De 8 beste desktop-pc's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste desktop-pc's van 2022
De 8 beste desktop-pc's van 2022
Anonim

Desktop-pc's zijn er in een verbijsterende reeks van vormen en maten, van gestroomlijnde alles-in-een tot gigantische torens. Hun functies zijn net zo gevarieerd als hun vormen, van de betaalbare op Chrome gebaseerde pc die is gebouwd voor lichtgewicht productiviteit tot vloeistofgekoelde gaming-installaties die boterzachte framesnelheden of snelle rendertijden voor videobewerking met hoge resolutie kunnen produceren.

In plaats van te werken op een krap 15-inch laptopscherm, kunt u met desktop-pc's uw werklast uitstrekken over meerdere schermen van 27 inch of groter. Bovendien kan een desktop relatief eenvoudig worden geüpgraded, terwijl de meeste draagbare apparaten zeer beperkte upgrademogelijkheden bieden of geen aanpassingsmogelijkheden hebben.

We hebben enkele van de beste opties van bekende merken onderzocht en getest. Dit zijn de beste desktop-pc's.

Beste algemeen: Alienware Aurora R12

Image
Image

Dell's Alienware-desktop komt voort uit een lange erfenis van gaminghardware van topkwaliteit. Kort nadat Intel zijn 11e generatie processors aankondigde, heeft Dell zijn Alienware geüpgraded om hiervan te profiteren. We hebben niet de kans gehad om hands-on te gaan met de Alienware R12, maar we hebben wel naar de R11 gekeken en we hebben voldoende vertrouwen in het merk Alienware om te concluderen dat de R12 een beest is.

De hardware is capabel, met een 11e generatie Core-i7-processor, een solide NVidia GeForce RTX 3080 Super GPU, 64 GB RAM en twee SSD's voor een gecombineerd totaal van 3 TB. Dat betekent dat je in principe alles kunt opslaan en er heel snel toegang toe hebt.

Belast dat allemaal en deze computer zal behoorlijk wat warmte en ventilatorgeluid uitspugen, maar dat komt overeen met veel game-pc's. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze pc op een plaats staat met goede ventilatie en luchtstroom. Maar over het algemeen zal deze computer alle eisen die u eraan wilt stellen met plezier aankunnen.

CPU: Intel Core i7-11700F | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3080 | RAM: 64GB | Opslag: 1TB SSD, 2TB SSD

"De Aurora R11 vervangt zijn voorganger als de beste gaming-desktop van het jaar." - Erika Rawes, producttester

Image
Image

Beste voor gaming: HP Omen 30L

Image
Image

Games verleggen de grenzen van elk aspect van pc-hardware, waardoor gamecomputers ideaal zijn voor gaming en zowat elke andere taak die je maar kunt bedenken. De HP Omen-serie gaming-pc's biedt alles, van betaalbare configuraties tot high-end VR-compatibele rigs. Of u nu veel of weinig uitgeeft, de gaming-desktops van Omen bieden veel waar voor uw geld.

Gamers, in het bijzonder, zullen misschien op een dag hun machines willen upgraden, en gelukkig maakt de HP Omen 30L dat gemakkelijk met een toegankelijk ontwerp van de behuizing dat geweldig is om in te werken. Het is ook duidelijk, zodat je kunt zien alle hardware erin, met ingebouwde LED-verlichting om het te laten zien. Over het algemeen is de HP Omen 30L een eersteklas gaming-pc.

CPU: Intel Core i9-10850K | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3070 | RAM: 32GB | Opslag: 1TB SSD, 1TB HDD

Beste waarde: ASUS ROG G10CE

Image
Image

Als je het meeste uit je geld wilt halen, dan biedt de ASUS ROG G10CE een respectabele setup met de nieuwste hardware, inclusief een krachtige grafische verwerkingseenheid (GPU) en veel opslagcapaciteit. Dat is genoeg om de instellingen in de nieuwste games op 1080p te maximaliseren of energieverslindende grafische ontwerp- of videobewerkingstaken uit te voeren.

Een flitsend ogende behuizing bevat al deze mogelijkheden. De bouwkwaliteit is een stuk beter dan de typische pc-toren op kantoor. Het enige nadeel dat het vermelden waard is, is dat het behoorlijk luid wordt bij het spelen van bijzonder veeleisende games, maar over het algemeen krijg je veel kracht in een goed gebouwd pakket voor een aantrekkelijke prijs.

CPU: Intel Core i7-11700F | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3060 | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD, 2TB HDD

Beste Chrome OS: HP Chromebase All-in-One 22

Image
Image

De HP Chromebase All-in-one 22 is een van de meest gelikte desktops die u kunt kopen met een klein budget, zolang Chrome OS maar voor u werkt. Hoewel de processor traag is en er niet veel RAM is, is hij goed genoeg om Chrome OS uit te voeren. De beperkte aard van dit besturingssysteem is niet voor iedereen weggelegd, maar als je alleen een pc nodig hebt om op internet te surfen, shows te kijken of elementaire productiviteitstaken uit te voeren, dan biedt deze HP Chromebase veel waar voor je geld.

Deze betaalbare pc ziet er ook fantastisch uit met een ruim, ingebouwd 21,5-inch scherm dat een breed scala aan mogelijke aanpassingen biedt. Een nadeel is dat het slechts ongeveer zoveel poorten heeft als je zou verwachten op een laptop. Gezien de reikwijdte van Chrome OS en waarvoor je het waarschijnlijk gaat gebruiken, is dit niet zozeer een probleem.

CPU: Intel Pentium Gold G6405U | GPU: Geïntegreerd | RAM: 4GB | Opslag: 64GB SSD

Beste Apple: Apple Mac mini (M1, 2020)

Image
Image

Eind 2020 introduceerde Apple de M1-chip, de eerste op ARM gebaseerde processor die speciaal voor Apple-hardware is gebouwd. Die hardware omvatte de Mac mini, waardoor het een formidabele kleine machine was. Het ontwerp van de Mac mini v alt echter een beetje tegen, aangezien hij minder upgradebaar is en minder beschikbare poorten heeft dan de vorige generatie van deze pc.

De Mac mini is een geweldige minimalistische pc als je de voorkeur geeft aan het besturingssysteem van Apple. Het past vrijwel overal en is niet groot en opdringerig zoals zoveel desktopmachines. Het is ook relatief betaalbaar voor een Mac, maar het is de moeite waard om in het begin meer uit te geven voor een meer capabele configuratie, omdat je het later niet kunt upgraden.

CPU: Apple M1 | GPU: Geïntegreerde 8-core GPU | RAM: 8GB | Opslag: 256GB SSD

"De Apple Mac mini met M1 is een enorm indrukwekkend stuk hardware, dat duizelingwekkende prestaties biedt tegen een betaalbare prijs. De enige echte addertje onder het gras is dat door Intel achter te laten, Apple je misschien in de steek heeft gelaten. je kunt leven en werken in een wereld die volledig vrij is van Windows, dan is de M1 Mac mini klaar om je thuis te verwelkomen." - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste voor studenten: HP Pavilion TG01-1120

Image
Image

Studenten hebben doorgaans niet de krachtigste pc op de markt nodig, en de betaalbaarheid is belangrijk bij het kiezen van een apparaat. Voor velen is het vermogen om veeleisende creatie van digitale inhoud aan te kunnen echter een must. De HP Pavilion TG01-1120 is de perfecte keuze voor prijs en kracht met zijn competente set componenten voor een prijs die de bank niet zal breken.

Hiermee krijg je redelijk krachtige componenten die grafisch ontwerp of andere veeleisende taken aankunnen die je tijdens je opleiding kunt tegenkomen. Het nadeel is dat deze pc niet veel opslagruimte heeft. De solid-state opslag biedt echter een serieuze snelheidsboost ten opzichte van een harde schijf. Bovendien zal het toevoegen van een interne of externe harde schijf u niet zoveel kosten als u extra opslagruimte nodig heeft.

CPU: Intel Core i5-10400F | GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 | RAM: 8GB | Opslag: 256GB SSD

Beste voor creatievelingen: HP 34-inch ENVY 34-c0050 alles-in-één desktopcomputer

Image
Image

Twee dingen die makers van digitale inhoud nodig hebben, of het nu artiesten, Youtubers of makers van videogames zijn, is een groot scherm en veel kracht erachter. De 34-inch HP ENVY 34-c0050 All-in-One desktopcomputer heeft beide in één handig, ruimtebesparend en aantrekkelijk pakket. Het enorme scherm met hoge resolutie is perfect voor het werken aan fijne details, en het is groot genoeg om er meerdere documenten of programma's tegelijk op te plaatsen.

Onder de motorkap bevindt zich een krachtige, moderne processor en een redelijk krachtige grafische kaart, evenals voldoende RAM. Deze combinatie is het perfecte recept voor een contentcreatiemachine. Het is echter een beetje prijzig en heeft helaas geen touchscreen. Maar als je bedenkt hoeveel een beeldscherm met een hoge resolutie op zich je al zal teleurstellen, is deze HP all-in-one een ideale desktop-pc om verbazingwekkende dingen te creëren.

CPU: Intel Core i7-11700 | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3060 | RAM: 32GB | Opslag: 1TB SSD

Beste ontwerp: Alienware Aurora Ryzen Edition R14

Image
Image

Desktop-pc's zijn er in vele en gevarieerde vormen en maten, maar weinigen springen er zo uit als de Alienware Aurora Ryzen Edition R14. Het is moeilijk te zeggen of de Aurora R14 meer lijkt op een buitenaards ruimtevaartuig dat op je bureau is gedokt, of op een stra alturbine van een futuristische straaljager.

Hoe dan ook, het unieke gestroomlijnde ontwerp van de R14 zorgt ervoor dat hij zich onmiddellijk onderscheidt van de menigte van RGB-verlichte torens met glazen panelen die er zijn. In tegenstelling tot eerdere generaties Aurora-pc's van Alienware, is het interieur van de R14 de moeite waard om te pronken met een transparant zijpaneel en componenten van hogere kwaliteit. Het kan ook worden uitgerust met de nieuwste en beste hardware, tegen een prijs.

CPU: AMD Ryzen 7 5800 | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3060 TI | RAM: 16GB | Opslag: 512TB SSD

Als u op zoek bent naar een krachtige en aanpasbare desktop-pc, is de Alienware Aurora R12 onze beste keuze. Voor iets betaalbaars dat nog steeds de zware taken aankan die een desktop-pc uitvoert, raden we de ASUS ROG G10CE aan.

Waar u op moet letten bij een desktop-pc

Graphics

Hoewel sommige mensen kunnen rondkomen met een meer eenvoudige pc voor surfen op het web en eenvoudige productiviteitstaken, als je iets doet zoals videobewerking of de nieuwste games speelt, wil je een speciale grafische kaart (GPU). Nvidia maakt nu de beste GPU's, en de meeste mensen zullen merken dat al hun nieuwste GPU's uit de 30-serie uitstekende prestaties leveren. Als je een krap budget hebt, is het prima om genoegen te nemen met een oudere, minder krachtige GPU.

RAM

Het is belangrijk om voldoende Random Access Memory (RAM) op uw pc te hebben. Meestal wilt u minimaal 8 GB hebben, tenzij u een Chrome OS-apparaat met een laag vermogen overweegt. Als je meer gaat multitasken, content maken of gamen, dan wil je minimaal 16 GB.

Opslag

Zorg ervoor dat je een pc hebt met voldoende opslagruimte voor alles wat je erop wilt opslaan. De meeste mensen willen minimaal 512 GB. Zorg ervoor dat de primaire opslag solid-state (SSD) is in plaats van een harde schijf (HDD), aangezien een SSD veel sneller is dan een HDD. U kunt altijd meer interne schijven toevoegen als uw pc er voldoende ruimte voor heeft, en zo niet, dan is externe harde schijven of Network Attached Storage (NAS) een optie. Houd er echter rekening mee dat externe opslag veel langzamer is.

FAQ

    Komen desktop-pc's met een monitor, muis en toetsenbord?

    Behalve all-in-ones en sommige bundeldeals die je af en toe bij winkels tegenkomt, bevatten desktop-pc's meestal geen monitor. Ze worden echter bijna altijd geleverd met een muis en toetsenbord. Deze accessoires zijn echter meestal van lage kwaliteit; u wilt waarschijnlijk investeren in geüpgradede randapparatuur voor een betere ervaring.

    Moet je je eigen pc bouwen?

    Je eigen pc bouwen kan een lonende en kostenbesparende ervaring zijn. Je mag componenten uitkiezen en de montage van een pc is niet zo'n ontmoedigende taak als je zou denken. Het is echter tijdrovend, en als je het voor de eerste keer doet, kan het eng zijn en bestaat het risico dat dure componenten beschadigd raken. Als u geen tijd wilt investeren in het zoeken naar onderdelen, installatie en probleemoplossing, kunt u beter een kant-en-klaar systeem kopen.

    Wat moet je doen met je oude pc?

    Er zijn verschillende manieren waarop u uw oude pc kunt recyclen. Sommige mensen gebruiken oudere pc's als mediaserver om video's op te slaan en te streamen. Sommige mensen installeren Chrome OS of Linux op oudere pc's, omdat ze vaak goed werken op lagere specificaties. U kunt ook zien of uw plaatselijke schooldistrict donaties aanneemt of dat er een computerrecyclingcentrum in de buurt is. Als je die route volgt, zorg er dan voor dat je eerst al je persoonlijke gegevens van de computer verwijdert.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn heeft uitgebreid geschreven over computers en andere technologie voor onder meer Digital Trends, Lifewire, The Balance en Investopedia. Hij heeft talloze laptops en pc's beoordeeld en bouwt sinds 2013 zijn eigen gaming-pc's. Andy gebruikt zijn zelfgebouwde desktop-pc om video's voor zijn YouTube-kanaal te bewerken.

Adam Doud schrijft al bijna een decennium in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Jeremy Laukkonens obsessie met technologie verleidde hem om de auto-industrie te verlaten om fulltime ghostwriter te worden voor verschillende grote technische vakpublicaties en een producttester voor Lifewire. Hij testte de MacBook Air met de M1-chip en prees de uitstekende prestaties en de batterij die lang meegaat.

Erika Rawes heeft geschreven voor Digital Trends, USA Today, Cheatsheet.com en meer. Ze testte de Alienware Aurora R11 en was vooral gecharmeerd van het strakke, elegante ontwerp.

Aanbevolen: