De beste Mac Desktop Publishing-software van 2022

Inhoudsopgave:

De beste Mac Desktop Publishing-software van 2022
De beste Mac Desktop Publishing-software van 2022
Anonim

Als het gaat om het maken van gepubliceerd werk voor digitaal of fysiek gebruik, kan het een uitdaging zijn om de juiste software te vinden. We hebben een aantal van de beste Mac desktop publishing-software verzameld om een overzicht te geven van de functies van elk product.

Beste algemeen: Adobe InDesign

"De eerste app waar je naar moet kijken… of je nu een boek, tijdschrift, poster of een eenvoudig pdf-rapport wilt publiceren."

Runner-Up, beste algemeen: QuarkXPress bij Quark

"Xpress biedt moderne publicatietools en kan u helpen bij het maken van fysieke en digitale documenten."

Beste voor vectorafbeeldingen: Adobe Illustrator

"Hiermee kun je alles maken wat je maar kunt bedenken, inclusief logo's, pictogrammen, handtekeningen en meer."

Runner-Up, beste voor vectorafbeeldingen: Affinity Designer bij Affinity

"Een slimme en snelle app die je kan helpen met concept art, pictogrammen, illustraties, patronen en webafbeeldingen."

Beste voor fotobewerking: Adobe Photoshop

"Robuuste functies voor het verbeteren van foto's, illustraties en illustraties… hiermee kunt u ook websites, mobiele applicaties en andere middelen ontwerpen."

Runner-Up, beste voor fotobewerking: Affinity Photo at Affinity

"U hoeft zich niet aan te melden voor een abonnement, wat verfrissend is en prijsbewuste gebruikers zal plezieren."

Beste voor beginners: Swift Publisher

"Een enorm aantal auteursrechtvrije afbeeldingen voor al uw publicatiebehoeften."

Beste budget: iStudio Publisher bij Apple

"Een opperste waarde voor beginners en gebruikers die de extra toeters en bellen niet nodig hebben."

Runner-Up, beste budget: Pixelmator bij Apple

"Dit alternatief is er om u geld te besparen en toch de meeste functies te bieden die u nodig hebt om afbeeldingen te bewerken en te maken."

Beste gratis: Apple Pages bij Apple

"Combineert zowel tekstverwerkingsdocumenten als paginalay-out (inclusief enkele grafische hulpmiddelen) in één programma."

Beste algemeen: Adobe InDesign

Image
Image

Als u fysieke of digitale documenten moet maken en publiceren, is Adobe InDesign de eerste app waar u naar moet kijken. Of u nu een boek, tijdschrift, poster of een eenvoudig PDF-rapport wilt publiceren, InDesign kan de taak op zich nemen.

In de InDesign-app vindt u een werkbalk met hulpmiddelen waarmee u documenten en pagina's kunt samenstellen en wijzigen, inclusief die voor selectie, tekenen, typen, vormen, transformatie en navigatie.

In de loop der jaren zijn er nieuwe functies aan InDesign toegevoegd, waaronder betere documentvoorbeelden, documentvoorinstellingen, documentanalyse zodat u kunt zien hoeveel mensen ze hebben gelezen, ondersteuning voor digitale eindnoten en annotaties, exporteren van HTML-code en nog veel meer meer.

Net als andere Adobe-producten is InDesign een dure applicatie op basis van abonnementen, die maandelijks of vooruitbetaald per jaar kan worden betaald.

Runner-Up, beste algemeen: QuarkXPress

Image
Image

In de wereld van de publicatiesoftware heeft Quark een lange geschiedenis als een van de grootste concurrenten van Adobe InDesign. Adobe staat tegenwoordig aan de top van de voedselketen voor design en Quark is meer een concurrent op het middensegment geworden.

QuarkXPress biedt moderne publicatiehulpmiddelen en kan u helpen bij het maken van digitale documenten. Deze versie van Xpress is SEO-vriendelijker, kan de inhoudsopgave automatisch genereren en biedt verbeterde laagcontrole. Xpress stelt u in staat om rechtstreeks InDesign-bestanden te importeren met betere controle over de afloopinstellingen, heeft bijgewerkte PDF-bewerkingsopties, waaronder exporteren als HTML, animaties en meer.

Xpress claimt ook een intuïtievere gebruikersinterface en minder rommel te hebben dan InDesign, dus het is de moeite waard om beide uit te proberen voordat je je aan één bindt.

Beste voor vectorafbeeldingen: Adobe Illustrator

Image
Image

Als het gaat om het maken en wijzigen van vectorafbeeldingen, is er geen software beter bekend dan Adobe Illustrator. Vectorafbeeldingen zijn ongelooflijk handig bij het publiceren, omdat ze kunnen worden geschaald naar kleine formaten (voor mobiele telefoons of kleine pictogrammen) of grote formaten (voor billboards of grote afdrukken).

Met Illustrator kunt u vanaf het begin nieuwe afbeeldingen importeren, wijzigen of maken. Een werkbalk bevat allerlei handige creatieve tools: selecteren, typografie, vormgeven, symbolen, tekenen, schilderen, grafieken maken, snijden, verplaatsen, knippen en zoomen. Hiermee kunt u in feite alles maken wat u maar kunt bedenken, inclusief logo's, pictogrammen, tekeningen en meer - zolang u natuurlijk weet hoe u het moet gebruiken.

In de loop der jaren heeft Adobe een heleboel functies aan Illustrator toegevoegd. Zo kun je PDF's van meerdere pagina's importeren, synchroniseren en bladeren met Dropbox, de mogelijkheid toevoegen om meerdere tekengebieden op één canvas te maken, de nieuwe MacBook Pro-aanraakbalk ondersteunen en meer.

Net als de rest van de Adobe-suite, is Illustrator een wat dure applicatie op basis van een abonnement, die maandelijks kan worden betaald.

Runner-Up, beste voor vectorafbeeldingen: Affinity Designer

Image
Image

In het universum van grafische ontwerpsoftware wil bijna elke app in deze categorie zichzelf positioneren als een beter alternatief voor Adobe Illustrator. Dit is het geval met Affinity Designer, een slimme en snelle app voor vectorafbeeldingen die u kan helpen met conceptart, pictogrammen, illustraties, patronen en webafbeeldingen.

Hoewel Affinity Designer misschien niet alle functies in Illustrator heeft, heeft het wel zo ongeveer alles wat je nodig hebt voor de meeste grafische projecten. Opvallende kenmerken zijn de mogelijkheid om in te zoomen op een afbeelding tot één miljoen procent (niet overdreven), een rijk kleurenpalet en grenzeloze verlopen, penseelstabilisatie, waanzinnig goede curvecontrole, geavanceerde rasters en capabele tekst- en lettertypebewerking.

Maar wat Affinity Designer echt onderscheidt, zijn de kosten. Het kost slechts $ 55 voor Windows of Mac ($ 22 voor iPad) en vereist geen abonnement, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor iedereen met een beperkt budget. Als je nog nooit Adobe-producten hebt gebruikt en je bent op geen enkele manier gebonden aan de Adobe-suite, dan is Affinity Designer een geweldig alternatief.

Beste voor fotobewerking: Adobe Photoshop

Image
Image

Photoshop is een van de meest populaire fotografie-applicaties ter wereld en met een goede reden. Sinds de eerste release in 1990 is Photoshop blijven evolueren en beschikt het over robuuste functies voor het verbeteren van foto's, illustraties en illustraties. Bovendien kunt u hiermee websites, mobiele applicaties en andere digitale activa ontwerpen die van groot belang zijn voor bedrijven.

Photoshop beschikt over veel hulpmiddelen om boeiende afbeeldingen te bewerken en te produceren. Sommige functies die in het programma zijn opgenomen, zijn variaties in lettertypen, rangschikking van groepslagen, het gereedschap Selecteer onderwerp waarmee u prominente objecten in afbeeldingen (zoals mensen, dieren of voedsel) kunt selecteren en de mogelijkheid om platte tekst te plakken zonder opmaak.

Als uw fotobewerkingsbehoeften licht zijn, kunt u mogelijk ook Adobe Photoshop Elements gebruiken, waarvoor geen abonnement vereist is. We raden u ook aan om niet-Adobe fotobewerkingsopties te verkennen, zoals Affinity Photo en Pixelmator, die hieronder worden weergegeven.

Runner-Up, beste voor fotobewerking: Affinity Photo

Image
Image

Adobe Photoshop is al jaren de gouden standaard in fotobewerking. Maar sinds de recente overstap van Adobe naar een op abonnementen gebaseerd bedrijfsmodel, zijn zelfs sommige oude gebruikers op zoek naar een betaalbaarder alternatief. Affinity Photo is een van deze concurrenten die Photoshop een run voor zijn geld geeft. Deze minder bekende software heeft zowat alle functies die je maar kunt bedenken voor foto- en beeldbewerking. Functies voor het bewerken van Affinity-foto's zijn onder meer aanpassen op professioneel niveau, RAW-bewerking, Photoshop-bestand (. PSD) bewerken, panoramasteken, HDR-samenvoeging, batchverwerking, digitaal schilderen, 360-graden beeldbewerking en meerlagige composities.

Een van de coolste dingen van Affinity Photo is dat het vier "persona's" biedt (Foto, Uitvloeien, Ontwikkelen en Exporteren), die je kunt wijzigen, afhankelijk van wat je wilt doen. Dus als je een Persona selecteert, veranderen de tools op het scherm. Als je bijvoorbeeld in de persona Export bent, heb je meer controle over hoe je je afbeeldingen naar andere formaten exporteert.

Als je alleen Photoshop hebt gebruikt, maar iets wilt veranderen, biedt Affinity inspiratievideo's en tutorials om je op weg te helpen. Net als zijn broer Affinity Designer kost Affinity Photo slechts $ 55 voor Windows of Mac ($ 22 voor iPad). U hoeft zich niet aan te melden voor een abonnement, wat verfrissend is en prijsbewuste gebruikers zal plezieren. En voor alle functies die u krijgt met Affinity Photo, is $ 55 een serieus koopje.

Beste budget: iStudio Publisher

Image
Image

Als kosten je grootste zorg zijn bij het kiezen van een publicatiesoftware, is iStudio Publisher misschien wat je nodig hebt. Voor minder dan $ 20 geeft iStudio je een goed gebouwde en veelzijdige app voor het publiceren van allerlei soorten documenten, waaronder nieuwsbrieven, brochures, flyers, boekjes, uitnodigingen, menu's, kaarten en posters.

Alle basisfuncties die je zou willen in een publicatie-app zijn hier, inclusief tekstkolommen, tekstterugloop, snelle documentvoorbeelden, vormgrootte en uitlijning, kleurvulling, schaduwen en alinea-opmaak. Voor ervaren gebruikers zijn er een paar functies, waaronder aangepaste paginaformaten, stramienpagina's, het bewerken van twee pagina's voor spreads en tekenvormen. En iStudio Publisher heeft een scala aan sjablonen, zodat u gemakkelijk aan een project kunt beginnen en vervolgens foto's, tekst en illustraties kunt invullen.

Hoewel het misschien niet de meest complete Mac-publicatiesoftware is, is iStudio Publisher een uitstekende waarde voor beginners en gebruikers die de extra toeters en bellen niet nodig hebben. Mac-gebruikers hebben Publisher een gemiddelde van 4,5 uit 5 sterren gegeven in de Mac App Store en zijn enthousiast over dit als een veel goedkoper alternatief voor Adobe InDesign en Photoshop.

Runner-Up, beste budget: Pixelmator Classic en Pixelmator Pro

Image
Image

Zowel Adobe Photoshop als Affinity Photo zijn geweldige opties voor fotobewerking, maar als die twee apps buiten je budget vallen, kijk dan naar Pixelmator Classic en Pixelmator Pro. Deze alternatieve software is er om u geld te besparen en toch de meeste functies te bieden die u nodig hebt om afbeeldingen te bewerken en te maken.

Pixelmator Classic kost slechts $30 en biedt alle basisfuncties voor foto- en beeldbewerking, inclusief de mogelijkheid om foto's te retoucheren, schetsen, tekenen, schilderen, tekst en vormen toevoegen, en meer. Als je gewend bent om Photoshop te gebruiken, zul je merken dat sommige functies, zoals de Patch-tool en het Geschiedenispenseel, ontbreken.

Aan de bovenkant kost Pixelmator Pro $ 40 en heeft meer functies en meer pariteit met Photoshop. Naast het aanbieden van meer geavanceerde functies zoals re altime effecten, is Pixelmator Pro gebouwd om naadloos te draaien op macOS 10.15 of hoger en profiteert het van Mac-hardwareversnelling. Dit maakt Pro een veel betere keuze als je op zoek bent naar meer functies en een krachtige Mac hebt om het op te gebruiken.

Beste gratis: Apple Pages

Image
Image

Pages, de tekstverwerkingscomponent van de Apple iWork-suite, combineert zowel het verwerken van documenten als de paginalay-out (inclusief enkele grafische hulpmiddelen) in één programma - met verschillende sjablonen en vensters, afhankelijk van het type document. Het kan ook overweg met Microsoft Word-bestanden. Pages is geïnstalleerd op nieuwe Macs en kan voor de meeste Mac-gebruikers gratis worden gedownload uit de App Store. Er is ook een mobiele Pages-app beschikbaar voor mobiele Mac-apparaten.

Pagina's voor iCloud zijn gratis online toegankelijk voor jou en je team om samen aan hetzelfde document te werken. Een gratis iCloud-account is vereist voor toegang.

Runner-Up, beste gratis: PearlMountain Publisher Lite

Image
Image

Als je buiten de VS bent gevestigd en een goedkope publicatie-app voor Mac wilt, is PearlMountain Publisher Lite misschien iets voor jou. Deze app is gratis en biedt u meer dan 45 sjablonen voor het maken van documenten en dekt de meeste van uw basisbehoeften op het gebied van publicaties, waaronder folders, visitekaartjes, menu's, nieuwsbrieven, kalenders, posters, boeken en meer. Deze software op consumentenniveau wordt geleverd met handige wizards en sjablonen om het ontwerpproces een vliegende start te geven. Het bevat fotobewerkings-, teken- en teksthulpmiddelen die het een goed alles-in-één pakket maken voor eenvoudige desktop publishing en printcreativiteit.

Hoewel Publisher Lite gratis is, wilt u het misschien uitproberen en vervolgens upgraden naar PearlMountain's Publisher Plus, dat slechts $ 20 kost. Publisher Plus biedt meer dan 170 documentsjablonen, meer dan honderd clipartafbeeldingen en meer dan 230 achtergronden. Een bijzonder leuke functie is dat u al uw werk in Plus kunt exporteren naar PDF-, JPG-, PNG-, TIFF-, BMP- en PSD-bestandstypen voor het geval u ook andere ontwerpprogramma's wilt gebruiken.

Beste gratis alternatief voor InDesign: Scribus

Image
Image

Waarschijnlijk de belangrijkste gratis, open-source desktop publishing-softwaretoepassing, Scribus heeft de functies van de pro-pakketten - maar gratis. Scribus biedt CMYK-ondersteuning, het insluiten van lettertypen en sub-instellingen, het maken van PDF's, het importeren/exporteren van EPS, basistekengereedschappen en andere professionele functies. Het werkt op een manier die vergelijkbaar is met Adobe InDesign en QuarkXPress met tekstkaders, zwevende paletten en vervolgkeuzemenu's, allemaal zonder het hoge prijskaartje.

Beste gratis alternatief voor Illustrator: Inkscape

Image
Image

Een populair gratis, open-source vectortekenprogramma, Inkscape gebruikt het bestandsformaat schaalbare vectorafbeeldingen (SVG). Inkscape kan worden gebruikt om tekst- en grafische composities te maken, waaronder visitekaartjes, boekomslagen, flyers en advertenties. Naast de brede reeks standaard en geavanceerde functies, breiden de functionaliteiten van Inkscape zich altijd uit met optionele uitbreidingen, zodat je de tools kunt toevoegen die je nodig hebt zonder de opgeblazenheid van degenen die je nooit gebruikt.

Beste gratis alternatief voor Photoshop: GIMP (GNU Image Manipulation Program)

Image
Image

GIMP, wat staat voor "GNU Image Manipulation Program", is gratis, open-source software die geavanceerde tools biedt voor het werken met afbeeldingen van hoge kwaliteit. Deze software kan retoucheren, herstellen en creatieve composities aan en wordt beschouwd als een van de beste gratis alternatieven voor Adobe Photoshop. Het kan lagen, filters en effecten verwerken en het bevat de meeste bewerkingstools die je van betaalde software mag verwachten. Het bevat ook veel handige plug-ins die uw bewerkingen verder kunnen verbeteren.

Houd er rekening mee dat de leercurve voor GIMP wat steil is, waardoor het een betere optie is voor gevorderde gebruikers dan voor beginnende editors.

Beste softwaresuite: Microsoft Office 365 Personal voor Mac

Image
Image

Dit industriestandaard softwarepakket wordt geleverd in een Microsoft 365-abonnement voor computers, tablets en telefoons. Programma's delen dezelfde bestandsindelingen met Windows-gebruikers, waaronder Word, PowerPoint, Excel en andere componenten. Als u deze elementen op uw Mac gebruikt, kunt u samenwerken aan traditionele Windows-bestanden eenvoudiger en minder ingewikkeld maken als de systemen al op uw Mac zijn geïnstalleerd.

Beste gratis alternatief voor Microsoft Office: Apache OpenOffice

Image
Image

Sommigen zeggen dat Apache OpenOffice beter is dan Microsoft Office. Met Apache OpenOffice krijgt u volledig geïntegreerde tekstverwerkings-, spreadsheet-, presentatie-, teken- en databasetools in deze open-source software. Onder de vele functies vindt u PDF- en SWF (Flash)-export, verbeterde ondersteuning voor Microsoft Office-indelingen en meerdere talen. Als uw desktoppublishing-behoeften eenvoudig zijn, maar u ook een volledige reeks kantoorhulpmiddelen wilt, probeer OpenOffice dan eens.

Beste voor beginners: Swift Publisher

Image
Image

Als zware publicatiesoftware zoals InDesign of QuarkXPress intimiderend lijkt, is het misschien tijd om Swift Publisher van Belight te bekijken, een vriendelijke en zeer gebruiksvriendelijke Mac-app. Het primaire doel van Swift Publisher is voor paginalay-out en desktop publishing, inclusief brochures, visitekaartjes, kalenders, labels en wenskaarten.

De meeste mensen gebruiken Swift Publishing door een project te starten met een van de meer dan 500 sjablonen voor elk publicatieproject dat u moet voltooien. Van daaruit kunt u tekst, afbeeldingen en meer toevoegen. Over foto's gesproken, Swift Publisher is voorgeladen met 2.000 clipartafbeeldingen en 100 afbeeldingsmaskers waarmee u allerlei soorten foto's en kunst aan uw project kunt toevoegen. Als je meer foto's of lettertypen nodig hebt, kun je maar liefst 40.000 afbeeldingen en 100 lettertypen kopen voor slechts $10.

Voor slechts $ 20 is Swift Publishing een goede deal en veel minder een verplichting dan duiken in Adobe-producten.

Aanbevolen: