw installeren van de stuurprogramma's voor het apparaat is een mogelijke oplossing voor een Code 43-fout.

    Als een USB-apparaat de code 43-fout genereert, verwijder dan elk apparaat onder de hardwarecategorie Universal Serial Bus-controllers in Apparaatbeheer als onderdeel van het opnieuw installeren van het stuurprogramma. Dit omvat elk USB-apparaat voor massaopslag, USB-hostcontroller en USB-roothub.

    Een stuurprogramma op de juiste manier opnieuw installeren, zoals in de bovenstaande instructies, is niet hetzelfde als gewoon een stuurprogramma bijwerken. Een volledige herinstallatie van het stuurprogramma omvat het volledig verwijderen van het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma en het vervolgens door Windows opnieuw laten installeren.

  6. Update de stuurprogramma's voor het apparaat. Het is ook mogelijk dat het installeren van de nieuwste stuurprogramma's voor het apparaat de code 43-fout kan corrigeren.

    Als het bijwerken van de stuurprogramma's de code 43-fout verwijdert, betekent dit dat de opgeslagen Windows-stuurprogramma's die u in stap 4 opnieuw hebt geïnstalleerd, waarschijnlijk beschadigd waren of de verkeerde stuurprogramma's waren.

  7. Installeer het nieuwste Windows-servicepack. Een van de servicepacks van Microsoft of andere patches voor Windows kunnen een oplossing bevatten voor wat de code 43-fout zou kunnen veroorzaken, dus als je niet volledig bent bijgewerkt, doe dat dan nu.
  8. BIOS bijwerken. In sommige situaties kan een verouderd BIOS een specifiek probleem veroorzaken met een apparaat waardoor het een probleem aan Windows meldt, dus de Code 43-fout.
  9. Vervang de datakabel waarmee het apparaat op de computer is aangesloten, ervan uitgaande dat deze er een heeft. Deze mogelijke oplossing voor een Code 43-fout is meestal handig als u de fout ziet op een extern apparaat zoals een USB- of FireWire-apparaat.
  10. Koop een USB-hub met voeding als de code 43-fout wordt weergegeven voor een USB-apparaat. Sommige USB-apparaten hebben meer stroom nodig dan de USB-poorten die in uw computer zijn ingebouwd, kunnen leveren. Door die apparaten op een aangedreven USB-hub aan te sluiten, wordt die uitdaging opgelost.
  11. Vervang de hardware. Een probleem met het apparaat zelf kan de code 43-fout veroorzaken, in welk geval het vervangen van de hardware uw volgende logische stap is. In de meeste gevallen is dit de oplossing voor een Code 43-fout, maar probeer eerst de eenvoudigere en gratis op software gebaseerde ideeën voor probleemoplossing.

    Als je zeker weet dat een hardwareprobleem de Code 43-fout niet veroorzaakt, kun je een reparatie-installatie van Windows proberen. Als dat niet werkt, probeer dan een schone installatie van Windows. We raden je af om dit te doen voordat je de hardware vervangt, maar het kan zijn dat je ze moet proberen als je geen andere opties meer hebt.

  12. Een andere mogelijkheid, hoewel niet erg waarschijnlijk, is dat het apparaat niet compatibel is met uw versie van Windows. U kunt altijd de Windows HCL controleren om zeker te zijn.

FAQ

    Wat betekent de fout SYSTEEMDRAAD UITZONDERING NIET BEHANDELD?

    Dit is een BSOD-fout (Blue Screen of Death) in Windows die optreedt wanneer een hardwarestuurprogramma niet goed werkt. De storing wordt meestal veroorzaakt door een beschadigd, verouderd of onjuist geïnstalleerd softwarestuurprogramma.

    Waar kan ik de foutenlogboeken van Windows 10 vinden?

    U kunt Windows-foutlogboeken bekijken in de Logboeken. Druk op Windows-toets+ X om te openen. Selecteer in het pop-upmenu Event Viewer. Bekijk de logs onder Windows Logs.

Aanbevolen: